NRK Meny
Normal

Anne Grete Preus er syk

Platelansering utsettes, men turné skal gå som planlagt.

Anne Grete Preus på Egersund Visefestival, 2007

Anne Grete Preus, her under Egersund Visefestival tidligere i sommer, må utsette utgivelsen av sitt kommende album.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Anne Grete Preus har fått nyreproblemer og må opereres. Lanseringen av hennes nye plate utsettes derfor. Leif Knashaug hos Gunnar Eide Concerts forteller hva som har skjedd.

- Hun har blitt lagt inn på sykehus og må ha nyreoperasjon. Det skal skje i begynnelsen av oktober. Dermed er det en god del ting vi blir nødt til å vente med, forteller Knausberg.

Album utsatt

Opprinnelig var det nye albumet "Om igjen for første gang" ventet den 8. oktober. Men denne utgivelsen blir utsatt. Hvor lenge vet man ennå ikke.

- Nei, det vet vi ikke ennå. Men vi håper at det blir på denne siden av jul. En ny dato vil vi forsøke å sette i løpet av den nærmeste tiden, sier han videre.

I tillegg har Preus og bandet hennes planlagt en liten turné med start i slutten av november. Denne skal ikke bli berørt av dette.

- Turné som planlagt

- Vi planlegger å kjøre den turnéen som planlagt.

- Så helsetilstanden er ikke verre enn at dette vil gå greit?

- Nei da, dette skal gå helt greit. Vi vet nå hva dette er og hva vi skal gjøre med det, så da handler det rett og slett bare om å gi det nok tid, slik at hun blir frisk og klar for nye tak.

- Hvordan ble problemet oppdaget?

- Det var gjennom en sjekk av blodtrykket, hvor man tok noen prøver og fant ut at det var noe som lå bak – og der med ble hun lagt inn på sykehus.

Preus' planlagte turné:

 • 22-11-2007, Drammens Teater
 • 02-12-2007, Stavanger Konserthus
 • 03-12-2007, Ole Bull Scene - Bergen
 • 04-12-2007, Kolben Kulturhus, Kolbotn
 • 05-12-2007, Oslo Konserthus

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller