Hopp til innhold

Anne-Kat vant TV-aksjonens budrunde

På auksjonen på TV-aksjonsendingen søndag vant Anne-Kat. Hærland en eksklusiv PopQuiz med NRKs quiz-konge Finn Bjelke.

Anne-Kat Hærland og Finn Bjelke
Foto: NRK

Hærland forteller at hun hadde mål og meningen med budrunden.

- Jeg ville beskytte Finn mot å sitte med raringer som skulle arrestere ham på absolutt alt, så jeg så det på som mitt ansvar at han fikk en hyggelig kveld, sier hun.

Se hvor mye penger som er kommet inn til nå her.

Herreavdelingen anno 1997-98 med Anne Kat. Hærland

Anne-Kat Hærland var i lang tid Herreavdelingens kvinnelige alibi. Her sammen med Glenn Rodney Skog (Geir Schau), Finn Bjelke og Kim Bjørnqvist.

Foto: NRK / NRK

Under søndagens TV-aksjon ble både opplevelser og gjenstander auksjonert bort. En av opplevelsene var å få en quiz-runde med Finn Bjelke, og Hærlands vinnerbud lød på 6000 kroner - et bud hun delte med NRKs Geir Schau.

- Geir Schau og jeg fant ut at det var lenge siden vi tre hadde gjort noe hyggelig, så da ga vi et bud på 6000 kroner for Finn under TV-aksjonen, og 6000 kroner synes jeg han absolutt er verdt.

Trioen kjenner hverandre godt fra før. For ti år siden var Finn Bjelke og Geir Schau sammen i radioprogrammet ”Herreavdelingen” på NRK P1 – med Anne-Kat Hærland som fast gjest.

- Jeg støtter TV-aksjonen hvert år og dette var en morsom måte å gjøre det på, forteller Anne-Kat Hærland.

Spørsmål og slåssing

Finn Bjelke ble gledelig overrasket da han fikk vite hvem budvinneren var.

- Det er gledelig å konstatere at Anne-Kat Hærland er opptatt av de veldig, veldig viktige tingene i verden som musikkspørsmål. Jeg ser fram til å stille henne spørsmål om polsk frijazz og tung progrock, sier Bjelke.

Hærland forteller at PopQuizen vil foregå hjemme hos seg. Hun lover dem en god middag – og Finn lover han skal målbinde prinsessen med sine musikkspørsmål.

- Jeg kommer til henne iført hjelm, stiller så mange spørsmål som mulig før hun sprekker og så begynner vi å slåss, sier Bjelke.

Les også:

Operasanger kjøpte seg plass i «Nytt på nytt»

Pynter kontoret med Ailo Gaups ankel

Kjøpte seg fritt spillerom på orgelet i Nidarosdomen i én time

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)