NRK Meny
Normal

Asterix hjelper Charlie Hebdo-etterlatte

Salg av gammel originalside på auksjon innbrakte over 1,5 millioner kroner.

FRANCE-ATTACKS-CARTOONS-CHRISTIES-AUCTION-ASTERIX-UDERZO -

STJELER LAURBÆR: Tegningen som gikk under hammeren lørdag er fra «Les Lauriers de César», hvor Asterix og Obelix forsøker å stjele Julius Cæsars laurbær for å krydre en gryterett.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Pengene går uavkortet til familiene til ofrene etter terrorangrepet mot satirebladet Charlie Hebdo i januar.

Det er en originalside fra Asterix-albumet «Les Lauriers de César» som lørdag ble solgt av auksjonshuset Christie's i Paris, skriver BBC.

Vinnerbudet ble til slutt 181 500 euro, eller 1,576 millioner kroner.

Klikk på bildet under for større versjon.

Støttet Charlie Hebdo før

Albert Uderzo

LA OPP I 2011: Asterix-tegner Albert Uderzo.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

«Les Lauriers de César» ble gitt ut i Frankrike i 1971, og kom ut på norsk første gang i 1976 under navnet «Cæsars laurbær».

Albumet er tegnet av den nå pensjonerte tegneren Albert Uderzo, som tidligere har støttet ofrene etter terroren i Paris offentlig.

Allerede to dager etter attentatet publiserte 87 år gamle Uderzo bilder av Asterix som uttrykte solidaritet med Charlie Hebdo (se faksimile under).

LES OGSÅ:

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).