Aurora Aksnes synger Oasis-låt i påkostet britisk reklamefilm

19 år gamle Aurora Aksnes er valgt ut til å synge i en høyt profilert førjulsreklamefilm fra den britiske varehuskjeden John Lewis.

I Storbritannia har det blitt en tradisjon at julehandelen starter med at den britiske varehuskjeden John Lewis lanserer en påkostet reklamefilm.

For første gang er en ikke-brite valgt til å synge låten til reklamen, og valget falt på det unge stjerneskuddet Aurora Aksnes fra Os utenfor Bergen.

Påkostet

I år har John Lewis lagt 70 millioner kroner i potten for å lage en to minutter lang reklamefilm, som kommer til å få bred eksponering.

Filmen handler om en liten jente som via sitt teleskop observerer en ensom, gammel mann som bor på månen. Temaet er valgt fordi John Lewis støtter Age UK, en frivillig organisasjon som jobber for å bedre forholdene for eldre, skriver The Guardian.

Låten «Half the World Away» er skrevet av Noel Gallagher i Oasis, og var en hit i 1994. Låten er også kjent som kjenningsmelodi for BBC-sitcomen «The Royle Family».

Aurora Aksnes

Aurora Aksnes (19) fra Os utenfor Bergen er valgt ut til å synge i en stor, britisk reklamekampanje.

Foto: Mathiesen Tor Erik H. / NTB scanpix

Enkelte sure Oasis-fans

Men selv om de fleste nok vil si at dette er en vakker låt, er enkelte Oasis-fans i harnisk på Twitter, skriver NME. En dedikert Oasis-tilhenger skriver at tolkningen har ødelagt hans favorittlåt med det britiske bandet - og dermed ødelagt julen.

The Guardian skriver at førjulsreklamelåtene til John Lewis har en tendens til å gjøre det bra på hitlistene. Lily Allens versjon av Keanes «Somewhere Only We Know» gikk helt til topps på de britiske hitlistene i 2013.

Omfavnet av Katy Perry

Det var etter en opptredenen på Bylarm i Oslo i fjor at musikkbransjen fikk øynene opp for Aksnes. Senere har hun spilt på Øyafestivalen, og for et utsolgt Rockefeller. Aksnes er en av artistene som er klare for Nobels fredspriskonsert i Telenor Arena 11. desember .

NRK har tidligere fortalt at superstjernen Katy Perry har forelsket seg i musikken til Aksnes. «Endelig. Ny musikk som gir meg hjertebank. Sjekk ut denne 18 år gamle engelen Aurora», skrev artisten Katy Perry på sin Twitter-konto med 66 millioner følgere tidligere i år.

Lørdagsportrett i Dagsrevyen: Aurora Aksnes

VIDEO: Aurora Aksnes var lørdagsgjest i Dagsrevyen i august i fjor.

Kulturstrøm

 • Kygo samarbeider med Tina Turner

  På fredag slipper Kygo ny låt sammen med Tina Turner, melder den norske artisten på sin egen Twitter-konto. Det var VG som først omtalte saken. Kygo antyder i et vedlagt bilde at det er snakk om en remiks av den tidligere monsterhiten «What's love got to do with it».

  Laster Twitter-innhold
 • Abid Raja åpnet Moldejazz

  – Moldejazz er en bauta i norsk festivalliv, det sa Abid Raja i sin åpningstale på Moldejazz. Kulturministeren åpnet festivalen når den i år fyller 60 år. Til NRK forteller Raja at han synes det er stort å få åpne Moldejazz. Vanligvis åpnes festivalen med en parade i Molde sentrum, men den ble avlyst som følge av koronaviruset.

  Abid Raja og Festivalsjef Hans-Olav Solli på Moldejazz
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK