NRK Meny
Normal

Anna Neshov

Anna Neshov har fått hjerneslag og ligger for døden.

Anna Neshov
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Anna Neshov
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Anna Neshov, moren (80 år), har styrt gården md jernhånd siden Tormods far, Talk, døde. Det er hun som har holdt orden og betalt regningene og har hatt full kontroll over Tor. Tormod har hun akseptert men neppe elsket.

Grete Nordrå
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK


Grete Nordrå
debuterte som filmskuespiller i 1955. Men med noen unntak har hun etter dette stort sett holdt seg til teateret. Hun begynte på Oslo Nye teater i 1959, og fortsatte siden til Trøndelag teater, var et par år innom Det Norske teatret, før hun var med på oppstarten av Teatret Vårt i Molde. I 1975 ble hun ansatt på Rogaland teater, før hun i 1982 slo seg ned i Bergen og Den Nationale Scene.

 

 

Kulturstrøm

 • Lauryn Hill til Oslo

  Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

  Lauryn Hill på Molde jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sammenligner Hjorth med Ferrante

  Det skorter ikke på godordene når Vigdis Hjorths roman «Arv og miljø» omtales av den britiske avisen The Guardian. Hjorth-romanen blir trukket fram av den britiske storavisen som en av de beste europeiske romanene som er på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kontroversielt familiedrama som har fått mye kritikerros hjemme, og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet. NRKs anmelder beskrev boka som rasende og klok, skjelvende og stringent da den kom, les anmeldelsen her (NTB/NRK).

  Vigdis Hjorth Arv og miljø
 • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

  Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.