Anne-Kat trer inn i morsrollen

Anne-Kat Hærland har prøvd seg som mor og hatt ansvar for en velskapt, liten datababy. Opplevelsen ga henne imidlertid ikke lyst til å bli mor på ordentlig.

Video Anne Kat. Hærland med datababyen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

I fredagens sending av Lyngbø og Hærlands Big Bang får Anne-Kat prøvd seg som mor.

Dagfinn Lyngbø og resten av redaksjonen ga komikeren i oppgave å teste morsrollen da temaet i «Lyngbø og Hærlands Big Bang» var oppvekst.

– De gikk bak ryggen min og plutselig fikk jeg en baby i fanget, sier hun til NRK.no.

Nett-TV: «Lyngbø og Hærlands Big Bang» i Nett-TV

Det var til alt hell ikke en ekte baby, men en såkalt datababy komikeren fikk prøve foreldreinstinktet på. Datababyene brukes for å gi en pekepinn på om folk er skikket til å bli foreldre.

Etter endt prøvetid leser man av en databrikke for å se hvor lenge babyen har grått eller gått med våt bleie og ut fra dette faller dommen over foreldrene.

Les også: Nominert til to Gullruten-priser

Fikk barn med Christian Strand

Bakgrunnshistorien for barnet er som følger; etter et julebord i NRK, oppstod det søt musikk mellom NRKs nyhetsreporter Christian Strand og Anne-Kat.

– Dermed var det naturlig å kalle han Arne Strand, etter bestefaren, forteller Anne-Kat. som raskt har oppkalt barnet etter en av Norges mest profilerte, politiske kommentatorer.

Arne Strand den yngre viste seg å være en utfordring for den nybakte moren, som flere ganger var på gyngende grunn med omsorgsinstinktet.

Les også: Anne-Kat. frykter ikke Ari Behn

Kjedelig å være mor

– Det gikk greit å ta seg av babyen. Jeg er jo ikke idiot, så jeg skjønner at den trenger kos og må bytte bleie, men mest av alt syntes jeg det var litt kjedelig, sier hun om morsrollen.

Den 38-årige komikeren har aldri vurdert å bli mor. Og et døgn med den lille masekråka Arne Strand, fikk henne ikke til å skifte mening.

– Jeg gleder meg til jeg kommer i overgangsalderen så dere journalister slutter å spørre om jeg skal ha barn, avslutter hun til NRK.no.

Les også: – Dagfinn var god til å kysse

Kulturstrøm

  • Prestehumoren blir snillere

    Prestehumoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken «Ingen spøk», som handler om preste-humor i norske medier.

    Preste-humoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. 
Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken "Ingen spøk", som handler om preste-humor i norske medier.
  • Får SOME-nekt av føderal dommer

    Donald Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, får ikke lov til å publisere på Instagram, Facebook eller Twitter. Det har en føderal dommer bestemt etter han gikk over grensen for hvor mye han fikk lov å si offentlig om saken sin, skriver Reuters.