Hopp til innhold

Åtte kvinner anklager Morgan Freeman for upassende oppførsel

Freeman skal ha trakassert ansatte på filminnspillinger over flere år.

WE Day

Morgan Freeman skal under flere filminnspillinger trakassert de ansatte.

Foto: Jordan Strauss / AP

En ung kvinne i USA skal ha blitt trakassert av den velkjente skuespilleren Morgan Freeman under innspillingen av «Going In Style» i 2015, melder CNN.

Han skal ha kommet med upassende kommentarer om kvinnens kropp og klær, og befølt henne mot hennes vilje.

I alt har 16 mennesker snakket med CNN om Freeman, og åtte av dem sier at de har vært ofre for hans oppførsel.

CNN har forsøkt å komme i kontakt med Freemans talsmann. Etter hans ønske har nyhetskanalen sendt ham en detaljert liste over påstandene mot Freeman. Talspersonen har foreløpig ikke svart på e-postene fra CNN.

En av mange

Den unge kvinnen sier at Freemans ubehagelige oppførsel gjentok seg omtrent daglig.

– Han forsøkte å løfte opp skjørtet mitt, og spurte om jeg hadde på undertøy, sier hun til CNN.

2018 PEN Literary Gala

Morgan Freeman sammen med sin tekstforfatter Stephen King.

Foto: Evan Agostini / AP

Freemans påståtte oppførsel var ikke kun begrenset til denne filminnspillingen, sier kilder til CNN. En kvinne, som var en del av personalet til produksjonen av «Now You See Me», sier at skuespilleren seksuelt trakasserte flere av kvinnene på filmsettet.

– Vi visste at vi ikke kunne gå med klær som fremhevet bryster eller rumpe. Han kommenterte alltid kroppene våres, sier hun.

En fallen stjerne

Morgan Freeman er en av Hollywoods største stjerner. Hans karriere strekker seg over fem tiår, og i 2004 fikk han Oscar for sin rolle i «Million Dollar Baby».

Flere av de CNN har tatt kontakt med har hyllet Freeman, og sagt at de aldri har opplevd ham som ubehagelig.

Men det er ikke kun kvinner som har jobbet med Freeman på filmsett, som har opplevd ham som trakasserende. Tre underholdningsjournalister sier til CNN at Freeman også har kommet med ubehagelige kommentarer i intervjusituasjoner.

– Man har ikke lyst til å konfrontere han under et intervju. For det første er han berømt, for det andre så er det på kamera, for det tredje så har man bare lyst til å gjøre jobben sin, sier en av journalistene til CNN.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter