Hopp til innhold

Aurora var hos Jimmy Fallon i natt

I natt spilte Aurora Aksnes foran rundt åtte millioner seere på «Tonight Show» med Jimmy Fallon på NBC, et av USAs aller største TV-show.

Aurora på Fallon Show

– Det føltes bra å opptre der, sier Aurora til VG etter opptredenen hos Jimmy Fallon.

Foto: Petroleum

Kort tid før turnéstart i Nord-Amerika gjorde Aurora Aksnes (19) i natt sin første opptreden på amerikansk TV.

I 05-tiden norsk tid fremførte hun låten «Conqueror» fra debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend» som ble sluppet på fredag.

Programmet ble spilt inn på Rockefeller Center i New York.

– Det føltes bra å opptre der. Jeg så fra sideblikket at han headbanget da vi spilte. Jeg likte veldig godt energien hans, sier 19-åringen til VG.

Flere norske artister hos Fallon

Flere norske artister har tidligere opptrådt hos Fallon. Sist var det Kygo i februar, og før det, Ylvis, Röyksopp og Nico & Vinz har gjestet programmet.

Bare noen timer før opptredenen mandag kveld sa Aurora dette:

– Jeg gleder meg veldig mye, men er samtidig veldig nervøs og spent. Det er nesten litt skummelt å tenke på hvor mange som ser på, sa Aurora til NRK.

Albumet «All My Demons Greeting Me As A Friend» har gjort det meget sterkt i de digitale platehyllene, og hun har i perioder vært på iTunes' topp 10-lister i en lang rekke land.

Kulturstrøm

 • Torkil Damhaug får Rivertonprisen 2022

  Torkil Damhaug får Rivertonprisen for 2022. Han er dermed den første forfatteren som har fått prisen tre ganger.

  Torkil Damhaug har tidligere fått Rivertonprisen for «Ildmannen» (2011) og «En femte årstid» (2016).

  Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri. Han debuterte med «Flykt, måne» i 1996, og har til sammen gitt ut elleve bøker.

  – Jeg kjenner meg lettet og glad, kanskje enda mer enn sist. Når Riverton-juryen nå gir meg en tredje revolver, velger jeg å forstå det slik at de ser en utvikling i forfatterskapet mitt, og ikke bare en gjentakelse av noe jeg har skrevet tidligere, sier Damhaug.

  «Ulike fortellinger konkurrerer i denne kriminalromanen som i kraft av personskildringer, skiftende miljøbeskrivelser, intrikate og troverdige konflikter, og en mesterlig håndtering av alle skiftende fortellemåter, utvilsomt også kan kalles en samtidsroman av uvanlig litterær kvalitet,» heter det blant annet i juryens begrunnelse.

  «Jeg hadde håpet at det skulle være mulig, i alle fall innenfor min tid i juryen for Riverton-prisen, å unngå å gi prisen til samme forfatter for tredje gang. «Hund uten grav» gjorde ethvert slikt håp til skamme», skriver juryleder Hans H. Skei i begrunnelsen.

  Rivertonprisen, «Den gylne revolver», deles ut årlig av Rivertonklubben for det beste arbeidet innen norsk kriminallitteratur. Prisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Den norske Forleggerforening og Bokhandlerforeningen. Prisen ble delt ut for første gang i 1973.

  Prisvinneren ble overrakt sin tredje gylne revolver under en seremoni på Litteraturhuset i Oslo torsdag formiddag.

  (NTB)