Årets beste aprilspøk?

Harstad Tidende gikk virkelig inn for å lure leserne fredag.

Trippel uttelling

«Knut Gaasvik og Lisbeth Hansen fikk 23. mars en skjønn jente, som skal hete June. Hun veide 2600 gram og var 48 centimeter lang da hun ble født på Harstad sykehus. Det lykkelige foreldreparet takker jordmødre og annet personell for all mulig bistand.»

Foto: Øyvind Arvola / Harstad Tidende

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I artikkelen «Trippel uttelling» stiller Harstad-mannen Knut Gaasvik opp med tre forskjellige barn og like mange mødre.

Barn

Her er Knut Gaasvik med sitt andre barn, født på sykehuset Telemark.

Foto: Øyvind Arvola / Harstad Tidende

– Jo, det var morsomme festspill i 2010, vedgår Knut Gaasvik (45).

Han hadde nemlig møtt de tre damene under Festspillene i Nord-Norge i fjor. Dermed ble de tre barna født med bare få dagers mellomrom - på tre forskjellige sykehus.

– Til å begynne med syntes alle tre det var litt spesielt, men nå har mødrene dannet en forening som skal opptre som en samlet gruppe overfor meg, sier Gaasvik til avisen.

Stiller med ekte navn

1. april

Det tredje barnet ble født på Stavanger Universitetssykehus, og har fått navnet Julius.

Foto: Øyvind Arvola / Harstad Tidende

Saken ble lagt ut på fødselssidene i Harstad Tidende fredag. Den «nybakte far» heter Knut Gaasvik også i virkeligheten.

– Jeg fikk telefon litt over åtte i morges, av en kompis som var på besøk hos meg i går kveld. Han var helt forferdet over det som hadde skjedd. Jeg har to barn med to forskjellige fra før av, og at jeg nå skulle ha fem med fem forskjellige.... Det var ti minutter med monolog fra hans side, før han endelig forsto at det var en spøk, forteller Knut Gaasvik til NRK.no.

Han hadde forberedt de to barna på åtte og femten år om at pappa var i avisen i dag. Også 45-åringens mor ble informert på forhånd.

– Jeg kunne jo ikke risikere at hun skulle få sjokk.

– Ikke trodd det skulle fungere

Harstad Tidende samler vanligvis alle bilder med nyfødte barn på en egen spalte på lørdager. 1. april falt på en fredag i går, og Gaasvik trodde derfor ikke at det skulle gå.

– Men det er tydelig at folk lar seg lure.

Alle de tre «mødrene» stiller også med sitt fulle navn i avisen.

– Det er studievenninner av meg, og de gikk med på det til slutt. Det største problemet var egentlig å få lånt seg en unge, forteller Gaasvik.

Øyvind Arvola er digitalsjef i Harstad Tidende, og har tatt alle bildene.

– Vi dro til sykehuset med tre damer, og fikk lånt et nyfødt barn. Vi hadde med tre forskjellige bodyer, og flytta oss rundt. Dermed ble ingen av bildene like, sier en lattermild digitalsjef.

Knut Gaasvik har som mål at han hver dag skal få et menneske til å smile.

– Og i dag tror jeg at jeg har fått det til.

Har du sett noen bedre aprilspøker i dag?

Kulturstrøm

 • Grunnleggeren av Vans er død

  Paul Van Doren, som grunnla det amerikanske skomerket Vans, er død, 90 år gammel. Sammen med sin bror James startet han opp selskapet i 1966. Vans-sko ble kjent gjennom amerikansk populærkultur, både i filmer, i musikkmiljøet og blant skatere.

  FILE PHOTO: Vans shoes are seen in a Vans shop in Rome
  Foto: Max Rossi / Reuters
 • Gullrutens fagpriser delt ut

  «Rådebank 2», «P3 Gull» og «Kunstneren og tyven» tok flest priser under utdelingen av Gullrutens fagpriser i dag, skriver Rushprint. Fagprisene deles ut i tillegg til selve Gullruten-prisene, som offentliggjøres lørdag kveld.

 • KORK kårer unge komponister

  Skapia er en komposisjonskonkurranse som involverer tusenvis av skolebarn og -ungdom fra hele landet. Vinnerne kåres og får verket sitt fremført av KORK i en festkonsert direkte fra NRK Store studio kl. 12. Margrethe Røed er programleder.

  Vinnerne av komposisjonskonkurransene Veslefrikk og U-trykk skal kåres i Store studio. Kringkastingsorkestret spiller vinnerverkene. Konferansier: Margrethe Røed