Anonymous skal ha hacket 5.500 IS-kontoer

Hackergruppen har lovet hevn over IS etter terrorangrepene i Paris. Tirsdag kveld skal de ha gått løs på flere tusen Twitter-kontoer som tilhører IS-terrorister.

FRANCE-SHOOTING/ANALYSIS Still image from a video shows a man wearing a mask associated with Anonymous making a statement

ERKLÆRTE KRIG: Den internasjonale hackegruppen Anonymous erklærte krig mot IS etter deres terrorangrep i Paris.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Som en følge av at 129 mennesker ble drept under flere terrorangrep i Paris, la hackergruppen Anonymous ut en video mandag, hvor de annonserte at de går til krig mot den militante ekstremistgruppa IS.

«Anonymous fra hele verden vil jakte på dere. Vi skal finne dere og vi vil ikke la dere gå. Denne operasjonen mot dere blir vår. Forvent massive nettangrep. Krig er annonsert. Gjør dere klare», sier talspersonen.

Nyhetsbyrået AFP melder tirsdag kveld at Anonymous hevder å ha hacket 5.500 Twitter-kontoer, som tilhører personer tilknyttet IS.

De hevder også å ha hentet ut store mengder personlig informasjon om medlemmene i et IS-nettforum, og overlevert det til Den frie syriske armé.

Laster Twitter-innhold

Anonymous er et internasjonalt nettsamfunn bestående av aktivister og hackere som kjemper for ytringsfrihet og mot det de anser som sensur og misbruk.

VIDEO: Her erklærerer Anonymous krig mot IS.

Tjenestenektangrep

Ifølge den engelske avisen The Independent skal organisasjonen nå ha iverksatt sine angrep. Aktivistene skal arbeide med å samle lister over Twitter-kontoer og nettsteder som tilhører ekstremister i et forsøk på å få dem fjernet.

The Independent skriver at de har sett et innlegg som inneholder adressen til en person Anonymous hevder rekrutterer IS-sympatisører i Europa.

Anonymous startet sine angrep mot IS etter drapene på de ansatte i den franske avisen Charlie Hebdo i januar. Deres angrep på nettsidene ser ut til å bestå av såkalte DDOS-angrep eller «distributed denial of service» (Se faktaboks).

Kulturstrøm

 • Furuholmen med ny utstilling

  Magne Furuholmen takket nylig nei til gjenvalg som styreleder for Festspillene i Bergen, fordi han ønsket å vie mer tid til egen kunst. 1. juni åpner han stor separatutstilling. Utstillingen «Ignis» i Telemarksgalleriet på Notodden viser et omfattende utvalg nye verk innen grafikk og skulptur – blant annet en stor installasjon med skulpturer i steingods.

  Magne Furuholmen
  Foto: Janne Aateigen / NRK
 • Fant Aretha Franklins testament

  Da Aretha Franklin døde i fjor sommer opplyste familien og advokatene hennes at hun ikke etterlot seg noe testament. Denne måneden har det imidlertid dukket opp flere testamenter i Franklins håndskrift. To av dem ble hentet fram fra et låst skap etter at nøkkelen til skapet ble funnet. Det tredje og nyeste dokumentet er fra mars 2014 (NTB).

  PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
  Foto: Handout . / Reuters
 • Spiller 113 karakterer i ny film

  «Rutete Ninja», oppfølgeren til «Terkel i knipe», hadde den største kinoåpningen noen sinne i Danmark, ifølge Cinema. Slik lagde Herman Flesvik de norske stemmene til animasjonsfilmen der han snakker for alle de 113 forskjellige karaktererene.

  Herman Flesvig har 113 forskjellige stemmer i den nye kinofilmen «Rutete ninja». For å spille inn alle stemmene, var han i studio i over en måned.