Hopp til innhold

Årets Nordmann 2008

Margreth Olin er kåret til til Årets Nordmann 2008. Hun får nestekjærlighet til å gro både på og utenfor kinolerretet, skriver juryen.

Margreth Olin
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Det er ærefult. Jeg må jo bare si tusen takk, sier Olin til NRK.

Det er nyhetsmagasinet Ny Tid som deler ut prisen, som Olin får for sitt arbeid med kampanjen Nestekjærlighet.no

Juryen berømmer hennes engasjement:

Da den norske regjeringen, unntatt SV i dissens, i september besluttet å stramme inn dagens asylpolitikk, gjorde Margreth Olin noe forbilledlig for nordmenn og verdensborgere flest: Hun reiste seg opp å protesterte.

Opprop har blitt folkekrav

Tusenvis av nordmenn og 43 organisasjoner har sluttet seg til Olins opprop om at "vi ikke skal gjøre noe menneske til et middel". Høsten 2006 overleverte Olin 16.000 underskrifter til regjeringen.

Hennes opprop har munnet ut i et folkekrav, skriver juryen. Videre understreker juryen at Olin har klart å samle en viktig del av det engasjerte Norge til å holde sentrale, globale verdier ved like.

- Håper på økt engasjement

Olin som gjennom sitt arbeid har satt søkelyset på norsk asylpolitikk, håper prisen vil styrke aksjonen og føre til mer engasjement.

- Jeg håper kåringen vil skape en oppmerksomhet rundt kampanjen. Jeg håper de menneskene som ønsker å si ifra om at de hadde forventninger til denne regjeringen og har lyst til å gi det signalet, bli oppmerksom på kampanjen og støtter den, sier Olin.

Margareth Olins første spillefilm
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Margreth Olin jobber med sin første spillefilm

Les mer om Olin:

- Jeg trodde ikke det var sant

Penger til sju nye langfilmer

Livsvernprisen til Margreth Olin

Kulturstrøm