NRK Meny
Normal

Aurora var hos Jimmy Fallon i natt

I natt spilte Aurora Aksnes foran rundt åtte millioner seere på «Tonight Show» med Jimmy Fallon på NBC, et av USAs aller største TV-show.

Aurora på Fallon Show

– Det føltes bra å opptre der, sier Aurora til VG etter opptredenen hos Jimmy Fallon.

Foto: Petroleum

Kort tid før turnéstart i Nord-Amerika gjorde Aurora Aksnes (19) i natt sin første opptreden på amerikansk TV.

I 05-tiden norsk tid fremførte hun låten «Conqueror» fra debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend» som ble sluppet på fredag.

Programmet ble spilt inn på Rockefeller Center i New York.

– Det føltes bra å opptre der. Jeg så fra sideblikket at han headbanget da vi spilte. Jeg likte veldig godt energien hans, sier 19-åringen til VG.

Flere norske artister hos Fallon

Flere norske artister har tidligere opptrådt hos Fallon. Sist var det Kygo i februar, og før det, Ylvis, Röyksopp og Nico & Vinz har gjestet programmet.

Bare noen timer før opptredenen mandag kveld sa Aurora dette:

– Jeg gleder meg veldig mye, men er samtidig veldig nervøs og spent. Det er nesten litt skummelt å tenke på hvor mange som ser på, sa Aurora til NRK.

Albumet «All My Demons Greeting Me As A Friend» har gjort det meget sterkt i de digitale platehyllene, og hun har i perioder vært på iTunes' topp 10-lister i en lang rekke land.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller