NRK Meny
Normal

Armensk redaktør i norsk avis

Jeg var fortvilt over å flykte fra landet mitt. Et lykketreff førte meg til Norge. Nå er jeg verdens lykkeligste mann, sier armeneren Varazdat Grigoryan.

Varazdat Grigoryan
Foto: Andreas Lunnan / NRK

Han er utvilsomt den eneste armenske redaktør i norsk presse. Faktisk den eneste redaksjonsleder i dette land som styrer en avis der innvandrere dominerer blant.

Varazdat Grigoryan fra Jerevan sørger nemlig for at det i Levanger-Avisa hver eneste lørdag dukker opp to hele sider under avishodet ”Nordlig regnbue”. I mer enn seks år har dette enestående fenomenet blomstret i lokalavisens helgetilbud, og i løpet av denne tiden har hundrevis av våre nye nordmenn bidratt med artikler, reportasjer og kommentarer av høyst forskjellig art.

Bred presseerfaring

- Jeg har en frodig fortid som pressemann hjemme i Armenia, men etter regimeskiftet først på 1990-tallet ble avisene kneblet og journalister forfulgt, forteller Varazdat som kalles Vili blant norske venner.

– Jeg måtte flykte fra mitt kjære hjemland for å berge liv og helse, og levde i fortvilelse i lange tider. Ved et lykketreff kom jeg omsider til Norge, og nå er jeg verdens lykkeligste mann. Her kan jeg gjøre nytte for meg igjen. Jeg omgås positive mennesker som gløder av glede og inspirasjon, og opplever et fellesskap som gir meg den trygghet som jeg savnet gjennom så mange år.

En nordlig regnbue

- Gjennom ”Nordlig Regnbue” har vi muligheten til å formidle innvandrernes tanker og erfaringer, og dermed bidra til større forståelse og integrasjon ute i samfunnet.

Tilbakemeldingene fra norske lesere styrker meg i overbevisningen om at vår pressevirksomhet er verdifull, og jeg takker ledelsen i Levanger-Avisa for at de hver uke stiller spalteplass til vår disposisjon, understreker Varazdat.

SØLVSUPER på NRK P1 søndag 8. april - påskedags morgen.

Programmet er ved Andreas Lunnan.

Kulturstrøm

 • The Kids gjør comeback

  Popgruppa The Kids gjør comeback i januar 2019, 40 år etter oppstarten i 1979. Bandet med Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne i spissen hadde sin største hit med «Forelska i lærer'n». Nå skal de spille konsert igjen under Åre Live.

  Nylig gjenforente The Kids gjesta Nitimen fredag.
  Foto: Ola Nymo Trulsen / NRK
 • Gir ut bok om DAB-prosessen

  Knapt ett år etter at DAB tok over for det riksdekkende FM-nettet, gir PAX forlag ut en bok om prosessen. Boka er skrevet av journalist og forfatter Thor Viksveen, og tar ifølge forlaget for seg hvordan NRK og P4 tok grep om prosessen fra første dag, og om politikere som ikke skjønte hva de var med på. (NTB)

  DAB radio.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Aamot-statuetten til Iram Haq

  Regissør, skuespiller og manusforfatter Iram Haq (42) er tildelt Film & Kinos ærespris: Aamot-statuetten. Prisen er bransjeorganisasjonens høyeste utmerkelse innen norsk film og kinobransje eller norsk filmproduksjon.

  Iram Haq
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix