Atle Pettersen mønstrer på Sommerbåten

Artisten er en av 16 tv-profiler som skal lede Sommeråpent på NRK1.

Sommeråpent-programledere 2015

SKAL REISE LANGS NORSKEKYSTEN: Fra venstre Ronny Brede Aase, Ingerid Stenvold, Carina Olset, Tarjei Strøm, Dan Børge Akerø, Jeannette Platou, Ida Nysæter Rasch, Nadia Hasnaoui, Atle Bjurstrøm, Atle Pettersen, Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave, Haddy N'jie og Tore Strømøy. Anne Rimmen og Marte Stokstad var ikke til stede da bildet ble tatt.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Sammen med den noe mer erfarne Nadia Hasnaoui skal artisten lede Sommeråpent én uke – som ett av åtte programlederpar i sommer.

– Jeg fikk en telefon fra produksjonslederen som lurte på om jeg hadde lyst til å bli med. Det hørtes spennende og gøy ut, så jeg takket ja, sier Pettersen.

Se faktaboksen for komplett liste over sommerens sendinger og programledere.

Sommerbåten og Atle Pettersen

MØNSTRER PÅ: Atle Pettersen hopper på MS «Sjøkurs» i Vega lørdag 4. juli, og er programleder påfølgende uke sammen med Nadia Hasnaoui når båten flytter seg til kysten av Trøndelag og Møre og Romsdal.

Foto: Asbjørn Odd Berge/Terje Pedersen / NRK/NTB Scanpix

Fra Vega til Ulsteinvik

Pettersen og Hasnaoui skal lede Sommeråpent den uka MS «Sjøkurs» tar turen fra Vega i Nordland inn i Trondheimsfjorden og videre til Møre og Romsdal.

Det betyr fem sendinger for parhestene: fra Brekstad, Levanger, Hitra, Molde og Ulsteinvik.

Anne Rimmen og Marte Stokstad leder Gullballen.

AVSLUTTER SESONGEN: Søstrene Anne Rimmen og Marte Stokstad leder Sommeråpents siste uke på ferden fra Horten til Oslo.

Foto: NRK

– Jeg har spilt så å si alle stedene vi skal tidligere. Det er veldig fint langs kysten der, så det blir en vakker opplevelse, sier 25-åringen fra Skien.

Andre parkonstellasjoner i sommer er rocker Tarjei Strøm og tv-sportens Carina Olset, Brennpunkts Jeannette Platou og veteran Dan Børge Akerø, og NRK P3-profil Ronny Brede Aase sammen med Ingerid Stenvold.

Sommeren avsluttes med en uke ledet av søstrene Marte Stokstad og Anne Rimmen.

Skal også lede Topp 20-konsert

Atle Pettersen har tidligere ledet «Julemorgen» på NRK1. Han skal også lede sendingen fra Topp 20-konserten på Rådhusplassen i sommer sammen med Live Nelvik.

Live Nelvik og Atle Pettersen

LEDER TOPP 20: Live Nelvik og Atle Pettersen.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Artisten avviser at programlederjobbene gjør at han legger artistkarrieren på hylla.

– Jeg er en person som liker å gjøre veldig mye forskjellig. Da blir jeg aldri lei.

Han sier den største utfordringen blir å ha kontroll over tiden og innholdet.

– Og skulle det skjære seg er det greit å ha en rutinert programlederpartner?

– Jeg føler meg veldig trygg og godt ivaretatt av Nadia. Hun er en fantastisk person som lærer meg mye, passer på meg og har stålkontroll. Det er en god trygghet å vite at man har en murvegg i ryggen, sier Sommeråpent-debutanten.

LES OGSÅ:

Sommerbåtens rute i 2015

Laster kart, vennligst vent...

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC