Arnie «Skiffle-Joe» Norse er død

Trubaduren ble 91 år gammel.

Arnie Norse

Arnie «Skiffle-Joe» Norse ble 91 år gammel. Bildet er fra en boklansering på 90-tallet.

Foto: Flaathe, Per / NTB scanpix

Arnie «Skiffle-Joe» Norse var kjent for sin enhjulssykkel, banjo, meksikanske hatt, spesielle sang, enkle melodier og frekke vitser og viser som «Misjonær i gryta» og «Min lille kone, som legger seg på ryggen for ei krone».

Han var typograf før han slo gjennom med singlen «Mexico-Joe» på 1950-tallet. Norse har spilt på sirkus Arnardo og var populær på Island på 60-tallet.

Arnie "Skiffle Joe" Norse

Arnie 'Skiffle Joe' Norse underholder med gitar og sin enhjuls-sykkel på utestedet Tranen .

Foto: NTB/Scanpix

Ifølge kona hans, Nipaporn Norse, sovnet 91-åringen inn på Romsås sykehjem i Oslo onsdag kveld, skriver VG. Han har vært syk siden oktober.

Spilte på samme sted i 30 år

Arnie opptrådte ukentlig på «Tranen» i over 30 år, fra 1978 sammen med sin kone på tamburin og deres band gjennom mange år, frem til stedet stengte i januar 2012.

– Det beste minnet fra Tranen er at det var stappa, hele salen satt ved vinduet der. Sikkert minste 150. Stapp fullt. Og når jeg sang og spilte så var hele salen med og sang. Sånn var det i mange, mange år. Og det varma jo hjertet mitt noe voldsomt, å se at folk kom hit og var glade, sa Arnie til NRK da Tranen ble gjennåpnet i 2013.

Se video fra da Arnie besøkte Tranen

 Arnie «Skiffle-Joe» Norse er tilbake på Tranen i Oslo.

Arnie «Skiffle-Joe» Norse var tilbake på «Tranen» på Alexander Kiellands plass.

Kulturstrøm

  • Ny leder for Arendalsuka

    Tidligere redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, blir ny leder for hovedprogramkomitéen i Arendalsuka. Øystein Djupedal gir seg etter ti år som leder for den politiske festivalen. Bård Vegar Solhjell og Stina Torjesen blir nye medlemmer, mens Helene Fladmark fortsetter som medlem.

  • Nick Cave med nytt album

    «Ghosteen» blir navnet på det nye albumet fra Nick Cave and the Bad Seeds, formidler NME. Det forventes å komme ut neste uke, ifølge Cave selv. Det siste året har den australske artisten unngått media og kommunisert direkte med fans på sin nettside The Red Hand Files. Det var der han også delte omslaget på det kommende albumet.

    Nick Cave and the Bad Seeds' album Ghosteen
    Foto: Nick Cave