NRK Meny
Normal

Åpner for homofil James Bond

Pierce Brosnan sier han kunne tenke seg en homofil James Bond i fremtiden. – Ja, hvorfor ikke, sier den tidligere 007-agenten.

Pierce Brosnan

007: Pierce Brosnan spilte James Bond i filmene GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough og Die Another Day. Nå vil han ha en homofil James Bond.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters/NTB Scanpix

Pierce Brosnan

1998: Pierce Brosnan smiler breialt foran filmplakaten til Tomorrow Never Dies.

Foto: ROBERTO VELAZQUEZ / AP/ntb Scanpix

Siden «Casino Royale» i 1954 har ni forskjellige skuespillere fått prøve seg som James Bond. Barske mannfolk med glimt i øyet og dametekke, gjerne krydret med litt lett mannssjåvinisme.

Ett likhetstrekk er i hvert fall ikke til å komme unna når man snakker om Bond-rollefigurene. De er i aller høyeste grad heterofile.

Nå sier tidligere Bond-skuespiller Pierce Brosnan at han godt kunne tenke seg en homofil 007.

– Ja, hvorfor ikke?, sier 62-åringen til Details.

Men han tviler på at det vil bli en realitet med den nåværende Bond-produsenten Barbara Broccoli.

– Jeg tror ikke Barbara hadde tillatt en homofil Bond i hennes livstid. Men det hadde absolutt vært en interessant synsvinkel, sier Brosnan.

Daniel Craig

BOND: Daniel Craig er klar for sin fjerde James Bond-film, som har fått navnet «Spectre».

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters/ntb scanpix

Han mener likevel det er et stykke frem i tid. Iren synes man bør begynne med å få en svart James Bond.

Han teller tydeligvis ikke David Oyelowo, som spiller James Bond i lydboken «Trigger Mortis», men det er det vel strengt tatt ikke så mange andre som gjør heller.

– La oss starte med at en kjent svart skuespiller får rollen. Idris Elba har fysikken, karismaen og nærværet. Men jeg tror Daniel Craig kommer til å være der en stund til, sier

6. november i år er det duket for nok en James Bond-premiere Som i de foregående tre filmene, er det Craig som spiller den britiske agenten i «Spectre».

Kulturstrøm

 • Bare Egil og Tea på Nesaksla

  Torsdag 2. august blir det igjen konsert på toppen av Nesaksla i Åndalsnes 715 m.o.h. når Raumarock gjentar suksessen med fjellkonsert under årets festival. I år blir det to artister på toppen av fjellet når Bare Egil, alias Egil Hegerberg, og Tea Megaard skal spille hver sin konsert.

  Video T:462s2Bare Egil
  Foto: Nyhetsspiller
 • HØR: Jon Michelet spesial

  Da Jon Michelet døde forrige lørdag er det ikke minst hans romaner under tittelen En sjøens helt, om de norske krigsseilerne, som står igjen som en litterær bauta. Men Jon Michelet har også skildret verden på randen av tredje verdenskrig, han har gjort fotball til en litterær sjanger og han har gått til frontalangrep på nære forfatterkolleger.

  Da Jon Michelet døde forrige lørdag er det ikke minst hans romaner under tittelen En sjøens helt, om de norske krigsseilerne, som står igjen som en litterær bauta.
Men Jon Michelet har også skildret verden på randen av tredje verdenskrig, han har gjort fotball til en litterær sjanger og han har gått til frontalangrep på nære forfatterkolleger.
 • – Du sier bare: Wow! Er det mulig?

  – Alle reiser til Europa og opplever Paris og Roma. Men få reiser til Norge. Jeg tror at det å gi dem muligheten til å oppleve en annerledes destinasjon vil appellere til kundene våre, sier Nguyen.