NRK Meny
Normal

Arne Scheie går fra NRK til Norsk Tipping

I januar fylte Arne Scheie 70 år og måtte gå av med pensjon. Nå blir han likevel å se på NRK ut året, i tillegg går han til ny jobb i Norsk Tipping.

Arne Scheie blir hyllet under cupfinalen.

Arne Scheie ble hyllet av Fotball-Norge da han kommenterte sin siste cupfinale i november 2013. Nå avslører han at pensjonisttilværelsen blir kort – en ny jobb i Norsk Tipping venter i løpet av våren.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Arne Scheie

Arne Scheie passerte 70 år og ble nødt til å gå av med pensjon, men er allerede tilbake i NRK på frilanskontrakt. I tillegg venter ny jobb i Norsk Tipping.

Foto: Magne Hansen / NRK

I fjor høst ble mangeårig sportskommentator Arne Scheie intervjuet av NRK.no i forkant av hans siste kamp som fotballkommentator for NRK. I januar ble 70-åringen hedret i sin aller siste Hoppuke.

Les også: Scheie ble hedret med spesiell gave

Til stor glede for mange sportsinteresserte, er han imidlertid ennå ikke helt klar for å legge mikrofonen på hylla.

– Jeg har fått en slags frilanskontrakt med NRK som varer ut dette året. Det passer meg utmerket med en gradvis nedtrapping, forteller Arne Scheie til NRK.no.

Ingen endring i lunsjplaner

Han skal kommentere hopprenn ut denne sesongen, som slutter i mars. I tillegg er det snakk om å være med til fotball-VM i Brasil til sommeren.

– Jeg er veldig privilegert som får fortsette å jobbe med det jeg interesserer meg for. Jeg er også veldig takknemlig overfor NRK for at de lar meg få være med videre ut dette året, sier den folkekjære kommentatoren.

Les også: Bli med ned i Scheies hemmelige arkiv

Les også: Tjærnås gjør NRK-comeback i Brasil: – Dette blir tidenes VM

Dermed kan han fortsette med å sykle til jobb på Marienlyst, beholde kontoret i sportsredaksjonen og møte lunsjkameratene i NRK-kantinen hverdager klokken 11.15.

Dan Børge Akerø, Andreas Diesen, Arne Scheie, Rune Alstedt, Bjørn Scheele, Lasse Solberg

På dette bildet fra 2011 sitter Arne Scheie godt plassert sammen med sine lunsj-kolleger på deres faste bord innerst i NRKs kantine. Det kan han fortsette med ut året.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Går til Norsk Tipping

Men for den 70-årige «pensjonisten» venter det også ny jobb i horisonten. I løpet av våren går han over til Norsk Tipping i en rolle som ennå ikke er hundre prosent avklart. Scheie kan ikke se at det skal ligge noe kontroversielt i det at han skal jobbe for spilleselskapet.

– Jeg avklarte dette med ledelsen i min avdeling før jeg takket ja til tilbudet. Det er sikkert noen som vil reagere, men selv mener jeg det er en helt naturlig overgang fra mitt ståsted i norsk idrett, sier Scheie.

Han peker på at NRK og Norsk Tipping har samarbeidet i over 40 år, og at norske TV-seere ikke ville fått se tippekamper på NRK hvis det ikke hadde vært for dem.

Les også: To av Scheies største høydepunkter

Ny på laget

Fra Norsk Tipping sender kommunikasjonssjef Arve Sjølstad fotballen tilbake til den årelange fotballkommentatoren.

– Arne Scheie er synonymt med norsk fotball og kommentatorrollen. Han var en av de aller første som tok med tippekampene i sine sendinger, påpeker Sjølstad overfor NRK.no.

– Vi er veldig glade for å ha fått legenden og fotball-nestoren Scheie med på laget.

Den formelle avtalen mellom Scheie og Norsk Tipping vil ikke foreligge før etter OL, da vil det også være klart akkurat hva slags rolle han vil få i selskapet.

Foreløpige planer er å bruke Scheie i forskjellige profileringsaktiviteter for Norsk Tipping, blant annet som eksperttipser i sportsrelaterte spill og på kommisjonærturer til tippekamper i England.

Greit for NRK

Rune Haug

Sportssjef i NRK, Rune Haug, mener ikke det er problematisk at Scheie skal jobbe for Norsk Tipping samtidig som han er frilanser i NRK.

Foto: NRK

Sportssjef Rune Haug i NRK ser ikke at det skal være problematisk å bruke Scheie i NRK-sammenheng samtidig som han jobber for Norsk Tipping.

– Nei, jeg tenker at det ikke er samtidig. Han kommenterer hopp noen helger og leies inn til fotball-VM. Nå er han jo pensjonist, så da står han fritt frem til å gjøre hva han vil, sier Haug til NRK.no.

Sportssjefen påpeker at Scheie har en kompetanse NRK vurderer som verdifull, og at de derfor kommer til å hente ham inn på samme måte som de henter inn andre frilansere.

– Det er sikkert noen som ønsker å problematisere dette også, men jeg tror de fleste ser forskjell på at han ikke er fast ansatt og at NRK leier ham inn til det vi selv vil.

Lørdag kveld er Arne Scheie også gjest hos Lindmo på NRK1.


Kulturstrøm

  • Politiet undersøker Avicii-dødsfall

    Politiet i Oman undersøker dødsfallet til den svenske DJ-en, musikeren og produsenten Tim Bergling, kjent som Avicii. – Vi har ikke mer informasjon om dødsfallet ennå, men jobber videre med det. Det er en prioritert sak, sier politiet til Expressen.

  • Madonna sørger over Avicii

    Tragisk, skriver popstjernen Madonna om den svenske DJ-en Aviciis død. De to samarbeidet om flere musikkprosjekter. Madonna delte et bilde av de to på sin Instagram-konto fredag kveld.

    Laster Instagram-innhold