Åpningskonsert på P2

Åpningskonserten under Festspillene i Bergen overføres direkte på NRK P2. Programlederne Nina Skurtveit og Arild Hansson er vertskap for sendingen.  

 

Arild Hansson og Nina Skurtveit dekker åpningskonserten under FIB
Foto: Krzysztof Drab / NRK

 

Dirigent Andrew Litton og festspillkomponist Bent Sørensen

Dirigent Andrew Litton og festspillkomponist Bent Sørensen

Foto: Nina Skurtveit / NRK

Onsdag kveld klokka 19.30 sitter Nina Skurtveit og Arild Hansson klare i Grieghallen med reportasjer, intervjuer og gjester. Og klokka 20.00 begynner selve åpningskonserten, der det blant annet blir en urframføring av den danske festspillkomponisten Bent Sørensen.

Verket heter Exit Music, og spilles av Bergen Filharmoniske Orkster ledet av kveldens dirigent Andrew Litton. 

 

Leif Ove Andsnes

Deretter er Leif Ove Andsnes solist med orkesteret i Witold Lutoslawskis konsert for klaver og orkester. Andsnes spilte denne konserten med Trondheim Symfoniorkester for kort tid siden, og uttalte da til Arild Hansson at den er en av de viktigste klaverkonserten som er skrevet etter andre verdenskrig.

Hør Andsnes om Lutoslawskis klaverkonsert her:   Unik klaverkonsert

Til slutt denne kvelden spiller orkestret Symfoni nr. 5 i B-dur, op. 100, av Sergej Prokofjev.

Kulturstrøm

  • Tar over rollen i «The Crown»

    Den britiske skuespilleren Lesley Manville skal spille dronning Elizabeths søster, prinsesse Margaret, i den femte og avsluttende sesongen av TV-serien «The Crown». Manville tar dermed over stafettpinnen fra Helena Bonham Carter, som i sin tur tok over rollen fra Vanessa Kirby (NTB).

    Lesley Manville
    Foto: Laurie Sparham / Scanpix
  • Tom Cruise får neppe møte Erna

    Tom Cruise, som har bedt om et møte med statsminister Erna Solberg vedrørende en filminnspilling, får trolig ikke møte henne, skriver Dagens Næringsliv. Saken er sendt til kulturdepartementet. Kulturminister Raja bekrefter at det har vært kontakt.