NRK Meny
Normal

Arnie «Skiffle-Joe» Norse er død

Trubaduren ble 91 år gammel.

Arnie Norse

Arnie «Skiffle-Joe» Norse ble 91 år gammel. Bildet er fra en boklansering på 90-tallet.

Foto: Flaathe, Per / NTB scanpix

Arnie «Skiffle-Joe» Norse var kjent for sin enhjulssykkel, banjo, meksikanske hatt, spesielle sang, enkle melodier og frekke vitser og viser som «Misjonær i gryta» og «Min lille kone, som legger seg på ryggen for ei krone».

Han var typograf før han slo gjennom med singlen «Mexico-Joe» på 1950-tallet. Norse har spilt på sirkus Arnardo og var populær på Island på 60-tallet.

Arnie "Skiffle Joe" Norse

Arnie 'Skiffle Joe' Norse underholder med gitar og sin enhjuls-sykkel på utestedet Tranen .

Foto: NTB/Scanpix

Ifølge kona hans, Nipaporn Norse, sovnet 91-åringen inn på Romsås sykehjem i Oslo onsdag kveld, skriver VG. Han har vært syk siden oktober.

Spilte på samme sted i 30 år

Arnie opptrådte ukentlig på «Tranen» i over 30 år, fra 1978 sammen med sin kone på tamburin og deres band gjennom mange år, frem til stedet stengte i januar 2012.

– Det beste minnet fra Tranen er at det var stappa, hele salen satt ved vinduet der. Sikkert minste 150. Stapp fullt. Og når jeg sang og spilte så var hele salen med og sang. Sånn var det i mange, mange år. Og det varma jo hjertet mitt noe voldsomt, å se at folk kom hit og var glade, sa Arnie til NRK da Tranen ble gjennåpnet i 2013.

Se video fra da Arnie besøkte Tranen

 Arnie «Skiffle-Joe» Norse er tilbake på Tranen i Oslo.

Arnie «Skiffle-Joe» Norse var tilbake på «Tranen» på Alexander Kiellands plass.

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK