Anne B. Ragde

Dramaserien «Berlinerpoplene» er basert på Anne B. Ragdes bøker "Berlinerpoplene", "Eremittkrepsene" og "Ligge i grønne enger".

Anne B. Ragde
Foto: Lasse Berre

Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen «En tiger for en engel» og har senere utgitt flere romaner og novellesamlinger.

I 2004 kom den kritikerroste romanen «Berlinerpoplene» som hun fikk Riksmålsprisen for, etterfulgt i 2005 av «Eremittkrepsene» som ble tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen.

Disse to bøkene ble en stor suksess med et samlet opplag på over 600.000, og utgitt på en rekke språk, bl.a. engelsk, tysk og italiensk.

Det ble nærmest et folkekrav at Anne B. Ragde skulle fullføre fortellingen om familien Neshov med en tredje bok, og i 2007 komer «Ligge i grønne enger», som dermed er den siste boken i trilogien.

Familien Neshov
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK


Dramaserien «Berlinerpoplene» er på åtte episoder. De tre første er basert på Berlinerpoplene (regi Anders T. Andersen) de tre neste på Eremittkrepsene (regi Sirin Eide) og de to siste på Ligge i grønne enger (regi Anders T. Andersen).

Premieren på episodene syv og åtte er 5/1 og 12/1 2009, kl. 21.35 på NRK1.

Kulturstrøm

 • Dronning Elizabeth II trekker orden

  I 2004 ble Harvey Weinsten tildelt æresordenen CBE på grunnlag av sin innsats for britisk film. I dag trakk Storbritannias dronning ordenen tilbake og ber om at Weinsteins navn skal fjernes fra registeret, melder The Daily Mail. Filmprodusenten er dømt for voldtekt.

 • – Det var noe flott med det

  – Selv om jeg og søsteren min satt der og fniste, forteller Odd Nordstoga om å besøke bestemorens kapell i kjelleren hennes. Den er en av historiene bak albumet «Fatig ferdamann». Hør tre nye låter live i Kulturstripa.

  Odd Nordstoga
 • Weinstein fratatt utmerkelse

  Den tidligere filmprodusenten Harvey Weinstein er fratatt ærespris etter anklagene om seksuelle overgrep, melder BBC. Weinstein ble tildelt utmerkelsen CBE i 2014 for hans bidrag til filmbransjen. Dronning Elizabeth bekrefter at prisen er annullert.