NRK Meny
Normal

Aurora var hos Jimmy Fallon i natt

I natt spilte Aurora Aksnes foran rundt åtte millioner seere på «Tonight Show» med Jimmy Fallon på NBC, et av USAs aller største TV-show.

Aurora på Fallon Show

– Det føltes bra å opptre der, sier Aurora til VG etter opptredenen hos Jimmy Fallon.

Foto: Petroleum

Kort tid før turnéstart i Nord-Amerika gjorde Aurora Aksnes (19) i natt sin første opptreden på amerikansk TV.

I 05-tiden norsk tid fremførte hun låten «Conqueror» fra debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend» som ble sluppet på fredag.

Programmet ble spilt inn på Rockefeller Center i New York.

– Det føltes bra å opptre der. Jeg så fra sideblikket at han headbanget da vi spilte. Jeg likte veldig godt energien hans, sier 19-åringen til VG.

Flere norske artister hos Fallon

Flere norske artister har tidligere opptrådt hos Fallon. Sist var det Kygo i februar, og før det, Ylvis, Röyksopp og Nico & Vinz har gjestet programmet.

Bare noen timer før opptredenen mandag kveld sa Aurora dette:

– Jeg gleder meg veldig mye, men er samtidig veldig nervøs og spent. Det er nesten litt skummelt å tenke på hvor mange som ser på, sa Aurora til NRK.

Albumet «All My Demons Greeting Me As A Friend» har gjort det meget sterkt i de digitale platehyllene, og hun har i perioder vært på iTunes' topp 10-lister i en lang rekke land.

Kulturstrøm

 • BBC tapte men anker ikke

  BBC filmet og navnga Cliff Richard da hjemmet hans ble stormet av politiet i 2014 etter mistake om seksuelle overgrep. Artisten ble aldri arrestert eller tiltalt, og saksøkte selskapet for brudd på privatlivets fred. Richard vant i retten, og det var ventet at BBC ville anke. Men i stedet vil kringkastingsselskapet be Parlamentet vurdere prinsippene for pressefrihet i landet, melder BBC selv.

  Cliff Richard
  Foto: Scanpix, STR
 • Ny redaktør i Klassekampen

  Mari Skurdal er ny ansvarlig redaktør i Klassekampen. Hun overtar etter Bjørgulv Braanen. Hun sier det nå vil bli satset mer på analyserende kommentarer og utenriksstoff. Skurdal har vært vaktsjef, nyhetsleder, redaksjonssjef og featureredaktør i avisa. Hun overtar som redaktør i løpet av noen uker. – Da Bjørgulv bestemte seg for å gå av, føltes det vel egentlig som om det var min tur til å ta over. Jeg har vært med på å lede denne avisa i ti år, og Klassekampen er på sett og vis blitt min store oppgave i livet, sier hun i avisas sak om lederskiftet.

  Mari Skurdal
  Foto: Siv Dolmen / Klassekampen
 • Ikonisk musikkfilm relanseres

  En omarbeidet versjon av John Lennon og Yoko Onos legendariske musikkfilm «Imagine» fra 1972 slippes på amerikanske kinoer i september. Den nye versjonen inneholder klipp og bilder som ikke var med i originalen. Også soundtracket fra filmen, albumet «Imagine» fra 1971, kommer i ny remikset versjon, melder NME

  John Lennon/Yoko Ono
  Foto: AP