NRK Meny
Normal

Atle Pettersen og Stian Blipp gjenskaper musikalklassiker på teaterscenen

De to kjente tv-fjesene skal spille hovedrollene i «Singin' in the Rain» og steppe i 10 000 liter vann.

I september skal Stian Blipp og Atle Pettersen synge og steppe i forestillingen «Singin' in the Rain» på Folketeateret i Oslo.

ØVE: Atle Pettersen og Stian Blipp skal både steppe og synge når de i september skal opptre i forestillingen «Singin' in the Rain» på Folketeateret. Her under en øving denne uken.

– Vi har 30 minutters erfaring med steppesko – samlet, sier Stian Blipp og kikker på Atle Pettersen som har snørt på seg de spesielle skoene.

De to er kjent som både programledere og artister, med hver sin styrke; Stian Blipp som danser og Atle Pettersen som sanger.

Om ni måneder skal de to steppe i 10 000 liter vann i musikalen «Singin' in the Rain» på Folketeaterets scene i Oslo.

Premieredatoen er satt til 2. september, og før den tid må det ifølge Blipp og Pettersen mye trening til.

– Vi elsker utfordringer, sier de begge og tar noen prøvende steppetrinn.

– Vi skal bestige et ekstremt høyt fjell og vet ennå ikke hvordan vi skal gjøre det. For om ni måneder skal vi steppe rundt på scenen mens vi synger og det regner på scenen.

«Singin' in the Rain»

KLASSIKER: Stian Blipp og Atle Pettersen skal gjenskape klassikeren «Singin' in the Rain» på scenen i Folketeateret til høsten.

Foto: Folketeateret

10 000 liter vann

Regn blir det nemlig en god del av under forestillingen. 10 000 liter vann havner på scenen under showet. For første gang skal Folketeaterets scene fylles med vann.

– Der har du en fordel som er fra Bergen, sier Atle Pettersen.

– Ja, vi i Bergen lærer jo dette allerede på barneskolen, fleiper Blipp.

Gammel klassiker

Musikalen «Singin' in the Rain» har sin opprinnelse fra 1952. Da spilte Gene Kelly og Donald O'Connor i hovedrollene som Don og Cosmo sammen med Kathy, spilt av Debbie Reynolds.

– Det er veldig gøy å spille min rolle. Cosmo Brown er en tøysekopp og stykkets komiske karakter. Så jeg skal egentlig bare være meg selv, sier Blipp

Atle Pettersen skal spille den romantiske rollen som Don Lockwood.

– Ja det er veldig meg. Pikenes Jens og filmstjerne med et skikkelig drag på damene, fleiper han.

Kvinnemangel

Når det kommer til den kvinnelige hovedrollen er guttene fortsatt på leting.

– Vi leter etter en Kathy ja. En som kan spille den kvinnelige hovedrollen.

– Ja, og vi har ni måneder på oss til å finne henne.

Uansett hvem det blir, er guttene sikre på én ting. Når forestillingen har fått premiere, så vil den skape en steppebølge.

Talentprogrammer

Begge artistene ble først kjent gjennom talentprogrammer på TV. Atle Pettersen i «X Factor» og Stian Blipp i «Norske Talenter».

– Talentprogrammer kan være et utstillingsvindu, men det er fort gjort å falle gjennom etterpå, sier Pettersen, som fra i år er den nye programlederen i Beat for Beat.

– Disse talentprogrammene kan være en grei sjekk på om dette er noe du har lyst til å fortsette med, sier Blipp.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP