Aurora var hos Jimmy Fallon i natt

I natt spilte Aurora Aksnes foran rundt åtte millioner seere på «Tonight Show» med Jimmy Fallon på NBC, et av USAs aller største TV-show.

Aurora på Fallon Show

– Det føltes bra å opptre der, sier Aurora til VG etter opptredenen hos Jimmy Fallon.

Foto: Petroleum

Kort tid før turnéstart i Nord-Amerika gjorde Aurora Aksnes (19) i natt sin første opptreden på amerikansk TV.

I 05-tiden norsk tid fremførte hun låten «Conqueror» fra debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend» som ble sluppet på fredag.

Programmet ble spilt inn på Rockefeller Center i New York.

– Det føltes bra å opptre der. Jeg så fra sideblikket at han headbanget da vi spilte. Jeg likte veldig godt energien hans, sier 19-åringen til VG.

Flere norske artister hos Fallon

Flere norske artister har tidligere opptrådt hos Fallon. Sist var det Kygo i februar, og før det, Ylvis, Röyksopp og Nico & Vinz har gjestet programmet.

Bare noen timer før opptredenen mandag kveld sa Aurora dette:

– Jeg gleder meg veldig mye, men er samtidig veldig nervøs og spent. Det er nesten litt skummelt å tenke på hvor mange som ser på, sa Aurora til NRK.

Albumet «All My Demons Greeting Me As A Friend» har gjort det meget sterkt i de digitale platehyllene, og hun har i perioder vært på iTunes' topp 10-lister i en lang rekke land.

Kulturstrøm

  • Putin vil kontrollere rappmusikk

    President Vladimir Putin meiner rapp er basert på «sex, dop og protestar» og vil kontrollere bruken av rappmusikk blant russarar. Han ytra ønskjet på eit møte med kulturelle leiarar i St. Petersburg denne veka. Eit forbod er ikkje aktuelt.

  • Nordmann Europas beste filmfotograf

    Martin Otterbeck blei laurdag kveld hedra som Europas beste filmfotograf under European Film Awards (EFA) i Sevilla i Spania. Fotoprisen fikk han for Erik Poppes film «Utøya 22. juli». Det er 31. gang at European Film Awards går av stabelen.