Hopp til innhold

Ap vil ha ny Munch-konkurranse

Hverken Arbeiderpartiet eller Rødt går inn for at Lambda skal bygges i Bjørvika.

Lambda
Foto: HAV Eiendom

Det er klart etter partienes gruppemøter i går kveld. Fra før av har KRF sagt at de også går imot forslaget.

Tone Tellevik Dahl

Tone Tellevik Dahl (Ap)

Foto: Kristin Mehlum / NRK

Nå går Arbeiderpartiet inn for forslaget KrF tidligere har lansert, nemlig å gjennomføre en ny konseptkonkurranse for et nytt Munch-museum i Bjørvika.

– Vi kan ikke akseptere konseptet Lambda, slik det er lagt fram, og så vi ber om en ny konseptkonkurranse for Munch/Stenersen-museet, sier nestleder i byutviklingskomiteen Tone Tellevik Dahl (Ap) til NRK.

Tellevik Dahl mener at Oslo ikke nødvendigvis trenger Lambda.

– I utgangspunktet føler vi ikke at vi har noen gode alternativer å velge i. Bjørvika er et ganske spesielt sted, og å få opp en stor glasskloss av et kontorbygg med en liten knekk på, er kanskje ikke det Oslo trenger. Vi trenger noe som tar mer hensyn til omgivelsene.

Tellevik Dahl anslår at en ny konkurranse vil forsinke konkurransen med ti måneder. Likevel tror hun ikke at Aps forslag blir vedtatt når Oslos bystyre behandler saken i morgen. Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og SV har tidligere sagt at de går inn for forslaget.

Kulturstrøm

 • Forfatter Sissel Lange-Nielsen er død

  Tidligere litteraturanmelder i Aftenposten og forfatter Sissel Lange-Nielsen er død. Det melder forfatterens barnebarn på vegne av familien i en pressemelding, skriver Dagbladet.

  – Sissel Lange-Nielsen sovnet stille inn 28. september, står det i pressemeldingen.

  Hun ble 92 år gammel og er spesielt kjent for romaner om europeisk historie.

  Hennes siste bok, «Et forfatterliv», utkom i 2006.

  Hun har vært med i PEN-Klubbens styre, vært styremedlem i Den norske Forfatterforening og medlem av foreningens litterære råd, og hun har sittet i den norske komiteen for utdeling av Nordisk Råds litteraturpris og den nordiske komiteen for oversettelsesstøtte, foruten i Kringkastingsrådet, skriver Store norske leksikon.

  Forfatter Sissel Lange-Nielsen
  Foto: Inge Gjellesvik / NTB
 • Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død

  Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død, melder VG.

  Tusberg ble 88 år gammel.

  Tusberg jobbet i NRK fra 1961 til 1996, og var blant annet kjent for NRK-programmer som «Smil til det skjulte kamera» i 1960-årene og «Dette er ditt liv» i 1980-årene.

  Tusberg var også forfatter, låtskriver og filmmanuskriptforfatter.

   Harald Tusberg
  Foto: NTB