Hopp til innhold

Arvtageren til Norsktoppen er klar

Olav Viksmo Slettan skal lede programmet som skal hete Store Norske.

Olav Viksmo Slettan

Olav Viksmo Slettan har tidligere vært programmleder blant annet i Nitimen og Reiseradioen.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Det ble lytterstorm da det ble kjent at Norsktoppen skulle tas av sendeskjema og avgjørelsen havnet også i Stortinget, men likevel satser NRK nå på et nytt konsept.

Kun norsk musikk

Viksmo Slettan sier at programmet kun skal spille norsk musikk, og at det vil skille seg helt fra Norsktoppen.

- Dette er et program hvor norsk musikk står helt i sentrum. Vi skal ikke ha at artistintervjuer, avstemminger eller noe slikt som kjenner fra Norsktoppen. Det skal heller ikke være et lanseringsprogram hvor vi journalistisk dissekerer ny musikk. Vi skal rett og slett spille mye god norsk musikk, og det blir kun norsk musikk i dette programmet.

Bredt og tilgjengelig

Viksmo Slettan forteller at det vil bli musikk som passer med P1s musikkprofil.

- Det vil bli melodiøst, bredt og tilgjengelig, sier programlederen som tidligere er kjent fra programmer som Nitimen og Reiseradioen.

FrP-politiker Ulf Erik Knudsen mente at en del av den norske folkesjela ble gravlagd da det ble besluttet å legge ned Norsktoppen. Viksmo Slettan sier at han vil sørge for at de dystre spådommene ikke går i oppfyllelse.

- Vi skal få spilt så mye norsk musikk og passe på å få med nye ting og ting fra distriktene. Vi kommer til å samarbeide mye med distriktskontorene våre, for de vet hva som beveger seg der ute og som ikke når inn til de større byene og til oss som jobber der.

Programmet sendes første gang 3. januar neste år. Samtidig vil gamle Norsktoppen-programmer bli satt opp i reprise på kanalen NRK Gull.

Kulturstrøm

 • Kirken: En grusom hendelse midt i Pride-feiringen

  Kirken slår ring om Pride-feiringen, kjærlighet og mangfold etter masseskytingen i Oslo sentrum.

  – Vi våkner til skrekk-meldingen om skudd, drepte og sårede på London pub. Dette burde vært utenkelig. Det er det ikke, skriver kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum på Facebook.

  Raaum beskriver angrepet som en sterk kontrast til feiringen av kjærlighet og mangfold, som hun deltok i fredag.

  Preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit skriver at han tenker og ber for alle som er rammet.

  – Grusomme hendelser med skyting, drap og alvorlige skader i Oslo sentrum i natt, midt i Pride-feiringen der mange er ute for å feire livet og kjærligheten, skriver han.

  (NTB)

 • Bent Høie: – Flagget kan vi heise i solidaritet med de som er rammet direkte

  – I dag kan ikke paraden gjennomføres for å feire og kjempe. Det er ikke trygt i følge politiet. Flagget kan vi heise i solidaritet med de som er rammet direkte og for å vise at kjærligheten alltid vil vinne, skriver Bent Høie på Facebook.

 • Ny mentor i «The Voice»

  Artisten Jarle Bernhoft tar over som mentor i den kommende sesongen av «The Voice», melder TV2.

  Mandag denne uken ble det kjent at den folkekjære artisten og mentoren Matoma, er ferdig i The Voice.

  Hans arvtager Jarle Bernhoft sier han gleder seg til den nye jobben. – Jeg klarer nok ikke å fylle tårekvoten hans, men jeg må finne mine egne sko, sier Bernhoft.

Flere kulturnyheter