Arrestert etter iransk VM-hyllest

Tre unge personer sitter i fengsel i Iran etter å ha laget en musikkvideo som bryter sharialoven. Politisjefen mener VM-videoen er «vulgær».

Iranske fotballfans

MED SAMME SINN: Iranske fotballfans «feirer» 1-0-tapet mot Argentina i VM.

Foto: ATTA KENARE / NTB Scanpix/Afp

Det iranske politiet har arrestert tre personer som medvirker til en musikkvideo som har blitt lagt ut på Youtube, det skriver AP. Videoen er ment som en hyllest av det Iranske fotballandslaget, som for tiden spiller VM i Brasil.

Musikkvideoen «Gole Iran» (oversatt; Iranske mål) er laget av det iranske bandet Ajam Band og viser glade unge iranere som synger og danser.

I tillegg viser den kvinner som ikke bærer hodetørkle, noe som er påbudt i Iran.

Det ble for mye for politisjefen i Shahroud, Rahmatollah Taheri.

Taheri mener at videoen er «vulgær» og han oppfordrer andre unge til «ikke å ta del i slike aktiviteter».

For en drøy måned siden ble seks personer arrestert etter å ha laget en ny musikkvideo til Pharrell Williams-videoen «Happy».

Mange har reagert på kvinners manglende rettigheter i Iran og pekt på hvordan fundamentalister bruker religion for å undertrykke kvinner i landet.

Kulturstrøm

 • Skavlan vikarierer i Gullrekka

  Fredrik Skavlan er vikar for Pernille Sørensen i årets siste episode av Nytt på nytt som sendes i morgen. Øvrige gjester er Liv Ullmann og Erik Solheim. Talkshow-verten forsvant fra gullrekka da programmet «Skavlan» i høst flyttet fra NRK til TV 2.

  Fredrik Skavlan på TV2s høstlansering
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Samisk i dronningens stall

  Tre generasjoner med samiske kunstnere skal presenteres i Dronning Sonja Kunststall fra februar. Utstillingen «Historier» inkluderer rundt 50 verk, åpner 8. februar og vil stå hele våren og sommeren, melder Kongehuset.no. Blant arbeidene som vises, blir Britta Marakatt-Labbas monumentale verk « Historja»: En 24 meter lang tekstilfrise (NTB).

  Britta Marakatt Labba sammen med eget kunstverk
  Foto: Mariela Idivuoma / NRK