NRK Meny
Normal

Anne-Kat trer inn i morsrollen

Anne-Kat Hærland har prøvd seg som mor og hatt ansvar for en velskapt, liten datababy. Opplevelsen ga henne imidlertid ikke lyst til å bli mor på ordentlig.

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

I fredagens sending av Lyngbø og Hærlands Big Bang får Anne-Kat prøvd seg som mor.

Dagfinn Lyngbø og resten av redaksjonen ga komikeren i oppgave å teste morsrollen da temaet i «Lyngbø og Hærlands Big Bang» var oppvekst.

– De gikk bak ryggen min og plutselig fikk jeg en baby i fanget, sier hun til NRK.no.

Nett-TV: «Lyngbø og Hærlands Big Bang» i Nett-TV

Det var til alt hell ikke en ekte baby, men en såkalt datababy komikeren fikk prøve foreldreinstinktet på. Datababyene brukes for å gi en pekepinn på om folk er skikket til å bli foreldre.

Etter endt prøvetid leser man av en databrikke for å se hvor lenge babyen har grått eller gått med våt bleie og ut fra dette faller dommen over foreldrene.

Les også: Nominert til to Gullruten-priser

Fikk barn med Christian Strand

Bakgrunnshistorien for barnet er som følger; etter et julebord i NRK, oppstod det søt musikk mellom NRKs nyhetsreporter Christian Strand og Anne-Kat.

– Dermed var det naturlig å kalle han Arne Strand, etter bestefaren, forteller Anne-Kat. som raskt har oppkalt barnet etter en av Norges mest profilerte, politiske kommentatorer.

Arne Strand den yngre viste seg å være en utfordring for den nybakte moren, som flere ganger var på gyngende grunn med omsorgsinstinktet.

Les også: Anne-Kat. frykter ikke Ari Behn

Kjedelig å være mor

– Det gikk greit å ta seg av babyen. Jeg er jo ikke idiot, så jeg skjønner at den trenger kos og må bytte bleie, men mest av alt syntes jeg det var litt kjedelig, sier hun om morsrollen.

Den 38-årige komikeren har aldri vurdert å bli mor. Og et døgn med den lille masekråka Arne Strand, fikk henne ikke til å skifte mening.

– Jeg gleder meg til jeg kommer i overgangsalderen så dere journalister slutter å spørre om jeg skal ha barn, avslutter hun til NRK.no.

Les også: – Dagfinn var god til å kysse

Kulturstrøm

 • Undervannskonsert på Festspillene

  Danske Aquasonic har åpningsforestillingen under Festspillene i Harstad lørdag kveld. De spiller under vann i fem store akvarium med spesiallagde instrumenter. – Det er krevende, og vi må holde pusten lenge, sier Laila Skovmand, i Aquasonic.

  Aquasonic Festspillene
  Foto: Nils Mehren / NRK
 • Rihanna og Mars rundet milliarden

  Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

  Bruno Mars
  Foto: Lucas Jackson / Reuters