Anneke von der Lippe nominert til Emmy

For andre gang er Anneke von der Lippe til stede på den røde løper når Emmy-prisen skal deles ut i New York i november. – Sist gang trodde jeg at jeg skulle besvime. Nå skal jeg bare kose meg, sier hun.

Anneke von der Lippe

EMMYNOMINERT: For andre gang er Annecke von Lippe nominert til Emmy.

Foto: NRK / NRK

Anneke von der Lippe (51) er nominert til den prestisjetunge internasjonale Emmy-prisen som beste kvinnelige skuespiller for sin rolle som Helen Sikkeland i NRK serien Øyevitne i NRK.

– Det er både litt uvirkelig og veldig stort og rart. Utrolig nok har jeg vært med på dette før, så jeg vet litt hva jeg går til denne gangen, sier hun til NRK.

Nominert tidligere

Sheridan Smith

KONKURRENT: Britiske Sheridan Smith er også nominert.

Foto: Joel Ryan / Ap

Som første norske skuespiller ble hun også nominert til den prestisjetunge prisen for 10 år siden. Da for sin rolle i som helseminister i NRK-serien Ved kongens bord.

– Nå vet jeg hva jeg går til, forrige gang var jeg fryktelig nervøs, og trodde jeg skulle besvime. Nå skal jeg bare kose meg, sier Anneke von der Lippe til NRK.

I år er tre stykker nominert. Denne gangen konkurrerer Lippe mot britiske Sheridan Smith fra TV-serien Cilla og den brasilianske veteranen Fernanda Montenegro.

– Det er fantastisk!

Fernanda Montenegro

KONKURRENT: Fernanda Montenegro er også nominert. Dama har fått Emmy før.

Foto: Evan Agostini / Ap

Land i hele verden, bortsett fra USA som har en egen Emmy-utdeling, er med og konkurrerer om den prestisjetunge prisen. For seriens regissør og manusforfatter betyr nominasjonen mye.

– Det betyr veldig mye, vi er ikke akkurat bortskjemt med Emmypriser eller nominasjoner. Det er fantastisk at Anneke er nominert for andre gang, sier regissør og manusforfatter Jarl Emsell Larsen på telefon fra Cannes

– Hvordan har mottakelsen vært i andre land?

– Serien har akkurat gått i Frankrike og kommer i Tyskland. Jeg vet ikke noe om selve resultatet, annet enn at den har gått i beste sendetid. Men den er akkurat gitt ut på DVD i Storbritannia, hvor den får fantastiske kritikker.

Kulturstrøm

  • Ingen Brit Award på Ina Wroldsen

    Det ble ikke pris for beste musikkvideo til låten «Breathe» av DJ-en Jax Jones hvor Ina Wroldsen synger. Gruppa Little Mix stakk av med prisen. Her er vinnervideoen:

  • Harr får hovudrolla

    Torbjørn Harr skal spela hovudrolla i filmen Tunnelen, som torsdag startar filminga i Vik. Det skriv Sogn Avis. Harr har spelt store rollar, mellom anna i den amerikanske versjonen av Vikingane (biletet) og i filmen Birkebeinarane. Han har dessuten hatt ei rekke roller på Nationaltheatret.

    Thorbjørn Harr
    Foto: Vikings / Tumblr