Apple kan stoppe konsertbilder

Teknologi-giganten Apple har fått patent på teknologi som kan blokkere brukere fra å filme eller ta bilder på konserter.

Smarttelefon

KAN GÅ I SVART: Å filme eller ta bilder med telefonen kan bli vanskeligere dersom Apple tar i bruk teknologien de nå har fått patent på.

Foto: ANDREW KELLY / Reuters

Lysende mobilskjermer kan forsvinne fra konsertlokalene, ifølge Pitchfork.

Ifølge musikkmagasinet har Apple nå fått patent på teknologi som blant annet kan brukes til å blokkere telefoner fra å ta bilder eller filme under konserter.

Dermed kan fremtiden se mørk ut for dem som ønsker å dele konsertopplevelser på plattformer som Snapchat, Instagram, Twitter eller Facbook.

Ifølge Pitchfork skal Apple ha søkt om patent på teknologien allerede i 2009.

Patentet tillater bruk av teknologi der mobilkameraer fanger opp infrarøde signaler som både kan brukes til å få inn informasjon om et nærliggende objekt, for eksempel på et museum, men som også kan brukes til å deaktivere telefonens fotofunksjoner.

Ifølge The New York Times kan teknologien lett tas i bruk for å deaktivere kamera under konserter ved at artister sender ut infrarøde signaler fra scenen.

Avisen skriver videre at teknologien kan bremse omfanget av deling av opptak som bryter med opphavsretten.

Kulturstrøm

  • Krev erstatning etter Black Box-sak

    Pia Maria Roll, Hanan Bennamar og Sara Baban krev erstatning på minst 50.000 kroner kvar i ein klage på politiet og påtalemyndigheitas behandling av saka der dei vart melde til politiet av justisministerens sambuar, Laila Bertheussen.

  • Frithjof Jacobsen i ny jobb

    Tidligere VG-kommentator Frithjof Jacobsen har fått ny jobb i produksjonsselskapet Monster, melder Medier24. I januar i år måtte Jacobsen slutte som politisk kommentator i VG, for å innlede et forhold til AP-politiker Jette Christensen.

    Frithjof Jacobsen.
    Foto: NRK