Åse Kleveland synger Mitt eget land

Åse Kleveland synger Mitt eget land i 1963
Foto: NRK

Åse Kleveland debuterte allerede som barn i Barnetimen. Noen år senere opptrådte hun som visesanger i fjernsynsprogrammet Weekendmagasinet, hvor hun akkompagnerte seg selv til Olle Adolphsons Mitt eget land.

Allerede her er den merkverdig mørke altstemmen nesten fullt utviklet, selv om hun bare er 14 år gammel. Dette er et av de tidligste opptakene som finnes av Kleveland.

Kulturstrøm

 • Vikingskip i ferd med å ødelegges

  Gjellestadskipet i Halden er hardt angrepet av sopp, som bryter ned eikematerialet raskt. Derfor vil statsråd Ola Elvestuen (V) at det graves opp. Skipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid – en periode som anses å starte med angrepet på Lindisfarne i 793.

 • Minneutstilling for Are Behn

  Finnskogutstillingen i mars åpner med en minneutstilling om Ari Behn. Unni Askeland inviterte med Per Heimly til «å finne små glimt av glede i en stor sorg» etter vennens selvmord. De tre stilte ut sammen i Bergen i 2013 (bildet).

  I lykkeligere tider: Ari Behn, Unni Askeland og Per Heimly da de åpnet utstilling i Bergen i 2013.
  Foto: Marit Hommedal
 • Gamle Deichman blir konsertsted

  I fire måneder framover blir det mye musikk på det tidligere hovedbiblioteket i Oslo. Tons of Rock, Live Nation, All Things Live, Oslo Konserthus og Kulturhuset er blant de som er på kundelisten til The Oslo Way. De har har leid lokalet fram til kommunen avgjør hvem som skal ta over den historiske bygningen.