NRK Meny
Normal

Åpnet motevisning med munkesang

Designer Prabal Gurung lot 30 buddhistmunker innta scenen under New York Fashion Week for å takke for hjelpen etter jordskjelvet som rammet hjemlandet hans i april.

Buddhistmunker på New York Fashion Week

TAKKET: 30 buddhistmunker var hentet til New York for å åpne visningen med en takknemlighetsbønn til de fremmøtte.

Foto: TREVOR COLLENS / Afp

Prabal Gurung

HJALP HJEMLANDET: Designer Prabal Gurung ville vise sin takknemlighet for støtten han fikk fra motebransjen .

Foto: Frazer Harrison / Afp

Kjente fjes som Solange Knowles, Jennifer Hudson og Kylie Jenner satt på første rad da nepalske Prabal Gurung åpnet motevisningen sin under New York Fashion Week søndag, skriver AP.

Designeren innledet visningen med å la 30 rødkledte, barføtte buddhistmunker fremføre en takknemlighetsbønn til de fremmøtte, som takk for hjelpen etter jordskjelvet som rammet landet i april i år.

Jordskjelvet kostet nærmere 9000 mennesker livet og la rundt 600.000 hus i ruiner i det fattige fjellandet.

For å hjelpe hjemlandet, opprettet Gurung selv et nødhjelpsfond, som siden har fått inn over én million dollar i donasjoner.

– Da jordskjelvet rammet, var moteindustrien her de første som kom til vår unnsetning, og jeg ønsket å vise dem vår takknemlighet, fortalte Gurung etter søndagens visning.

Gurungs visning var i sin helhet dedisert til Nepal, med plagg i forskjellige nyanser av landets tradisjonelle gule og oransje farger.

Designeren håper visningen bidrar til at verden lærer mer om hjemlandet hans.

– Alt jeg ville gjøre var å vise litt av hvor jeg kommer fra til resten av verden. Jeg håper de blir lokket til å besøke landet, fordi det er det Nepal trenger akkurat nå.

Flere kulturnyheter