Hopp til innhold

Ariana Grande er første kvinne med tre album over 3 milliarder Spotify-streams

Fire måneder etter at hun satt rekorden på 2 milliarder Spotify-streams på tre album, har popstjernen tangert sin egen rekord.

Ariana Grande attends Billboard's 13th Annual Women In Music event

NY REKORD: Ariana Grande er første kvinne med tre album som hall

Foto: Angela Weiss / AFP

Ariana Grande er, ifølge Chart Data, den første kvinnelige artisten som har tre album med mer enn 3 milliarder streams på Spotify. Chart Data er en organisasjon som samler informasjon om sanger og album fra hitlistene i flere land, skriver de på sin hjemmeside.

Ariana Grande (26) har delt tweeten videre på sin Instagram-konto, med sin reaksjon på nyheten.

«Vilt som faen. Tusen takk.»

Det er albumene «My Everything», «Dangerous Woman» og «thank u, next» som har nådd milepælen.

Tangerte egen rekord

I mars skrev nettstedet Highsnobiety at 26-åringen var den første kvinnelige artisten med tre album over 2 milliarder streams. Da var det albumene «thank u, next», «Sweetner» og «Dangerous Woman» som sto for streamene, ifølge nettstedet.

Artisten har dermed tangert sin egen rekord på bare fire måneder.

Billboard skrev i juni at Grandes album «Tank u, next» var det mest populære albumet i USA i perioden 4. januar til 20. juni, ifølge Nielsen Music sin måling. Albumet kom i feburar og gikk rett inn på første plassen på den amerikanske albumlisten, skriver nettstedet.

Samme måned hadde hun også tre sanger på de tre øverste plassene på singellisten i USA. Det er første artist siden Beatles som har klart det.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.