Anno-Liv: – Jeg er egentlig ikke så fan av reality

Liv ville egentlig være med i et annet TV-program, men ble med i Anno og kom seg nesten helt til finalen.

Maren og Liv i Anno

Liv, her sammen med Maren, meldte seg egentlig på et annet reality-program enn Anno. Likevel ble hun nummer fire av 14 deltakere.

Foto: nrk

– Egentlig meldte jeg meg på til Symesterskapet, men kom ikke med. Så lurte de på om jeg heller ville være med på Anno, sier Liv.

Hun forteller at hun syntes det så ut som et morsomt program da sesong 1 søkte deltakere, men hun meldte seg aldri på.

– Jeg er egentlig ikke så fan av reality, men Anno og Symesterskapet liker jeg.

Liv sier at oppholdet i 1721 ble ganske som forventet. Hun hadde sett sesong 1, og visste at kårene for mat og hygiene var som de var.

– Det var verken rent eller nok mat.

Tidkrevende matlaging

Liv tok tidlig på seg oppgaven som kokk på Isegran. Og selv om hun er vant til matlaging fra bunnen av, var det et tidkrevende affære å mette mange mennesker på 1700-tallskosthold.

– Alt tok så lang tid! Jeg brukte mye tid bare på å lage bål. Peisen var litt dårlig, så man måtte være nøye på hvor man lagde bålet.

Da Anno startet innspillingen i august var det også andre ting som bød på problemer.

– I starten var det utrolig mye fluer! En dag vi hadde laget ferdig alle lefsene, hadde vi bare en ren klut å legge over for å beskytte dem. Da la vi alle lefsene oppå hverandre, men det endte jo med at de hang seg sammen så vi måtte lage alt på nytt, forteller Liv.

Hun tok nok svennestykket i kokkelauget og slo Chris, selv om begge bommet ganske godt på retten fugl i fugl i fugl.

– Jeg var ganske sikker på at jeg skulle vinne, for jeg er veldig nøye når jeg lager mat. Og med det gamle utstyret var det viktig å være nøyaktig, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

Liv lager mat i Anno

Liv lagde mye mat i Anno, og ble også mester i kokkelauget.

Foto: NRK

Røk på fysikk

Liv gjorde det bra i turneringene jentene hadde, og slapp dermed å møte noen til duell. Men til slutt var det en fysisk oppgave som skulle slå henne ut. Med tung ryggsekk og 13 kilo musketter skulle hun og Katja de gå rundt i ring så lenge de greide.

– Jeg sa før jeg gikk inn i Anno, at jeg kom til å ryke på en fysisk oppgave. Jeg hadde skikkelig kink i ryggen da jeg kom til Fredrikstad, og en vond hofte.

I over 30 minutter gikk Liv og Katja med den tunge børen rundt og rundt, før Liv kastet inn håndkleet.

– Det var litt kjipt å gå ut, men også forventet. Vi som gikk inn i finaleuka følte oss alle som vinnere, og for meg var det en større seier å bare få bli med, sier hun.

Liv i turnering

Liv ble til slutt slått ut da de skulle bære en tung bør rundt og rundt i ring.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Vil verne kraftlinje i Oslo

  Statnett har søkt om tillatelse til å rive den gamle kraftlinjen Norelinjen i bydelene Ullern og Vestre Aker i Oslo. Viken fylkeskommune og byantikvaren i Oslo vil bevare den, skriver Aftenposten. Grunnen er at de mener det er et kulturminne.

 • Kaller Horst-lydbøker piratkopier

  Jørn Lier Horst har spilt inn nye utgaver av 21 lydbøker som Lydbokforlaget mener de har rettighetene til, melder VG. Åtte av disse er lagt ut for salg og strømming hos Ebok Pluss. – Det ser vi alvorlig på, sier Lydbokforlagets forlagssjef Vasseljen.

  Jørn Lier Horst
  Foto: JOHN-ANDRE SAMUELSEN / JOHN-ANDRE SAMUELSEN
 • Lil Wayne støtter Trump

  Rapperen Lil Wayne, en av USAs mestselgende artister på 2000-tallet, har møtt Donald Trump for å diskutere presidentens planer for å løfte levestandarden for USA svarte befolkning. Wayne skriver på Twitter at han likte det han hørte, melder CNN.

  Laster Twitter-innhold