Operaen må finne ny sjef

Annilese Miskimmon slutter for å bli sjef på English National Opera i London.

Annilese Miskimmon

SLUTTER I OSLO: Annilese Miskimmon

Foto: Heiko Junge

Annilese Miskimmon begynte i jobben som operasjef i Oslo høsten 2017. Da hadde operaen i flere år vært preget av turbulenser rundt den forrige operasjefen, Per Boye Hansen.

NRKs musikkanmelder Eystein Sandvik sier hun i løpet av disse to årene har rukket å sette preg på operaens repertoar gjennom en merkbar britisk profil.

– I motsetning til forgjengeren Boye Hansen, som gjerne hentet produksjoner og regissører fra Tyskland og Sentral-Europa, har hun valgt litt eldre og ikke så politisk og kunstnerisk radikale oppsetninger fra De britiske øyer, sier han.

Et skritt opp

Sandvik sier det er overraskende at hun slutter midt i en åremålsperiode, men legger til at begrunnelsen er forståelig.

– Jobben som sjef på English National Opera er et skritt opp på karrierestigen, sier han.

Selv sier Annilese Miskimmon i en pressemelding fra Operaen at hun er begeistret og beæret over å bli en del av ENO. Samtidig sier hun det er trist å forlate gode kolleger og det fantastiske publikumet ved Operaen i Oslo.

Annilese Miskimmon fortsetter i jobben i Oslo fram til sommeren 2020.

Administrerende direktør på Den Norske Opera & Ballett, Geir Bergkastet, gratulerer både English National Opera og Miskimmon. Han sier det er en anerkjennelse for Den Norske Opera & Ballet at hun blir hentet til London.

Operaen går umiddelbart i gang med å finne hennes etterfølger.

Kulturstrøm

  • Buddyprisen til Ståle Storløkken

    Jazzmusikeren Ståle Storløkken (50) ble lørdag tildelt norsk jazz' høyeste utmerkelse, Buddyprisen, for 2019. – En pioner innenfor sitt felt, sier juryen. Storløkken er pianist, organist, keyboardist og komponist. (NTB)

    Ståle Storløkken på Molde Jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
  • Politiet på TikTok

    Vest politidistrikt har tatt i bruk mobilappen TikTok, som det første av politidistrikta. Etter to månader har dei nesten 100.000 følgjarar. Appen er mest brukt blant barn. Politiet seier dei allereie har løyst fleire saker etter tips på Tiktok.