Årets mest populære Instagram-motiv

Verken Eiffeltårnet eller Trafalgar Square når opp i kåringen av de mest fotograferte Instagram-motivene i 2013.

Siam Paragon

Et vanlig syn utenfor kjøpesenteret Siam Paragon i Bangkok.

Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / Reuters

Det er nemlig et shoppingsenter i Bangkok i Thailand som stikker av med tittelen som verdens mest fotograferte sted på Instagram i år.

Siam Paragon er ikke noen verdenskjent turistattraksjon, men snarere et svært mye besøkt treffpunkt i Bangkok, med 100.000 daglig besøkende. De fleste turister vil prioritere å ta bilder av byens palasser eller det buddhistiske tempelet Wat Pho.

«Selfiens hjemland»

En av grunnene til at shoppingsenteret er et så populært Insta-motiv er at stedet regelmessig trafikkeres av kjendiser som poster bilde av seg selv herfra.

Nyhetsbyrået AP omtaler også Thailand som «selfiens hjemland», altså at det er svært utbredt å poste mange bilder av seg selv. I tillegg er befolkningen blant verdens mest aktive i bruk av sosiale medier.

Dette poenget understrekes av at flyplassen Suvarnabhumi i Bangkok var det mest avfotograferte motivet da Instagram for et år siden offentliggjorde statistikken for 2012.

Europa ute av lista

– Dersom du drar til Eiffeltårnet i Paris, så tar du ett bilde før du drar videre. Vi kommer hit hver dag etter skolen og legger ut flere bilder hver gang, sier 22 år gamle Suthasinee Tilokruanochai til AP.

Ellers preges topplisten av åsteder i USA, mens Europa ikke har noen inne på topp 10, etter at Eiffeltårnet i Paris har blitt dyttet ut.

Instagram opplyser ikke hvor mange bilder som er lastet opp fra hvert åsted.

1. Siam Paragon, Bangkok, Thailand
2. Times Square, New York, USA
3. Disneyland, California, USA
4. Bellagio Fountains, Las Vegas, USA
5. Disney World Florida, USA
6. Staples Center, Los Angeles, USA
7. Central Park, New York, USA
8. Dodger Stadium, Los Angeles, USA
9. Suvarnabhumi Airport, Bangkok, Thailand
10. The High Line, New York, USA

Disneyland

Disneyland i California, USA er det tredje mest fotograferte stedet på Instagram i 2013.

Foto: FRED PROUSER / Reuters

Kulturstrøm

 • Vaksinekonsert for å samle verden

  Foo Fighters, Jennifer Lopez, J Balvin og Eddie Vedder opptrådte på konserten Vax Live i Los Angeles, som ble sendt på TV natt til søndag. Publikum besto av 20.000 vaksinerte og munnbindbeskyttede mennesker. Konserten samlet inn 54 millioner dollar, tilsvarende om lag 450 millioner kroner til det internasjonale vaksinesamarbeidet Covax, som skal sørge for at også fattige land får vaksiner (NTB).

  6TPBW9cZwGk
  Foto: Kevin Winter / AFP/Getty Images for Global Citizen/NTB
 • Sveriges Television ut mot rasisme

  Sveriges deltaker i Eurovision Song Contest, Tousin «Tusse» Chiza (19), fikk flere rasistiske kommentarer da sceneprøven hans ble delt på konkurransens offisielle Instagramkonto. Sveriges Television fordømmer hatet og rasismen, melder Aftonbladet.

  Sweden Melodifestivalen
  Foto: Henrik Montgomery / AP
 • Raja frykter id blir en smittebombe

  Til uka er fastemåneden ramadan over og den viktigste muslimske høytiden id skal feires. Kulturminister Abid Raja mistet selv moren til covid-19, og er bekymret for at feiringen kan gi nytt smittehopp i innvandrerbefolkningen i Norge.