I ukene framover vil ”Pepper & pasjon” presentere og teste ut erotisk mat. Først ut er hvitvinsdampede blåskjell.
Håndplukkede par
Thomas og Silje er et av de fire håndplukkede parene som skal kjenne etter hva den erotiske maten gjør med dem. Er det sånn at Thomas får lyst til å bære sin kjære Silje hjem? Eller klarer rett og slett ikke Silje å vente til de kommer seg over dørstokken? Virker blåskjellene som de skal?
Skalldyr og erotisk kraft
Skalldyr har gjennom tidene vært kjent som et virkningsfullt afrodisiakum. Og hva betyr nå det? Afrodisiaka betyr stoffer som setter i seksualkjertlene i gang. På engelsk heter blåskjell «mussles». Ordet kommer av «mossel», som i middelalderen også betydde vulva - kvinnens ytre kjønnsorganer - et svært så tabubelagt område på den tiden, også for enkelte den dag i dag.
Hvis vi bare nå tenker oss et nytrukket hvitvinsdampet blåskjell. Ligner det ikke veldig på et kvinnekjønn?
Oppskriften
Hentet fra den erotiske kokeboka "Flørt" av Dagfinn Hov/Viggo Pedersen.
Dette trenger du:
1- 1,5 kg blåskjell
2-3 ss olivenolje, ekstra virgin
4-5 fedd hvitløk
1 ss frisk timinan, hakket
8-10 hele , hvite pepper
2-3 dl hvitvin
1 stor løk
Slik gjør du:
Rens og skyll skjellene. Hakk løk og hvitløk. Varm olivenoljen i en kjele, tilsett løk, hvitløk og timinan. Fres dette gyllent, og tilsett hvitvin og pepper, og kok opp. Ha blåskjellene i kjelen, og damp dem til de åpner seg.
Funker det?
Romantisk? Ja. Erotisk? Silje og Thomas er enig i at de dampende skjellene smaker deilig. Og om de syntes de åpne, varme små skalldyrperlene gjør at de får lyst på noe mer enn mat.. Siljes råd er "spis moderat". Resten av svaret på det spørsmålet får du ved å høre på radioinnslaget oppe til høyre i artikkelen.