Anthony Kiedis' liv blir TV-serie

HBO skal lage TV-serie av livet til Anthony Kiedis, som er frontfigur i rockebandet Red Hot Chili Peppers.

Anthony Kiedis

Anthony Kiedis, her fra Coachella-festivalen i California i fjor.

Foto: Branimir Kvartuc / AP

Med serien ”Entourage” har den amerikanske kanalen allerede laget TV-serie av Mark Wahlbergs liv, og det er de samme produsentene som nå skal gå løs på den populære rockevokalistens historie.

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg, som 'Entourage' er basert på.

Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

Det har gått noen få år siden Marc Abrams og Michael Benson skapte ”Entourage”, løst basert på Marky Marks første år i Hollywood.

Deres nye prosjekt skal baseres løst på Kiedis’ selvbiografi ”Scar Tisse”, men vil fokusere på begynnelsen av 70-tallet da han ble sendt til Los Angeles for å bo med sin far. Faren hans var narkolanger for kjente rockeband som The Who og Led Zeppelin, mens han forsøkte å komme seg inn i underholdningsbransjen i Hollywood.

- Han introduserte meg for kunst- og kulturlivet, men en del av det var ganske tunge saker å bli kastet inn i som 11-åring, sier Kiedis til magasinet Variety.

Anthony Kiedis skal selv være tungt involvert i prosjektet. Det spekuleres i om han selv skal bidra som seriens fortellerstemme, eller ha en egen rolle i serien.

Entourage

Skuespillerne fra 'Entourage'. Fra venstre: Perrey Reeves, Jerry Ferrara, Kevin Connolly, Kevin Dillon og Adrian Grenier.

Foto: Chris Pizzello / AP

Mer fra NRK Kultur

Kulturstrøm

 • Svenska Dagbladet med klimasatsing

  Halvering av artikler om fjerne reisemål og en dobling av stoff om nordiske destinasjoner er en del av den svenske avisens klimasatsing. De vil også redusere eget karbonavtrykk ved at medarbeidere skal velge tog framfor bil og fly om tidsforbruket er sammenlignbart.

  X 2000 på vårtur
  Foto: Stefan Nilsson / SJ
 • Dinosaurer inn i kunsten

  Det har blitt trendy å eie dinosaurskjeletter, skriver Artnet. De blir sett på og handlet med som designobjekter, sier kunstforhandler Luca Cableri til nettstedet. Skjelettene dukker opp bitvis på kunstmesser og selges på auksjoner til svært øye priser. Den høye verdien gjør det utfordrende for museer å beholde dem i sitt eie og tilgjengelig for publikum og forskere.

  Protoceratops andrewsi
  Foto: Eikimedia Commons
 • Norges første «Vinterpride»

  I kveld åpnet Norges første «Vinterpride» i Lillehammer. Det er også OL-byens første Pride-arrangementet noensinne. Flere stilte opp under åpningen av opplegget som strekker seg ut over de fire neste dagene.

  Vinterpride Lillehammer
  Foto: Terje Gording Hong / NRK