NRK Meny
Normal

Anno-deltakernes slektshistorier

Hver uke har en deltaker fått sin slektshistorie fortalt. Se alle de gripende historiene om igjen, også de som ikke tidligere har vært vist!

Bilder av folk som levde på 1700-tallet

14 bilder, 14 personer som har hatt betydning for at deltakerne i Anno er den de er i dag.

Foto: Ingvild Festervoll Melien / NRK

I Anno har 14 deltakere levd som sine forfedre, og slektshistorien til hver enkelt deltaker har vært et tema. Ukjente historier om familiemedlemmer som for flere hundre år siden tok valg som har ledet til at de har blitt de personene de er i dag, har ført til tårer, glede og forbauselse.

– Jeg visste veldig lite om egen slekt, og det var utrolig interessant og spennende å bli tatt med på turen tilbake i tid og se hva mine forfedre har gått gjennom for at vi skal ha det så bra som vi har det i dag. Jeg visste veldig lite om den historien, og jeg gleder meg til å finne ut mer, sier Kjetil Nygaard.

Slektsforskning er svært populært, og mange ønsker å finne ut mer om røttene sine. Særlig NRK-serien «Hvem tror du at du er» har ført til at flere leter etter historien om forfedrene sine.

Deltaker i Anno, Claus Fibiger, opplevde å bli kontaktet av to ukjente kusiner etter deltakelsen. Nå skal også han søke mer i egen slekt.

– Nå planlegger jeg å virkelig finne røttene mine, og dra til vinhuset i Danmark. Der skal jeg få mer kjøtt på beina, sier han.

Slektshistorier som ikke er vist på TV

Ikke alle deltakerne rakk å se sine slektshistorier på TV, her er de som ikke tidligere er vist.

Tore Jørgensen

Tores slektshistorie i Anno.

Knut-Ove Soltvedt

Knut-Ove Soltvedt får slektshistorien sin fortalt i Anno.

Magnus Midtvedt

Magnus' sletkshistorie i Anno.

Vibeke Sehested Gresseth

Vibeke får sin slektshistorie fortalt i Anno.

Vist på TV

De som ble mestere, fikk sine historier fortalt under festmiddagen. Også noen av de andre deltakerne rakk å se sine historier, og det var mye følelser i sving.

Claus Fibiger (tidligere Dalvang)

Claus får se historien om slekta si i Anno.

Madeleine Lobos

Madeleine får sin slektshistorie fortalt i Anno.

Emilie Mehl

Emilie får sin slektshistorie fortalt

Anja Hageler

Anja får sin slektshistorie fortalt.

Carl-Arne Meyer Melin

Carl Arne får sin slektshistorie fortalt.

Malin Dahl

Malin får sin slektshistorie fortalt.

Kjetil Nygaard

Kjetil får sin slektshistorie fortalt.

Marie Grung

Marie får sin slektshistorie fortalt.

Enok Groven

Enok får sin slektshistorie fortalt.

Gro Haarvik

Gro får sin slektshistorie fortalt.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK