Ariana Grande er første kvinne med tre album over 3 milliarder Spotify-streams

Fire måneder etter at hun satt rekorden på 2 milliarder Spotify-streams på tre album, har popstjernen tangert sin egen rekord.

Ariana Grande attends Billboard's 13th Annual Women In Music event

NY REKORD: Ariana Grande er første kvinne med tre album som hall

Foto: Angela Weiss / AFP

Ariana Grande er, ifølge Chart Data, den første kvinnelige artisten som har tre album med mer enn 3 milliarder streams på Spotify. Chart Data er en organisasjon som samler informasjon om sanger og album fra hitlistene i flere land, skriver de på sin hjemmeside.

Ariana Grande (26) har delt tweeten videre på sin Instagram-konto, med sin reaksjon på nyheten.

«Vilt som faen. Tusen takk.»

View this post on Instagram

wild as fuck. thank u. sooooo much. 🖤

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Det er albumene «My Everything», «Dangerous Woman» og «thank u, next» som har nådd milepælen.

Tangerte egen rekord

I mars skrev nettstedet Highsnobiety at 26-åringen var den første kvinnelige artisten med tre album over 2 milliarder streams. Da var det albumene «thank u, next», «Sweetner» og «Dangerous Woman» som sto for streamene, ifølge nettstedet.

Artisten har dermed tangert sin egen rekord på bare fire måneder.

Billboard skrev i juni at Grandes album «Tank u, next» var det mest populære albumet i USA i perioden 4. januar til 20. juni, ifølge Nielsen Music sin måling. Albumet kom i feburar og gikk rett inn på første plassen på den amerikanske albumlisten, skriver nettstedet.

Samme måned hadde hun også tre sanger på de tre øverste plassene på singellisten i USA. Det er første artist siden Beatles som har klart det.

Kulturstrøm

 • Unge elsker klassisk

  Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

  Klassisk
  Foto: Pixabay
 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.

 • Billie Eilish setter nye rekorder

  17-år gamle Billie Eilish topper for første gang den amerikanske Billboard Hot 100-listen. Hennes låt «Bad Guy» har tatt over førsteplassen etter megahiten «Old Town Road». Lil Nas Xs hit har toppet listen i 19 uker, og han gratulerer Eilish med bragden via Twitter. Det er første gang noen født i dette årtusen topper listen, skriver Billboard. Eilish ble tidligere i år yngste kvinne som noen sinne har toppet de britiske hitlistene.

  Billie Eilish på Glastonbury 2019
  Foto: Joel C Ryan / AP/Scanpix