Dette trenger du:
2 store auberginer
1 rød paprika
1 stor squash grønn eller gul (evt. en liten av hver farge)
6 sjalottløk
2 ss balsamico
6 cherry tomater
2 ss svarte oliven
1 ss kapers
1 stor håndfull frisk hakket basilikum
80g parmesan, 25g revet, resten i flak til servering
300g chevre, fransk geitost, skåret i 12 skiver
Oliven olje til steking
Salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær aubergine i tynne skiver. Hell
Legg aubergine, grønnsakblanding og ost lagvis i formen. (Foto: Nrk)
olivenolje i en stekepanne og stek auberginene i cirka 2-3 minutter til de er myke. Må gjøres i flere omganger. Krydre med salt og pepper. Legg de så på et kjøkkenpapir til tørk. Varm en stekepanne med 2-3 ss olivenolje. Stek paprika skåret i biter, squash skåret i biter og hakket løk og hvitløk. La dette frese i oljen i 3-5 minutter til det har fått en fin farge. Tilsett balsamico eddik og stek til eddiken har fordampet. Tilsett cherry tomater delt i fire og smak til med salt
og pepper. La dette koke i 3 minutter. Ta kjelen bort fra varmen og tilsett hakket sort oliven, kapers, hakket basilikum og revet parmesan. Avkjøl. Smør seks former med litt olivenolje, her kan du bruke souffle former eller tekopper.
Legg en aubergine skive i bunnen av formen, så litt grønnsakblanding, så aubergine, så ost osv. avslutt med aubergine. Forvarm ovnen til 200 grader. Stek formene i 12-15 minutter. Server på tallerken med en salat og parmesan i flak.
Ser ikke dette imponerende ut kanskje? Det smaker også kjempegodt og er lett å forbrede på forhånd. (Foto: Nrk)
Tips:
Denne retten kan gjøres klar et par dager før du får gjester. Dekk med plastfilm og sett kaldt. Ta den ut av kjøleskapet en stund før den skal stekes. En perfekt kveldsrett.