Operaen må finne ny sjef

Annilese Miskimmon slutter for å bli sjef på English National Opera i London.

Annilese Miskimmon

SLUTTER I OSLO: Annilese Miskimmon

Foto: Heiko Junge

Annilese Miskimmon begynte i jobben som operasjef i Oslo høsten 2017. Da hadde operaen i flere år vært preget av turbulenser rundt den forrige operasjefen, Per Boye Hansen.

NRKs musikkanmelder Eystein Sandvik sier hun i løpet av disse to årene har rukket å sette preg på operaens repertoar gjennom en merkbar britisk profil.

– I motsetning til forgjengeren Boye Hansen, som gjerne hentet produksjoner og regissører fra Tyskland og Sentral-Europa, har hun valgt litt eldre og ikke så politisk og kunstnerisk radikale oppsetninger fra De britiske øyer, sier han.

Et skritt opp

Sandvik sier det er overraskende at hun slutter midt i en åremålsperiode, men legger til at begrunnelsen er forståelig.

– Jobben som sjef på English National Opera er et skritt opp på karrierestigen, sier han.

Selv sier Annilese Miskimmon i en pressemelding fra Operaen at hun er begeistret og beæret over å bli en del av ENO. Samtidig sier hun det er trist å forlate gode kolleger og det fantastiske publikumet ved Operaen i Oslo.

Annilese Miskimmon fortsetter i jobben i Oslo fram til sommeren 2020.

Administrerende direktør på Den Norske Opera & Ballett, Geir Bergkastet, gratulerer både English National Opera og Miskimmon. Han sier det er en anerkjennelse for Den Norske Opera & Ballet at hun blir hentet til London.

Operaen går umiddelbart i gang med å finne hennes etterfølger.

Kulturstrøm

 • Vil flytte Fotografihuset

  Byrådet vil legge ned planene om byggingen av Fotografihuset på området Sukkerbiten i Oslo. Forslaget ble lagt fram i byrådsplattformen tirsdag. Byrådet vil undersøke muligheten for å omregulere Sukkerbiten til et rent friområde.

  Vinneren av Sukkerbiten-konkurransen
  Foto: Atelier Oslo
 • Sæbø ny redaktør i Morgenbladet

  Sun Heidi Sæbø er konstituert som sjefredaktør i Morgenbladet etter at Anna B. Jenssen trakk seg mandag, skriver Medier24. Sæbo kommer fra stillingen som samfunnsredaktør i avisen.

  Sun Heidi Sæbø
  Foto: Johanna Siring / Cappelen Damm