Astrid S om å stå på scenen: – Hvorfor gjør jeg dette?

Artisten er for tiden på sin største turné – Europa rundt som support for Troye Sivan. Men Astrid S sier hun alltid er nervøs før hun skal på scenen.

Astrid Smeplass

ALLTID NERVØS: Astrid Smeplass er nettopp ferdig med fem konserter i England som support for Troye Sivan, men forteller at hun alltid er nervøs før hun skal på scenen.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3

Astrid Smeplass, også kjent under artistnavnet Astrid S, er på support-turné med Troye Sivan. I forrige uke spilte hun i England, blant annet to konserter på O2 Forum Kentish Town i London.

Astrid S og Troye Sivan

I LONDON: Astrid S har den siste tiden vært i London som support for fem Troye Sivan-konserter.

Foto: Universal

Hun forteller at konsertene var fylt med en annen form for energi enn det hun er vant til, og at det ikke alltid er like lett å gå på scenen.

– Akkurat før jeg skal på scenen, så stiller jeg meg selv det samme spørsmålet; Hvorfor gjør jeg dette? Jeg vil slutte å være artist, sier hun.

Etter å ha introdusert seg for det norske folk med en femteplass i Idol i 2013 har Smeplass i tiden etterpå toppet både iTunes og Billboardlista. I tillegg har hun samarbeidet med kjente artister som Shawn Mendes og den svenske superstjernen Avicii.

Men hun blir fortsatt nervøs før hun skal på scenen.

– Det er ikke noe godt å kjenne på det å være nervøs og at man gjør noe som er litt utenfor komfortsonen, men det er samtidig dét som gjør det så artig, sier hun og fortsetter:

– Jeg tror ikke det er noe som hjelper, man blir alltid nervøs. Men jeg tror bare det er et tegn på at det betyr noe for meg. At det er viktig å gjøre en god jobb.

Mer energi fra publikum

Astrid S

SNART EP: I London sang Astrid S både kjente sanger, men også nye sanger fra den kommende EP-en hennes, som slippes 20. mai.

Konsertene i London med den australske YouTube-stjernen, skuespilleren og artisten Troye Sivan sier hun har skilt deg fra andre konserter hun har spilt.

– Ja, veldig. Det har vært mer energi og en helt annen type feedback fra publikum på denne turneen enn andre konserter jeg har gjort, sier hun.

Hvordan var det å jobbe med Troye?

– Han og crewet hans har vært sinnssykt snille og veldig imøtekommende. Jeg var forberedt på det verste, men det har vært utrolig bra. De ville bare at vi skal ha en god opplevelse og føle oss velkomne.

Hun fikk også skryt i sosiale medier av opptreden sin.

Laster Twitter-innhold

Liker samarbeid

The Weeknd

DRØMMEN: Astrid S forteller at The Weeknd, her avbildet fra årets Oscarutdeling, hadde vært drømmeartisten å samarbeide med i fremtiden.

Foto: MARK RALSTON / Afp

Astrid S har ikke planlagt noen andre samarbeid i nærmeste fremtid, men sier hun syns det er moro.

– Jeg har ingen samarbeid i tankene, men det er veldig artig. Kanskje jeg skal mase litt mer på plateselskapet.

Hvem er drømmen?

– The Weeknd. Det hadde vært fett, men jeg tror ikke det kommer til å skje.

Kulturstrøm

 • Sivert Aarflot-bygget åpnet

  I dag ble det nye mediebygget ved Høgskulen i Volda åpnet. «Sivert Aarflot-bygget» er nesten 4000 kvadratmeter og inneholder en rekke studio, redaksjonslokaler og kontorer og skal for det meste brukes av de 600 mediestudentene. Medieutdanninga i Volda er i år 50 år.

  Sivert Aarflot
  Foto: Høgskulen i Volda / NRK
 • Norsk barnebok vant tysk pris

  Marianne Kaurins bok om hvor problematisk det kan være å ikke ha noen sommerferie å fortelle om har vunnet Deutscher Jugendliteraturpreis.

  Da romanen «Syden» ble lansert i Tyskland i fjor sommer, trakk flere anmeldere den fram som spesielt aktuell i den krisen vi står i.

  Andre anmeldere trakk fram at Kaurin skriver lett tilgjengelig om den vanskelige barnefattigdommen. Kaurin vant prisen sammen med oversetteren Franziska Hüther.

  – At en norsk barnebok vinner en av verdens mest prestisjefulle litteraturpriser, Deutscher Jugendliteraturpreis, er rett og slett stort, sier Evy Tillman, litterær agent i Oslo Literary Agency, via en pressemelding.

  Deutscher Jugendliteraturpreis ble delt ut for første gang i 1956. De nominerte bøkene får ekstra oppmerksomhet i det store tyske bokmarkedet fram til prisen deles ut under Bokmessen i Frankfurt i oktober (NTB).

  Marianne Kaurin
  Foto: Aschehoug forlag