NRK Meny
Normal

Anne-Kat. om sykdommen: – Det blir hele tiden verre

– Det var en ufølsom lege av den gamle skolen som sa at «dette kan du ikke gjøre noe med», sier komiker og programleder Anne-Kat. Hærland og bryter sammen i gråt.

Fra scenen forteller hun om hvordan det er å leve med diagnosen hun fikk for 21 år siden. «Retinitis Pigmentosa» gir gradvis sterk synshemming i form av innsnevret synsfelt.

NRK har fulgt komikeren i oppkjøringen til showet «Gudbedre» som hadde premiere på Latter denne uken.

Fra scenen forteller hun om hvordan det er å leve med diagnosen hun fikk for 21 år siden. «Retinitis Pigmentosa» gir gradvis sterk synshemming i form av innsnevret synsfelt.

Vanskelig å forsone seg med

– Det er en tung ting å leve med. Jeg har gradvis mistet litt av synet hele tiden i 20 år, og det fortsetter, så det stadig krymper inn. Det er det som er tungt. Fra ett år til et annet tenker jeg at det der klarte jeg å gjøre i fjor. Du får aldri forsonet meg med det fordi det hele tiden blir verre.

I videoen får du et inntrykk av hvordan det er å ha sykdommen.

Fra scenen på Latter forteller hun om sykdommen, også om de komiske situasjonene den fører med seg.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK