Hopp til innhold

Anne-Kat. frykter ikke Ari Behn

Anne-Kat. Hærland tror hun har forklaringen på at Ari Behn ikke har rettet sin personlige vendetta mot henne.

Anne-Kat. Hærland

- Ari Behn har latt sinnet sitt gå utover først Grimstad, så Loe, og så videre. Han har kommet forbi bokstaven H i alfabetet, og har tydeligvis glemt at jeg fantes, sier Anne-Kat. Hærland, som fredag kveld gjorde comeback på NRK1 som gjest i «Grosvold».

Foto: NRK

Anne-Kat. Hærland gjorde fredag kveld Gullrekka-comeback på NRK1 som gjest i talkshowet «Grosvold».

Komikeren ble blant annet spurt om hvordan hun forholder seg til at Ari Behn de siste par ukene har refset sine kritikere.

Nett-TV: Anne-Kat. hos Grosvold

- Hoppet over H

Behn har hudflettet Slottets tidligere soussjef Carl-Erik Grimstad fordi han i uttalelser og kronikker «har brukt tiden på å spre tabloid svada, sladder og unøyaktigheter om monarkiet og familien min», ifølge Behn.

Les også: - Sprer tabloid svada

Les også: Behn krangler med Loe

Personer som Trond Nordby, Erlend Loe og Finn-Erik Vinje har også fått merke Behns vrede. Anne-Kat. Hærland har selv vært i ordkrig med Behn, og har følgende teori rundt hvorfor hun selv har gått fri denne runden:

- Han har latt sinnet sitt gå utover først Grimstad, så Loe, og så videre. Han har kommet forbi bokstaven H i alfabetet, og har tydeligvis glemt at jeg fantes, sier Hærland.

Ari Behn hos Grosvold

Ari Behn og Anne-Kat. Hærland har en fortid både som kjærester og stridende.

Foto: NRK

Melding til Kongen

Hærland var tidligere kjæreste med Behn, og i en av sine forestillinger omtalte hun Behn som «kjæresten fra helvete». Etter sigende tok Behn hevn med å mane fram en figur i romanen «Entusiasme og raseri», som skal være lik Hærland, og som tilegnes lite flatterende personlige egenskaper.

- Jeg hadde egentlig tenkt å sitte stille i båten rundt denne saken. Jeg har ikke tid til å få kjeft fra Behn, sier Hærland, som skal ut på turné med suksessforestillingen «Gift, men ingen fanatiker».

- Tror du Kongen ser på nå?, spurte Anne-Kat., før hun kikket inn i tv-kameraet med den direkte henvendelsen «Det er ikke min skyld!»

Sparket til VG

Hærlands nye, sylslanke figur har fått mye oppmerksomhet i media de siste par dagene, men hun ønsket ikke selv å si noe om det til Anne Grosvold og det norske folk. Hun valgte heller å sparke til VG, som har gitt forvandlingen stor spalteplass.

- Jeg synes de heller burde skrive om sine egne journalister og hvor tjukke de har blitt. Ting som handler om meg som person kan gjerne havne i Se og Hør, mens avisene skal inneholde nyheter, lyder Hærlands mediekritikk.

Vendela Kirsebom

Anne-Kat. Hærland håper Vendela Kirsebom drar henne for retten.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Ser fram til Vendela-søksmål

I sin forestilling langer Hærland ut mot personer som supermodell Vendela Kirsebom og kjendis-stylist Jan-Thomas. Kirsebom har truet med rettsak på grunn av noen av uttalelsene Hærland kommer med i sin forestilling.

- Jeg tror ikke hun har kjønnshår, men liljekonvaller, sier Hærland om Kirsebom.

Hærland har følgende kommentar til å bli dratt for retten for disse uttalelsene:

- Da må hun bevise at hun ikke har nettopp det og føre sannhetsbevis i retten, sa Hærland, til publikums forlystelse.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober