NRK Meny
Normal

Armensk redaktør i norsk avis

Jeg var fortvilt over å flykte fra landet mitt. Et lykketreff førte meg til Norge. Nå er jeg verdens lykkeligste mann, sier armeneren Varazdat Grigoryan.

Varazdat Grigoryan
Foto: Andreas Lunnan / NRK

Han er utvilsomt den eneste armenske redaktør i norsk presse. Faktisk den eneste redaksjonsleder i dette land som styrer en avis der innvandrere dominerer blant.

Varazdat Grigoryan fra Jerevan sørger nemlig for at det i Levanger-Avisa hver eneste lørdag dukker opp to hele sider under avishodet ”Nordlig regnbue”. I mer enn seks år har dette enestående fenomenet blomstret i lokalavisens helgetilbud, og i løpet av denne tiden har hundrevis av våre nye nordmenn bidratt med artikler, reportasjer og kommentarer av høyst forskjellig art.

Bred presseerfaring

- Jeg har en frodig fortid som pressemann hjemme i Armenia, men etter regimeskiftet først på 1990-tallet ble avisene kneblet og journalister forfulgt, forteller Varazdat som kalles Vili blant norske venner.

– Jeg måtte flykte fra mitt kjære hjemland for å berge liv og helse, og levde i fortvilelse i lange tider. Ved et lykketreff kom jeg omsider til Norge, og nå er jeg verdens lykkeligste mann. Her kan jeg gjøre nytte for meg igjen. Jeg omgås positive mennesker som gløder av glede og inspirasjon, og opplever et fellesskap som gir meg den trygghet som jeg savnet gjennom så mange år.

En nordlig regnbue

- Gjennom ”Nordlig Regnbue” har vi muligheten til å formidle innvandrernes tanker og erfaringer, og dermed bidra til større forståelse og integrasjon ute i samfunnet.

Tilbakemeldingene fra norske lesere styrker meg i overbevisningen om at vår pressevirksomhet er verdifull, og jeg takker ledelsen i Levanger-Avisa for at de hver uke stiller spalteplass til vår disposisjon, understreker Varazdat.

SØLVSUPER på NRK P1 søndag 8. april - påskedags morgen.

Programmet er ved Andreas Lunnan.

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.