Arnie «Skiffle-Joe» Norse er død

Trubaduren ble 91 år gammel.

Arnie Norse

Arnie «Skiffle-Joe» Norse ble 91 år gammel. Bildet er fra en boklansering på 90-tallet.

Foto: Flaathe, Per / NTB scanpix

Arnie «Skiffle-Joe» Norse var kjent for sin enhjulssykkel, banjo, meksikanske hatt, spesielle sang, enkle melodier og frekke vitser og viser som «Misjonær i gryta» og «Min lille kone, som legger seg på ryggen for ei krone».

Han var typograf før han slo gjennom med singlen «Mexico-Joe» på 1950-tallet. Norse har spilt på sirkus Arnardo og var populær på Island på 60-tallet.

Arnie "Skiffle Joe" Norse

Arnie 'Skiffle Joe' Norse underholder med gitar og sin enhjuls-sykkel på utestedet Tranen .

Foto: NTB/Scanpix

Ifølge kona hans, Nipaporn Norse, sovnet 91-åringen inn på Romsås sykehjem i Oslo onsdag kveld, skriver VG. Han har vært syk siden oktober.

Spilte på samme sted i 30 år

Arnie opptrådte ukentlig på «Tranen» i over 30 år, fra 1978 sammen med sin kone på tamburin og deres band gjennom mange år, frem til stedet stengte i januar 2012.

– Det beste minnet fra Tranen er at det var stappa, hele salen satt ved vinduet der. Sikkert minste 150. Stapp fullt. Og når jeg sang og spilte så var hele salen med og sang. Sånn var det i mange, mange år. Og det varma jo hjertet mitt noe voldsomt, å se at folk kom hit og var glade, sa Arnie til NRK da Tranen ble gjennåpnet i 2013.

Se video fra da Arnie besøkte Tranen

 Arnie «Skiffle-Joe» Norse er tilbake på Tranen i Oslo.

Arnie «Skiffle-Joe» Norse var tilbake på «Tranen» på Alexander Kiellands plass.

Kulturstrøm

  • Pink testet positivt for korona

    Sangeren Pink opplyser at hun har og hennes tre år gamle sønn har testet positivt for koronaviruset. Hun sier at hun og sønnen hadde symptomer for to uker siden, og at de da testet positivt. Familien har siden holdt seg i hjemmekarantene.

  • Sangeren Bill Withers er død

    Den amerikanske sangeren og komponisten som blant annet sto bak låten «Ain't No Sunshine» er død, 81 år gammel. Withers døde av hjerteproblemer tidligere denne uken.

    Bill Withers
    Foto: Reed Saxon / NTB/Scanpix

Flere kulturnyheter

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?

All By Myself med KORK (Korona edition)

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?