Hopp til innhold

Årets beste aprilspøk?

Harstad Tidende gikk virkelig inn for å lure leserne fredag.

Trippel uttelling

«Knut Gaasvik og Lisbeth Hansen fikk 23. mars en skjønn jente, som skal hete June. Hun veide 2600 gram og var 48 centimeter lang da hun ble født på Harstad sykehus. Det lykkelige foreldreparet takker jordmødre og annet personell for all mulig bistand.»

Foto: Øyvind Arvola / Harstad Tidende

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I artikkelen «Trippel uttelling» stiller Harstad-mannen Knut Gaasvik opp med tre forskjellige barn og like mange mødre.

Barn

Her er Knut Gaasvik med sitt andre barn, født på sykehuset Telemark.

Foto: Øyvind Arvola / Harstad Tidende

– Jo, det var morsomme festspill i 2010, vedgår Knut Gaasvik (45).

Han hadde nemlig møtt de tre damene under Festspillene i Nord-Norge i fjor. Dermed ble de tre barna født med bare få dagers mellomrom - på tre forskjellige sykehus.

– Til å begynne med syntes alle tre det var litt spesielt, men nå har mødrene dannet en forening som skal opptre som en samlet gruppe overfor meg, sier Gaasvik til avisen.

Stiller med ekte navn

1. april

Det tredje barnet ble født på Stavanger Universitetssykehus, og har fått navnet Julius.

Foto: Øyvind Arvola / Harstad Tidende

Saken ble lagt ut på fødselssidene i Harstad Tidende fredag. Den «nybakte far» heter Knut Gaasvik også i virkeligheten.

– Jeg fikk telefon litt over åtte i morges, av en kompis som var på besøk hos meg i går kveld. Han var helt forferdet over det som hadde skjedd. Jeg har to barn med to forskjellige fra før av, og at jeg nå skulle ha fem med fem forskjellige.... Det var ti minutter med monolog fra hans side, før han endelig forsto at det var en spøk, forteller Knut Gaasvik til NRK.no.

Han hadde forberedt de to barna på åtte og femten år om at pappa var i avisen i dag. Også 45-åringens mor ble informert på forhånd.

– Jeg kunne jo ikke risikere at hun skulle få sjokk.

– Ikke trodd det skulle fungere

Harstad Tidende samler vanligvis alle bilder med nyfødte barn på en egen spalte på lørdager. 1. april falt på en fredag i går, og Gaasvik trodde derfor ikke at det skulle gå.

– Men det er tydelig at folk lar seg lure.

Alle de tre «mødrene» stiller også med sitt fulle navn i avisen.

– Det er studievenninner av meg, og de gikk med på det til slutt. Det største problemet var egentlig å få lånt seg en unge, forteller Gaasvik.

Øyvind Arvola er digitalsjef i Harstad Tidende, og har tatt alle bildene.

– Vi dro til sykehuset med tre damer, og fikk lånt et nyfødt barn. Vi hadde med tre forskjellige bodyer, og flytta oss rundt. Dermed ble ingen av bildene like, sier en lattermild digitalsjef.

Knut Gaasvik har som mål at han hver dag skal få et menneske til å smile.

– Og i dag tror jeg at jeg har fått det til.

Har du sett noen bedre aprilspøker i dag?

Kulturstrøm

 • Også Nederland sier nei til TikTok

  Nederlandske embetsmenn vil snart ikke lenger få bruke den kinesiskeide appen TikTok på jobbtelefonene sine. Det opplyste det nederlandske innenriksdepartementet tirsdag, etter lignende avgjørelser fra andre europeiske land, deriblant Norge.

  TikTok
 • Justisdepartementet fraråder TikTok på tjenestetelefoner

  Justis- og beredskapsdepartementet fraråder Tiktok og Telegram på tjenestetelefoner i departementene etter en vurdering fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

  – Jeg støtter NSMs vurdering. Derfor kommer Justis- og beredskapsdepartementet i dag til å sende brev til alle departementer der vi fraråder å ha Tiktok og Telegram på tjenesteenheter. Dersom det er tjenstlig behov for å ha disse appene, bør det være på en egen enhet som ikke er tilknyttet virksomhetens digitale systemer, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), i en pressemelding.

  Hun mottok NSMs vurdering mandag.

  Tiktok er kinesisk-eid. Meldingstjenesten Telegram var opprinnelig russisk, men har nå sitt hovedkontor i Dubai.

  TikTok
  Foto: LOIC VENANCE / AFP