NRK Meny
Normal

Apple kan stoppe konsertbilder

Teknologi-giganten Apple har fått patent på teknologi som kan blokkere brukere fra å filme eller ta bilder på konserter.

Smarttelefon

KAN GÅ I SVART: Å filme eller ta bilder med telefonen kan bli vanskeligere dersom Apple tar i bruk teknologien de nå har fått patent på.

Foto: ANDREW KELLY / Reuters

Lysende mobilskjermer kan forsvinne fra konsertlokalene, ifølge Pitchfork.

Ifølge musikkmagasinet har Apple nå fått patent på teknologi som blant annet kan brukes til å blokkere telefoner fra å ta bilder eller filme under konserter.

Dermed kan fremtiden se mørk ut for dem som ønsker å dele konsertopplevelser på plattformer som Snapchat, Instagram, Twitter eller Facbook.

Ifølge Pitchfork skal Apple ha søkt om patent på teknologien allerede i 2009.

Patentet tillater bruk av teknologi der mobilkameraer fanger opp infrarøde signaler som både kan brukes til å få inn informasjon om et nærliggende objekt, for eksempel på et museum, men som også kan brukes til å deaktivere telefonens fotofunksjoner.

Ifølge The New York Times kan teknologien lett tas i bruk for å deaktivere kamera under konserter ved at artister sender ut infrarøde signaler fra scenen.

Avisen skriver videre at teknologien kan bremse omfanget av deling av opptak som bryter med opphavsretten.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters