NRK Meny
Normal

Anne-Kat. til NRK.no: – Glad jeg ble invitert nå

Anne-Kat. Hærland har ikke sittet i «Nytt på nytt»-panelet på seks år. Hun innrømmer at hun av og til savner programmet, og er glad for at det er nettopp denne uken hun ble invitert tilbake.

Se klippet fra Anne-Kat.s Nytt på nytt-comeback du ikke fikk sett på TV.

Se Jon og Ingrids overraskelse til Anne-Kat. i dette klippet du bare får se på NRK.no.

Anne-Kat. Hærland

Anne-Kat. Hærland innrømmer at hun av og til savner programmet.

Foto: Camilla Veka/NRK

I dag var det innspilling av «Nytt på nytt», og i morgen er Anne-Kat Hærland endelig tilbake på skjermen – som gjest på Knut Nærums lag. Da nyheten ble kjent sa Nærum i et intervju med NRK.no at han og Hærland inngikk en avtale før hun sluttet.

– Eneste måten å få være på lag med Knut, var å slutte i Nytt på nytt, bekrefter Hærland til NRK.no.

Hun synes det er nervepirrende å være tilbake.

– Det blir veldig hyggelig, det har vært lenge siden sist, sier hun.

SE KLIPPET FRA SENDINGA DU IKKE FÅR SE PÅ TV I KVELD ØVERST I SAKEN.

Kone nummer tre

Under opptak torsdag introduserte Jon Almaas Hærland med å fleipe om at de har holdt på så lenge at de har begynt med reunion. Hun la ikke skjul på at hun synes mye har forandret seg.

– Jeg ser dere har pusset opp, men jeg ville kanskje ikke valgt disse kombinasjonene. Jeg bare sier det, Ingrid, sa Hærland, før hun la til:

– Det har blitt veldig fint her, finere enn før, med «freshe» lokaler og yngre blondine.

Saken fortsetter nedenfor bildet.

Anne-Kat. Hærland og Knut Nærum

Anne-Kat. Hærland og Knut Nærum inngikk en avtale da hun ga seg i programmet for seks år siden.

Foto: Camilla Veka/NRK

Hærland innrømmer at det er rart å være tilbake.

– Det har jo vært hun andre i mellomtiden. Og alle er blondiner. Det er deg og Hugh Hefner, sa hun mens hun henvendte seg til Almaas.

Seks år siden sist

Det er seks år siden vi sist så henne i panelet, og de ukene det har skjedd mye i nyhetsbildet har savnet vært ekstra stort.

– Akkurat denne uken har det jo faktisk skjedd mye, så jeg er glad jeg ble invitert tilbake nå, sier Hærland til NRK.no.

– Du mener det er mye å ta av denne uken?

– Ja, herregud!

(Saken fortsetter etter bildet)

Jon Almaas, Anne-Kat. Hærland og Knut Nærum

Hærland fikk en varm velkomst da hun gjestet nytt på nytt for første gang siden hun ga seg i 2007.

Foto: Camilla Veka/NRK

Da Anne-Kat. sluttet i «Nytt på nytt» var det først Linn Skåber som tok over, men da også hun ga seg tidligere i år, var det Ingrid Gjessing Linhave som ble det nye faste medlemmet i panelet.

Hvordan er det å være kone nummer tre?, ble Linhave spurt av Hærland under opptak.

Jeg merker jo at de er eldre, men at de har fått piffen tilbake. Også er de jo veldig søte, svarte hun.

– Jeg er godt oppdratt

Linhave uttalte nylig til NRK.no at hun gledet seg til å få Hærland som gjest i programmet, og at hun så på det som «en parmiddag hvor hennes mann Jon Almaas har invitert sin ekskone». Hærland har en nokså lik oppfatning, men understreker at hun ikke føler noe press om å være den morsomste.

– Nei, snarere tvert imot. Man kommer ikke hjem til noen for å få dem til å føle seg dårlig. Ingrid er den nye kjæresten til Jon og Knut, jeg er ekskona. Jeg er jo fortsatt veldig glad i dem, og godt oppdratt, sier hun til NRK.no.

Underveis i torsdagens innspilling ble det plass til litt mimring. Linhave og Hærland delte også erfaringer de har gjort seg om Almaas og Nærum. Det var stadig fleiping om hvor mye tid som har gått siden sist og hvordan teknologien har endret seg. Et par ganger da det stoppet litt opp og Hærland prøvde å holde flyten gående, måtte Almaas bryte inn.

– Det er fortsatt jeg som er programleder.

– Sånn går det når det går for sent. Du har vært her i 14 år, mens jeg er vant til at ting går fremover. Jeg har ikke tenkt å være her til i morgen, sa Hærland.

Prosjektleder for «Nytt på nytt», Guri Skavlan, uttalte like etter innspilling at det var veldig moro å ha Hærland tilbake i programmet.

– Det gikk kjempefint, og Anne-Kat. var i støtet. Det var også veldig morsomt å ha selveste Jens Ulltveit-Moe som gjest, så det er all mulig grunn til å glede seg til i morgen, sier Skavlan til NRK.no.

Lei vignetten

Stand up-komikeren avslørte i fjor i programmet «Litt av et liv» med Nadia Hasnaoui at «Nytt på nytt»-vignetten var én av grunnene til at hun forlot programmet. Hun legger ikke skjul på at hun fortsatt er lei den.

– Jeg registrerer at de har pusset den opp siden sist, men det er fortsatt den samme melodien. Det er av samme grunn som jeg hater Chris de Burghs «Lady in Red» og Tina Turners «Simply the Best» – noen sanger hører du for mye, og ender opp med å hate dem resten av livet.

Se video av Jon Almaas og Knut Nærum som fremfører det Anne-Kat. Hærland savner aller minst med «Nytt på nytt»:

Anne-Kat Hærland er gjest i "Litt av et liv" lørdag 5. mai. Der avsløres det at hun hatet vignettmusikken i "Nytt på nytt" - noe Jon Almaas og Knut Nærum vet å utnytte.

«Nytt på nytt» ser du fredag klokka 20.55 på NRK 1.