Anno-Magnus: – Broren min trodde det hadde rakna for meg

Det første Magnus gjorde da han kom hjem fra Anno, var å spise et råttent salathode. Da trodde broren at det hadde bikket helt over for han.

Magnus Mitdvedt i Anno

Magnus ser tilbake på Anno som en lærerik prosess, og det fikk han til å sette livet i perspektiv: – Det er lett å si at livet vi lever er bra på grunn av forfedrene våre, men det er noe helt annet å oppleve det selv på kroppen.

Foto: Strix / NRK

Magnus Midtvedt tapte for bestekompis Kjetil Nygaard i duell, og ble sjettemann ut av Anno.

Men selv om han synes det var trist å måtte forlate de andre, var det også godt å komme hjem til livet i 2014. Magnus er elitespiller i basketball, og er vant til å både trene og spise mye. Han merket derfor raskt effektene av et kosthold med lite og næringsfattig mat.

– Jeg var mer slapp og daff enn vanlig, men det var egentlig litt kult også, å kjenne på kroppen hvordan den reagerte fysisk og psykisk på det, sier han.

Og foruten å se igjen familie og venner, var maten det han satte mest pris på å komme hjem til.

– Det var utrolig deilig å komme hjem og ha tilgang på mat og drikke når jeg ville. Det er en luksus å slippe å stå i timevis å lage mat som ikke engang er god, sier han.

(Saken fortsetter etter videoen)

Bestekompisene Magnus og Kjetil møtes i fekteduell, og Magnus på reise hjem.

Knoll og Tott, Magnus og Kjetil, måtte kjempe i duell. Mesteren Kjetil gikk seirende ut, og sendte bestekompisen hjem.

Råtten salat

Men oppholdet i Anno har også gjort Magnus mer bevisst på de store forskjellene fra hvordan vi lever i dag til hvordan forfedrene våre hadde det for 250 år siden.

– Jeg har blitt veldig nøye på å ikke kaste mat lenger, og jeg er også veldig streng med broren min som jeg bor sammen med, sier han, og fortsetter:

– Da jeg kom hjem fant jeg et salathode i kjøleskapet som jeg hadde kjøpt før Anno. Det var blitt helt brunt, men jeg spiste opp hele salaten foran broren min for å demonstrere at vi ikke kaster mat her i huset. Han trodde det hadde rakna for meg!

Fantastic four

Guttene har tapt flest ganger, men etter at Tore måtte reise hjem i uke tre, har de fire gutta Magnus, Kjetil, Enok og Claus vært en god kvartett.

– Vi var «fantastic four», og ble sterkt knyttet sammen. Men jeg føler at alle deltakerne er venner for livet. Noen av de snakker jeg med nesten daglig.

Særlig Kjetil ble en god kompis inne i bygården.

– At vi to havnet i duell var det som ikke måtte skje, det var veldig rart. All ære til Kjetil som slo meg, men jeg vil ha en rematch senere, sier Magnus og ler.

Enok, Claus, Magnus og Kjetil i Anno

«Fantastic four»: Claus, Magnus, Enok og Kjetil ble gode venner i Anno.

Foto: Strix / NRK

Kulturstrøm

 • Bond-tittel avslørt

  Den 25. James Bond-filmen får tittelen «No Time to Die». Filmen, som har scener innspilt i Norge, får premiere i april neste år. Filmen har lenge bare gått under kallenavnet «Bond 25» (NTB).

  Daniel Craig
  Foto: Leo Hudson / AP
 • Leo Ajkic får Jonasprisen

  Han får prisen for sitt arbeid i og med seriene «Flukt», «Uro» og «U-landslaget». Prisen er den årlige æresprisen til Institutt for spesialpedagogikk og Universitetet i Oslo, oppkalt etter hovedpersonen i Jens Bjørneboes’ roman «Jonas». Et av hovedkriteriene for prisen er at prisvinneren skal ha «medvirket til å skape et romsligere og mer tolerant samfunn, hvor menneskelig variasjon og personlige særtrekk vurderes som en berikelse og ikke et problem.» Jonasprisen består av et diplom og et stipend på 30.000 kroner.

  Leo Ajkic
  Foto: Pandora Film
 • Tross litt fjas lykkes forestilling

  Ensemblet spiller frem en kjærlighetshistorie som strammer seg hardt og vakkert til, og som står igjen som en voldsom tragedie fortalt gjennom åpen tilnærming og vakre bilder, mener NRKs anmelder.