Hopp til innhold

Anne Grete Preus er syk

Platelansering utsettes, men turné skal gå som planlagt.

Anne Grete Preus på Egersund Visefestival, 2007

Anne Grete Preus, her under Egersund Visefestival tidligere i sommer, må utsette utgivelsen av sitt kommende album.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Anne Grete Preus har fått nyreproblemer og må opereres. Lanseringen av hennes nye plate utsettes derfor. Leif Knashaug hos Gunnar Eide Concerts forteller hva som har skjedd.

- Hun har blitt lagt inn på sykehus og må ha nyreoperasjon. Det skal skje i begynnelsen av oktober. Dermed er det en god del ting vi blir nødt til å vente med, forteller Knausberg.

Album utsatt

Opprinnelig var det nye albumet "Om igjen for første gang" ventet den 8. oktober. Men denne utgivelsen blir utsatt. Hvor lenge vet man ennå ikke.

- Nei, det vet vi ikke ennå. Men vi håper at det blir på denne siden av jul. En ny dato vil vi forsøke å sette i løpet av den nærmeste tiden, sier han videre.

I tillegg har Preus og bandet hennes planlagt en liten turné med start i slutten av november. Denne skal ikke bli berørt av dette.

- Turné som planlagt

- Vi planlegger å kjøre den turnéen som planlagt.

- Så helsetilstanden er ikke verre enn at dette vil gå greit?

- Nei da, dette skal gå helt greit. Vi vet nå hva dette er og hva vi skal gjøre med det, så da handler det rett og slett bare om å gi det nok tid, slik at hun blir frisk og klar for nye tak.

- Hvordan ble problemet oppdaget?

- Det var gjennom en sjekk av blodtrykket, hvor man tok noen prøver og fant ut at det var noe som lå bak – og der med ble hun lagt inn på sykehus.

Preus' planlagte turné:

  • 22-11-2007, Drammens Teater
  • 02-12-2007, Stavanger Konserthus
  • 03-12-2007, Ole Bull Scene - Bergen
  • 04-12-2007, Kolben Kulturhus, Kolbotn
  • 05-12-2007, Oslo Konserthus

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.