Hopp til innhold

Arvtageren til Norsktoppen er klar

Olav Viksmo Slettan skal lede programmet som skal hete Store Norske.

Olav Viksmo Slettan

Olav Viksmo Slettan har tidligere vært programmleder blant annet i Nitimen og Reiseradioen.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Det ble lytterstorm da det ble kjent at Norsktoppen skulle tas av sendeskjema og avgjørelsen havnet også i Stortinget, men likevel satser NRK nå på et nytt konsept.

Kun norsk musikk

Viksmo Slettan sier at programmet kun skal spille norsk musikk, og at det vil skille seg helt fra Norsktoppen.

- Dette er et program hvor norsk musikk står helt i sentrum. Vi skal ikke ha at artistintervjuer, avstemminger eller noe slikt som kjenner fra Norsktoppen. Det skal heller ikke være et lanseringsprogram hvor vi journalistisk dissekerer ny musikk. Vi skal rett og slett spille mye god norsk musikk, og det blir kun norsk musikk i dette programmet.

Bredt og tilgjengelig

Viksmo Slettan forteller at det vil bli musikk som passer med P1s musikkprofil.

- Det vil bli melodiøst, bredt og tilgjengelig, sier programlederen som tidligere er kjent fra programmer som Nitimen og Reiseradioen.

FrP-politiker Ulf Erik Knudsen mente at en del av den norske folkesjela ble gravlagd da det ble besluttet å legge ned Norsktoppen. Viksmo Slettan sier at han vil sørge for at de dystre spådommene ikke går i oppfyllelse.

- Vi skal få spilt så mye norsk musikk og passe på å få med nye ting og ting fra distriktene. Vi kommer til å samarbeide mye med distriktskontorene våre, for de vet hva som beveger seg der ute og som ikke når inn til de større byene og til oss som jobber der.

Programmet sendes første gang 3. januar neste år. Samtidig vil gamle Norsktoppen-programmer bli satt opp i reprise på kanalen NRK Gull.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)