Arnold den store oppfinner!

85 åringen har laget 4000 oppfinnelser og gir seg ikke der, og nå forteller han deg hvordan han tenker!

Hjemme hos Arnold Selnes
Foto: Christian Strand

I sin store leilighet på Vika i Oslo sitter Arnold Selnes klar med dagens kaffe. Slik han ofte sitter når han jobber med oppfinnelsene sine. I denne leiligheten har han både kontor, museum og sovested i følge han selv.

Selnes har reist verden rundt siden 1939 med sine mange oppfinnelser og utstillinger og fortsatt tar han patent på nye ideer.

Se bilder av huset til oppfinneren!

Oppfinner hele livet

- Jeg har vært oppfinner hele livet og fått medaljer og utmerkelser. Jeg ble også æresgjenst hos Fyrst Rainer av Monaco også har jeg møtt Onassis, smiler 85-åringen.

Leiligheten hans er fylt av suvernirer fra alle verdens hjørner, plakater, diplomer, medaljer, lys og nips.

Hjemme hos Arnold Selnes
Foto: Christian Strand

Human musefelle

- En av de tingene jeg er mest stolt over er den humane musefella. Den var egentlig en morsom sak for å lure dere journalister. Tenk deg en vanlig musefelle hvor musen blir klemt eller pint.

Og det var slik han fikk ideen om en annen type musefelle.

- Det jeg gjorde var å sette den på bordet her på kjøkkenet og åpnet vinduet helt. Jeg har snudd mekanismen. Så når musen kommer bort og skal spise osten blir den ikke klemt men kastet ut av vinduet, ler oppfinneren.

Kopier

Selnes har laget enormt mange oppfinnelser og mange er i følge han selv blitt kopiert, men han sutrer ikke av den grunn.

- Jeg syns det er morsomt at folk har blitt inspirert av mine ideer, men denne er det ingen som klarer å kopiere.

Arnold Selnes trekker frem en liten kopi av et tankskip, setter den på stuebordet og veiver med hendene.

- Her kan jeg vise hvordan man kan produsere strøm ved å bruke tidevannet, forteller Selnes.

Her kan du høre hvordan man gjør det.

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC