Hopp til innhold

Atle Pettersen og Stian Blipp gjenskaper musikalklassiker på teaterscenen

De to kjente tv-fjesene skal spille hovedrollene i «Singin' in the Rain» og steppe i 10 000 liter vann.

I september skal Stian Blipp og Atle Pettersen synge og steppe i forestillingen «Singin' in the Rain» på Folketeateret i Oslo.

ØVE: Atle Pettersen og Stian Blipp skal både steppe og synge når de i september skal opptre i forestillingen «Singin' in the Rain» på Folketeateret. Her under en øving denne uken.

– Vi har 30 minutters erfaring med steppesko – samlet, sier Stian Blipp og kikker på Atle Pettersen som har snørt på seg de spesielle skoene.

De to er kjent som både programledere og artister, med hver sin styrke; Stian Blipp som danser og Atle Pettersen som sanger.

Om ni måneder skal de to steppe i 10 000 liter vann i musikalen «Singin' in the Rain» på Folketeaterets scene i Oslo.

Premieredatoen er satt til 2. september, og før den tid må det ifølge Blipp og Pettersen mye trening til.

– Vi elsker utfordringer, sier de begge og tar noen prøvende steppetrinn.

– Vi skal bestige et ekstremt høyt fjell og vet ennå ikke hvordan vi skal gjøre det. For om ni måneder skal vi steppe rundt på scenen mens vi synger og det regner på scenen.

«Singin' in the Rain»

KLASSIKER: Stian Blipp og Atle Pettersen skal gjenskape klassikeren «Singin' in the Rain» på scenen i Folketeateret til høsten.

Foto: Folketeateret

10 000 liter vann

Regn blir det nemlig en god del av under forestillingen. 10 000 liter vann havner på scenen under showet. For første gang skal Folketeaterets scene fylles med vann.

– Der har du en fordel som er fra Bergen, sier Atle Pettersen.

– Ja, vi i Bergen lærer jo dette allerede på barneskolen, fleiper Blipp.

Gammel klassiker

Musikalen «Singin' in the Rain» har sin opprinnelse fra 1952. Da spilte Gene Kelly og Donald O'Connor i hovedrollene som Don og Cosmo sammen med Kathy, spilt av Debbie Reynolds.

– Det er veldig gøy å spille min rolle. Cosmo Brown er en tøysekopp og stykkets komiske karakter. Så jeg skal egentlig bare være meg selv, sier Blipp

Atle Pettersen skal spille den romantiske rollen som Don Lockwood.

– Ja det er veldig meg. Pikenes Jens og filmstjerne med et skikkelig drag på damene, fleiper han.

Kvinnemangel

Når det kommer til den kvinnelige hovedrollen er guttene fortsatt på leting.

– Vi leter etter en Kathy ja. En som kan spille den kvinnelige hovedrollen.

– Ja, og vi har ni måneder på oss til å finne henne.

Uansett hvem det blir, er guttene sikre på én ting. Når forestillingen har fått premiere, så vil den skape en steppebølge.

Talentprogrammer

Begge artistene ble først kjent gjennom talentprogrammer på TV. Atle Pettersen i «X Factor» og Stian Blipp i «Norske Talenter».

– Talentprogrammer kan være et utstillingsvindu, men det er fort gjort å falle gjennom etterpå, sier Pettersen, som fra i år er den nye programlederen i Beat for Beat.

– Disse talentprogrammene kan være en grei sjekk på om dette er noe du har lyst til å fortsette med, sier Blipp.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)