Hopp til innhold

Aurora Aksnes synger Oasis-låt i påkostet britisk reklamefilm

19 år gamle Aurora Aksnes er valgt ut til å synge i en høyt profilert førjulsreklamefilm fra den britiske varehuskjeden John Lewis.

I Storbritannia har det blitt en tradisjon at julehandelen starter med at den britiske varehuskjeden John Lewis lanserer en påkostet reklamefilm.

For første gang er en ikke-brite valgt til å synge låten til reklamen, og valget falt på det unge stjerneskuddet Aurora Aksnes fra Os utenfor Bergen.

Påkostet

I år har John Lewis lagt 70 millioner kroner i potten for å lage en to minutter lang reklamefilm, som kommer til å få bred eksponering.

Filmen handler om en liten jente som via sitt teleskop observerer en ensom, gammel mann som bor på månen. Temaet er valgt fordi John Lewis støtter Age UK, en frivillig organisasjon som jobber for å bedre forholdene for eldre, skriver The Guardian.

Låten «Half the World Away» er skrevet av Noel Gallagher i Oasis, og var en hit i 1994. Låten er også kjent som kjenningsmelodi for BBC-sitcomen «The Royle Family».

Aurora Aksnes

Aurora Aksnes (19) fra Os utenfor Bergen er valgt ut til å synge i en stor, britisk reklamekampanje.

Foto: Mathiesen Tor Erik H. / NTB scanpix

Enkelte sure Oasis-fans

Men selv om de fleste nok vil si at dette er en vakker låt, er enkelte Oasis-fans i harnisk på Twitter, skriver NME. En dedikert Oasis-tilhenger skriver at tolkningen har ødelagt hans favorittlåt med det britiske bandet - og dermed ødelagt julen.

The Guardian skriver at førjulsreklamelåtene til John Lewis har en tendens til å gjøre det bra på hitlistene. Lily Allens versjon av Keanes «Somewhere Only We Know» gikk helt til topps på de britiske hitlistene i 2013.

Omfavnet av Katy Perry

Det var etter en opptredenen på Bylarm i Oslo i fjor at musikkbransjen fikk øynene opp for Aksnes. Senere har hun spilt på Øyafestivalen, og for et utsolgt Rockefeller. Aksnes er en av artistene som er klare for Nobels fredspriskonsert i Telenor Arena 11. desember .

NRK har tidligere fortalt at superstjernen Katy Perry har forelsket seg i musikken til Aksnes. «Endelig. Ny musikk som gir meg hjertebank. Sjekk ut denne 18 år gamle engelen Aurora», skrev artisten Katy Perry på sin Twitter-konto med 66 millioner følgere tidligere i år.

Lørdagsportrett i Dagsrevyen: Aurora Aksnes

VIDEO: Aurora Aksnes var lørdagsgjest i Dagsrevyen i august i fjor.

Kulturstrøm

 • Besøksrekord for Deichman

  Bibliotekene i Oslo hadde 4,6 millioner besøkende i 2022. Det er en økning på 1,5 millioner sammenlignet med normalåret 2019. I tillegg fikk bibliotekene 48 000 nye lånere.

  I året som gikk bidro Deichmans 24 biblioteker, spesialavdelinger og pilotprosjekter til veksten. Det nye hovedbiblioteket er hovedgrunnen til den store veksten, men også nyoppussede lokalbibliotek bidro til at flere bruker Oslos folkebibliotek.

 • «Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Altasaken har artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd».(NTB)

  Ellos eatnu - La elva leve
  Foto: Mer Filmdistribusjon

Flere kulturnyheter