Anne-Kat trer inn i morsrollen

Anne-Kat Hærland har prøvd seg som mor og hatt ansvar for en velskapt, liten datababy. Opplevelsen ga henne imidlertid ikke lyst til å bli mor på ordentlig.

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

I fredagens sending av Lyngbø og Hærlands Big Bang får Anne-Kat prøvd seg som mor.

Dagfinn Lyngbø og resten av redaksjonen ga komikeren i oppgave å teste morsrollen da temaet i «Lyngbø og Hærlands Big Bang» var oppvekst.

– De gikk bak ryggen min og plutselig fikk jeg en baby i fanget, sier hun til NRK.no.

Nett-TV: «Lyngbø og Hærlands Big Bang» i Nett-TV

Det var til alt hell ikke en ekte baby, men en såkalt datababy komikeren fikk prøve foreldreinstinktet på. Datababyene brukes for å gi en pekepinn på om folk er skikket til å bli foreldre.

Etter endt prøvetid leser man av en databrikke for å se hvor lenge babyen har grått eller gått med våt bleie og ut fra dette faller dommen over foreldrene.

Les også: Nominert til to Gullruten-priser

Fikk barn med Christian Strand

Bakgrunnshistorien for barnet er som følger; etter et julebord i NRK, oppstod det søt musikk mellom NRKs nyhetsreporter Christian Strand og Anne-Kat.

– Dermed var det naturlig å kalle han Arne Strand, etter bestefaren, forteller Anne-Kat. som raskt har oppkalt barnet etter en av Norges mest profilerte, politiske kommentatorer.

Arne Strand den yngre viste seg å være en utfordring for den nybakte moren, som flere ganger var på gyngende grunn med omsorgsinstinktet.

Les også: Anne-Kat. frykter ikke Ari Behn

Kjedelig å være mor

– Det gikk greit å ta seg av babyen. Jeg er jo ikke idiot, så jeg skjønner at den trenger kos og må bytte bleie, men mest av alt syntes jeg det var litt kjedelig, sier hun om morsrollen.

Den 38-årige komikeren har aldri vurdert å bli mor. Og et døgn med den lille masekråka Arne Strand, fikk henne ikke til å skifte mening.

– Jeg gleder meg til jeg kommer i overgangsalderen så dere journalister slutter å spørre om jeg skal ha barn, avslutter hun til NRK.no.

Les også: – Dagfinn var god til å kysse

Kulturstrøm

 • Netflix på shopping i Cannes

  Strømmetjenesten har sikret seg rettighetene til flere av filmene under årets filmfestival i Cannes. Nå har de også kjøpt visningsrettigheter til to av prisvinnerne, nemlig «Atlantics», som vant Grand Prix-prisen og «I Lost My Body», som vant en av kritikerprisene. Dette skjer samtidig som at ingen filmer får delta i konkurransen i Cannes uten å ha kinovisninger i Frankrike.

 • Kusama-skulptur på plass i Norge

  Nordens største verk av den populære «prikkekunstneren» Yayoi Kusama kom søndag på plass på Kistefos-Museet på Jevnaker, melder NTB. Verket heter «Shine of Life», og er laget spesielt for Kistefos med inspirasjon av naturen, vannet og industrien rundt. «Shine of Life» er én av tre nye skulpturer som skal inn i skulpturparken med over 40 verk.

  Yayoi Kusamas "Shine of Life"
  Foto: Einar Aslaksen / Kistefos / NTB scanpix
 • Siktet for eldremishandling

  Manageren til Stan Lee, den avdøde skaperen av mange av Marvels superhelter, er arrestert, siktet for eldremishandling. Keya Morgan anklages for svindel, tyveri, økonomisk utnyttelse og for å ha holdt en eldre person avstengt fra omverdenen. Påtalemyndigheten mener at manageren sikret seg en råderett over Lees kapital som han ikke hadde myndighet til. Det skriver VG, som siterer ABC News, NBC og Los Angeles Times.

  Keya Morgan og Stan Lee
  Foto: Jordan Strauss / AP