NRK Meny
Normal

Arbeideravisa gjenoppstår

Etter nesten 12 år gjenoppstår Arbeideravisa i Trondheim. Avisen som ble utgitt første gang i 1824 har levd et stormfullt liv, men gikk inn som Avisa Trondheim i 1996. Da ville ikke A-pressen lenger satse penger på nummer to-avisa i Trondheim.

Redaktør Charles Utvik og grafiker Nina Haugland i Arbeideravisa.
Foto: Kari Sørbø / NRK

Hør: Kurer 88: Arbeideravisa gjenoppstår

Siden da har Norges tredje største by bare hatt en avis, Adresseavisen, - som folk må betale for å få. Men torsdag 10.januar kom første nummer av den nye Arbeideravisa,foreløpig som en ukesavis.

Programmet er laget av Kari Sørbø.

Kurer NRK P2

 

 

 

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK