NRK Meny
Normal

Arnie «Skiffle-Joe» Norse er død

Trubaduren ble 91 år gammel.

Arnie Norse

Arnie «Skiffle-Joe» Norse ble 91 år gammel. Bildet er fra en boklansering på 90-tallet.

Foto: Flaathe, Per / NTB scanpix

Arnie «Skiffle-Joe» Norse var kjent for sin enhjulssykkel, banjo, meksikanske hatt, spesielle sang, enkle melodier og frekke vitser og viser som «Misjonær i gryta» og «Min lille kone, som legger seg på ryggen for ei krone».

Han var typograf før han slo gjennom med singlen «Mexico-Joe» på 1950-tallet. Norse har spilt på sirkus Arnardo og var populær på Island på 60-tallet.

Arnie "Skiffle Joe" Norse

Arnie 'Skiffle Joe' Norse underholder med gitar og sin enhjuls-sykkel på utestedet Tranen .

Foto: NTB/Scanpix

Ifølge kona hans, Nipaporn Norse, sovnet 91-åringen inn på Romsås sykehjem i Oslo onsdag kveld, skriver VG. Han har vært syk siden oktober.

Spilte på samme sted i 30 år

Arnie opptrådte ukentlig på «Tranen» i over 30 år, fra 1978 sammen med sin kone på tamburin og deres band gjennom mange år, frem til stedet stengte i januar 2012.

– Det beste minnet fra Tranen er at det var stappa, hele salen satt ved vinduet der. Sikkert minste 150. Stapp fullt. Og når jeg sang og spilte så var hele salen med og sang. Sånn var det i mange, mange år. Og det varma jo hjertet mitt noe voldsomt, å se at folk kom hit og var glade, sa Arnie til NRK da Tranen ble gjennåpnet i 2013.

Se video fra da Arnie besøkte Tranen

 Arnie «Skiffle-Joe» Norse er tilbake på Tranen i Oslo.

Arnie «Skiffle-Joe» Norse var tilbake på «Tranen» på Alexander Kiellands plass.

Kulturstrøm

 • Obama til Netflix

  Barack og Michelle Obama har signert en flerårig produksjonsavtale med Netflix, skriver New York Times. – Noe av det fineste i presidentperioden var det å møte folk og kunne bringe deres historier til et større publikum. Vi er derfor svært glade for denne avtalen, sier paret i en uttalelse. De sier de vil løfte frem talenter og inspirerende unge stemmer for å spre empti og forståelse. Det tidligere presidentparet har startet produksjonssleskapet Higher Ground Productions sammen.

  Michelle og Barack Obama
 • Selger historiske kjærlighetsbrev

  I 1896 skrev Marcel Proust kjærlighetsbrev til den kjente komponisten Reynaldo Hahn. De var to av datidens store kulturstjerner, og kjærligheten mellom dem var holdt hemmelig. denne uken selger en slektning av den verdenskjente forfatteren flere enn 70 av Prousts private dokumenter. De består blant annet av utkast til romaner, bøker og kjærlighetsbrev som kan kaste nytt lys over Proust og historien, skriver The Guardian. Lære mer om mannen bak verdens lengste roman her: Ni ting du ikke visste om Proust

  Marcel Proust, et bilde tatt ca 1896
  Foto: - / Afp/Scanpix