Arnie «Skiffle-Joe» Norse er død

Trubaduren ble 91 år gammel.

Arnie Norse

Arnie «Skiffle-Joe» Norse ble 91 år gammel. Bildet er fra en boklansering på 90-tallet.

Foto: Flaathe, Per / NTB scanpix

Arnie «Skiffle-Joe» Norse var kjent for sin enhjulssykkel, banjo, meksikanske hatt, spesielle sang, enkle melodier og frekke vitser og viser som «Misjonær i gryta» og «Min lille kone, som legger seg på ryggen for ei krone».

Han var typograf før han slo gjennom med singlen «Mexico-Joe» på 1950-tallet. Norse har spilt på sirkus Arnardo og var populær på Island på 60-tallet.

Arnie "Skiffle Joe" Norse

Arnie 'Skiffle Joe' Norse underholder med gitar og sin enhjuls-sykkel på utestedet Tranen .

Foto: NTB/Scanpix

Ifølge kona hans, Nipaporn Norse, sovnet 91-åringen inn på Romsås sykehjem i Oslo onsdag kveld, skriver VG. Han har vært syk siden oktober.

Spilte på samme sted i 30 år

Arnie opptrådte ukentlig på «Tranen» i over 30 år, fra 1978 sammen med sin kone på tamburin og deres band gjennom mange år, frem til stedet stengte i januar 2012.

– Det beste minnet fra Tranen er at det var stappa, hele salen satt ved vinduet der. Sikkert minste 150. Stapp fullt. Og når jeg sang og spilte så var hele salen med og sang. Sånn var det i mange, mange år. Og det varma jo hjertet mitt noe voldsomt, å se at folk kom hit og var glade, sa Arnie til NRK da Tranen ble gjennåpnet i 2013.

Se video fra da Arnie besøkte Tranen

 Arnie «Skiffle-Joe» Norse er tilbake på Tranen i Oslo.

Arnie «Skiffle-Joe» Norse var tilbake på «Tranen» på Alexander Kiellands plass.

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm