Åpner for homofil James Bond

Pierce Brosnan sier han kunne tenke seg en homofil James Bond i fremtiden. – Ja, hvorfor ikke, sier den tidligere 007-agenten.

Pierce Brosnan

007: Pierce Brosnan spilte James Bond i filmene GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough og Die Another Day. Nå vil han ha en homofil James Bond.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters/NTB Scanpix

Pierce Brosnan

1998: Pierce Brosnan smiler breialt foran filmplakaten til Tomorrow Never Dies.

Foto: ROBERTO VELAZQUEZ / AP/ntb Scanpix

Siden «Casino Royale» i 1954 har ni forskjellige skuespillere fått prøve seg som James Bond. Barske mannfolk med glimt i øyet og dametekke, gjerne krydret med litt lett mannssjåvinisme.

Ett likhetstrekk er i hvert fall ikke til å komme unna når man snakker om Bond-rollefigurene. De er i aller høyeste grad heterofile.

Nå sier tidligere Bond-skuespiller Pierce Brosnan at han godt kunne tenke seg en homofil 007.

– Ja, hvorfor ikke?, sier 62-åringen til Details.

Men han tviler på at det vil bli en realitet med den nåværende Bond-produsenten Barbara Broccoli.

– Jeg tror ikke Barbara hadde tillatt en homofil Bond i hennes livstid. Men det hadde absolutt vært en interessant synsvinkel, sier Brosnan.

Daniel Craig

BOND: Daniel Craig er klar for sin fjerde James Bond-film, som har fått navnet «Spectre».

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters/ntb scanpix

Han mener likevel det er et stykke frem i tid. Iren synes man bør begynne med å få en svart James Bond.

Han teller tydeligvis ikke David Oyelowo, som spiller James Bond i lydboken «Trigger Mortis», men det er det vel strengt tatt ikke så mange andre som gjør heller.

– La oss starte med at en kjent svart skuespiller får rollen. Idris Elba har fysikken, karismaen og nærværet. Men jeg tror Daniel Craig kommer til å være der en stund til, sier

6. november i år er det duket for nok en James Bond-premiere Som i de foregående tre filmene, er det Craig som spiller den britiske agenten i «Spectre».

Kulturstrøm