Hopp til innhold

177 må gå i TV 2

113 årsverk er nå overtallige i TV 2, opplyser TV-kanalen. Disse kommer i tillegg til de 64 som allerede har fått innvilget sluttpakker.

Arill Riise

USIKKERT: Klokken 11:30 får TV2s ansatte vite hvordan framtiden til kanalen blir. Programleder Arill Riise sier de ansatte er forberedt på tøffe tak.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Minst 350 millioner kroner skal kuttes innen 2020, og i dag legges strategiplanen for dette frem på et allmøte for kanalens ansatte..

Kulturministeren ikke informert

Kulturminister Linda Hofstad Helleland sier til VG at hun ikke er informert av kanalen om hva de ansatte får beskjed om på allmøte i dag.

– Hvis dette stemmer, viser det hvor alvorlig og krevende situasjonen er for hele den internasjonale mediebransjen. På en dag som denne, så føler jeg med dem som blir direkte berørt. Og så vet jeg at det ikke finnes en enkel løsning på den globale utfordringen mediene står opp i. Det handler om strukturendringer over tid, og vi er i gang med å se på løsninger for dette, sier hun.

Nyhetsanker Arill Riise sier til NRK at de ansatte er forberedt på tøffe tak.

– Kortene holdes tett til brystet, så jeg vet ingen ting annet enn at det blir ei omorganisering, sier Riise før møtet.

Etter det Bergens Tidende erfarer vil TV 2 flytte nettdesken fra Bergen til Oslo som ledd i sin spareplan.

Det er nettdesken som skal flyttes til Oslo fra Bergen. Det skal utgjøre fire til fem stillinger, skriver BT. Avisen skriver også at det tekniske apparatet rundt sendingene er under hardt press, fordi prosjektet har som mål å effektivisere dette.

Dramatisk møte for TV 2

Redaktør for bransjenettstedet Kampanje, Knut Kristian Hauger, kaller dagens møte for tidenes mest dramatiske for TV 2.

– I dag blir det lagt fram tall på hvor store kutt kanalen må ta, det tallet er uten sidestykke det aller største tallet i kanalens 25-årige historie, sier Hauger.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.