Hopp til innhold

Atle Pettersen og Stian Blipp gjenskaper musikalklassiker på teaterscenen

De to kjente tv-fjesene skal spille hovedrollene i «Singin' in the Rain» og steppe i 10 000 liter vann.

I september skal Stian Blipp og Atle Pettersen synge og steppe i forestillingen «Singin' in the Rain» på Folketeateret i Oslo.

ØVE: Atle Pettersen og Stian Blipp skal både steppe og synge når de i september skal opptre i forestillingen «Singin' in the Rain» på Folketeateret. Her under en øving denne uken.

– Vi har 30 minutters erfaring med steppesko – samlet, sier Stian Blipp og kikker på Atle Pettersen som har snørt på seg de spesielle skoene.

De to er kjent som både programledere og artister, med hver sin styrke; Stian Blipp som danser og Atle Pettersen som sanger.

Om ni måneder skal de to steppe i 10 000 liter vann i musikalen «Singin' in the Rain» på Folketeaterets scene i Oslo.

Premieredatoen er satt til 2. september, og før den tid må det ifølge Blipp og Pettersen mye trening til.

– Vi elsker utfordringer, sier de begge og tar noen prøvende steppetrinn.

– Vi skal bestige et ekstremt høyt fjell og vet ennå ikke hvordan vi skal gjøre det. For om ni måneder skal vi steppe rundt på scenen mens vi synger og det regner på scenen.

«Singin' in the Rain»

KLASSIKER: Stian Blipp og Atle Pettersen skal gjenskape klassikeren «Singin' in the Rain» på scenen i Folketeateret til høsten.

Foto: Folketeateret

10 000 liter vann

Regn blir det nemlig en god del av under forestillingen. 10 000 liter vann havner på scenen under showet. For første gang skal Folketeaterets scene fylles med vann.

– Der har du en fordel som er fra Bergen, sier Atle Pettersen.

– Ja, vi i Bergen lærer jo dette allerede på barneskolen, fleiper Blipp.

Gammel klassiker

Musikalen «Singin' in the Rain» har sin opprinnelse fra 1952. Da spilte Gene Kelly og Donald O'Connor i hovedrollene som Don og Cosmo sammen med Kathy, spilt av Debbie Reynolds.

– Det er veldig gøy å spille min rolle. Cosmo Brown er en tøysekopp og stykkets komiske karakter. Så jeg skal egentlig bare være meg selv, sier Blipp

Atle Pettersen skal spille den romantiske rollen som Don Lockwood.

– Ja det er veldig meg. Pikenes Jens og filmstjerne med et skikkelig drag på damene, fleiper han.

Kvinnemangel

Når det kommer til den kvinnelige hovedrollen er guttene fortsatt på leting.

– Vi leter etter en Kathy ja. En som kan spille den kvinnelige hovedrollen.

– Ja, og vi har ni måneder på oss til å finne henne.

Uansett hvem det blir, er guttene sikre på én ting. Når forestillingen har fått premiere, så vil den skape en steppebølge.

Talentprogrammer

Begge artistene ble først kjent gjennom talentprogrammer på TV. Atle Pettersen i «X Factor» og Stian Blipp i «Norske Talenter».

– Talentprogrammer kan være et utstillingsvindu, men det er fort gjort å falle gjennom etterpå, sier Pettersen, som fra i år er den nye programlederen i Beat for Beat.

– Disse talentprogrammene kan være en grei sjekk på om dette er noe du har lyst til å fortsette med, sier Blipp.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter