Hopp til innhold

Anonymous skal ha hacket 5.500 IS-kontoer

Hackergruppen har lovet hevn over IS etter terrorangrepene i Paris. Tirsdag kveld skal de ha gått løs på flere tusen Twitter-kontoer som tilhører IS-terrorister.

FRANCE-SHOOTING/ANALYSIS Still image from a video shows a man wearing a mask associated with Anonymous making a statement

ERKLÆRTE KRIG: Den internasjonale hackegruppen Anonymous erklærte krig mot IS etter deres terrorangrep i Paris.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Som en følge av at 129 mennesker ble drept under flere terrorangrep i Paris, la hackergruppen Anonymous ut en video mandag, hvor de annonserte at de går til krig mot den militante ekstremistgruppa IS.

«Anonymous fra hele verden vil jakte på dere. Vi skal finne dere og vi vil ikke la dere gå. Denne operasjonen mot dere blir vår. Forvent massive nettangrep. Krig er annonsert. Gjør dere klare», sier talspersonen.

Nyhetsbyrået AFP melder tirsdag kveld at Anonymous hevder å ha hacket 5.500 Twitter-kontoer, som tilhører personer tilknyttet IS.

De hevder også å ha hentet ut store mengder personlig informasjon om medlemmene i et IS-nettforum, og overlevert det til Den frie syriske armé.

Laster Twitter-innhold

Anonymous er et internasjonalt nettsamfunn bestående av aktivister og hackere som kjemper for ytringsfrihet og mot det de anser som sensur og misbruk.

VIDEO: Her erklærerer Anonymous krig mot IS.

Tjenestenektangrep

Ifølge den engelske avisen The Independent skal organisasjonen nå ha iverksatt sine angrep. Aktivistene skal arbeide med å samle lister over Twitter-kontoer og nettsteder som tilhører ekstremister i et forsøk på å få dem fjernet.

The Independent skriver at de har sett et innlegg som inneholder adressen til en person Anonymous hevder rekrutterer IS-sympatisører i Europa.

Anonymous startet sine angrep mot IS etter drapene på de ansatte i den franske avisen Charlie Hebdo i januar. Deres angrep på nettsidene ser ut til å bestå av såkalte DDOS-angrep eller «distributed denial of service» (Se faktaboks).

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober