NRK Meny
Normal

Asias kjøkken

Asiatisk mat er ikke helt som man skulle tro. Selv om Thailand og Malaysia grenser mot hverandre, så er maten like forskjellig som norsk og marokansk mat.

Kinesisk nyttårsfeiring
Foto: Eyepress / Scanpix/AFP

- Asiatene er konservative i den forstand at de ikke liker å mikse. Thailendere lager thailandsk mat og malaysiere lager sin mat. Men det finnes jo alltids noen unntak, smiler Nitimekokk  Lars Barmen .

I enkelte deler av Malaysia er man faktisk influert av det kinesiske kjøkken, - Nonja,- eller bestemorkjøkkenet som det betyr på norsk.

I Vietnam kan man også finne innslag av fransk mat, Indonesia er påvirket av Holland og Filippinene har litt spansk og amerikansk mat.

Men ellers skal det være ekte og hjemmefra.

Prøv denne kinesiske retter som lages rundt om i hele Kina, - og om den ikke er nasjonalretten kommer den svært nær.

 

VARME GRØNNSAKER MED ØSTERSSAUS:

2 SS SOYAOLJE

3 FEDD HVITLØK

3 SJALOTTLØK

3 PAK CHOI (FINNES I ASIATISKE INNVANDRERBUTIKKER ELLER BRUK SPINAT,KINAKÅL,ASPARGES)

4 SS ØSTERSSAUS

FRISK KORIANDER TIL PYNT

VARM OLJEN I EN STEKEPANNE,KUTT HVITLØK I SKIVER OG FINHAKK SJALOTTLØKENE OG STEK DEM I PANNEN.

KUTT PAK CHOI I GROVE BITER OG TILSETT I PANNEN.

TILSETT ØSTERSSAUS OG FRES VIDERE I 20 SEKUNDER.

SERVER UMIDDELBART MED KORIANDER SOM PYNT.

 

Kulturstrøm