Anne B. Ragde

Dramaserien «Berlinerpoplene» er basert på Anne B. Ragdes bøker "Berlinerpoplene", "Eremittkrepsene" og "Ligge i grønne enger".

Anne B. Ragde
Foto: Lasse Berre

Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen «En tiger for en engel» og har senere utgitt flere romaner og novellesamlinger.

I 2004 kom den kritikerroste romanen «Berlinerpoplene» som hun fikk Riksmålsprisen for, etterfulgt i 2005 av «Eremittkrepsene» som ble tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen.

Disse to bøkene ble en stor suksess med et samlet opplag på over 600.000, og utgitt på en rekke språk, bl.a. engelsk, tysk og italiensk.

Det ble nærmest et folkekrav at Anne B. Ragde skulle fullføre fortellingen om familien Neshov med en tredje bok, og i 2007 komer «Ligge i grønne enger», som dermed er den siste boken i trilogien.

Familien Neshov
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK


Dramaserien «Berlinerpoplene» er på åtte episoder. De tre første er basert på Berlinerpoplene (regi Anders T. Andersen) de tre neste på Eremittkrepsene (regi Sirin Eide) og de to siste på Ligge i grønne enger (regi Anders T. Andersen).

Premieren på episodene syv og åtte er 5/1 og 12/1 2009, kl. 21.35 på NRK1.

Kulturstrøm

  • Sprikande konseptalbum frå Coldplay

    På «Music of the Spheres» har frontmann Chris Martin dikta opp eit parallelt solsystem, der kvar låt representerer ein planet og folket som bur der. «Sprikande og retningslaust», skriv musikkmeldar Sjur Systad Tyssen i P3. Terningkast 3.

    Coldplay 2021
    Foto: James Marcus Haney
  • Antirasist-håndbok slår an

    Tinashe Williamsons barne/ungdomsbok «Håndbok for unge antirasister» er nå trykket i et opplag på hele 19.000 eksemplarer, og forrige uke var den landets nest mest solgte bok. «Hvis Livets Skole hadde hatt et pensum, hadde denne boka definitivt vært på kjøpslista», skrev NRKs anmelder om boka.