Anna Anka kritiserer Skavlan

Hollywood-fruen mener hun ble dårlig mottatt i «Skavlan»-studioet, og at debatten rundt hennes syn på likestilling var rått parti.

Video nsps_upload_2009_9_25_10_25_56_2469.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Anna Anka forklarer sitt syn på likestilling hos Skavlan sist fredag.

Anna Ankas deltakelse i fredagens Skavlan bidro til seerrekord, da hele 2 650 000 mennesker i Norge og Sverige samlet seg foran skjermen for å få med seg samtalen mellom blant annet 38-åringen og den amerikanske rapperen Jay-Z.

LES OGSÅ: Seerrekord for Skavlan

Nå hevder plutselig Anka overfor den svenske avisen Aftonbladet at hun ble tatt dårlig imot av «Skavlan»-redaksjonen.

– Jeg fikk en dårlig mottakelse i TV-studioet, og ble kastet inn i en debatt der det var tre mot én, hevder Hollywood-fruen.

– Ikke hørt noe

Hun klager også på at komiker Henrik Schyffert sammenlignet henne med Osama bin Laden, en uttalelse hun til nrk.no på torsdag hevdet hun ikke tok seg nær av.

I Skavlan-redaksjonen stiller de seg uforstående til beskyldningene.

– Anna Anka var strålende fornøyd etter opptak, og hun har ikke gitt uttrykk for misnøye til oss, sier prosjektleder Marianne Torp i Skavlan-redaksjonen til nrk.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anna Anka bak scenen under opptak av Skavlan i Stockholm.

Anna Anka møtte nrk.no etter tordagens Skavlan-opptak, men var da tilsynelatende fornøyd med programmet.

Foto: Sofia Benholm

– Norsk kjerring

Det er derimot ikke bare svenske Schyffert som får kritikk for sine uttalelser i programmet. Også E24-kommentator Elin Ørjasæter får passet sitt påskrevet av Paul Ankas kone:

– Det satt en norsk kjerring der og klagde over at jeg har tjenestefolk. Se deg rundt – det finnes tjenere overalt. Hun forstår ikke at tjenestefolk i USA tjener mer enn direktører gjør i Sverige, påstår Anka ifølge Aftonbladet .

LES OGSÅ: Her er Anna Ankas beste uttalelser

– Det er alltid smigrende å bli omtalt i svenske aviser, svarer Ørjasæter når nrk.no ringer.

Hun ønsker ikke å gå inn i en ny debatt med den hjemmeværende luksusfruen, men er uenig i at debatten i studio var urettferdig.

– Jeg synes det var et fint program, og at diskusjonen var interessant. Dessuten likte jeg Anna Anka. Hun er en forfriskende stemme, selv om hun ikke er den skarpeste analytikeren, sier Ørjasæter.

Vil ha mer penger

Elin Ørjasæter

E24-kommentator Elin Ørjasæter møtte Anka til debatt på Skavlan sist fredag.

Foto: TROND A. SØRÅS / trond@studvest.

I den svenske avisen truer også Anna Anka med å saksøke svensk TV3 hvis de lager en episode med bonusklipp fra den populære serien «Svenske Hollywoodfruar» uten å betale henne ekstra.

– Nå har prisen gått opp, jeg skal ha 100 000 dollar til (580 000 kroner, journ.anm.). Anna Anka gjør ikke noe gratis, hvor høye tror du at seertallene hadde vært uten meg?, spør Hollywood-fruen.

Og 38-åringen er ikke nådig hvis TV3 ikke høyner honoraret hennes:

– Går de videre med dette, vil jeg saksøke dem. Da skal de få med mine kjempeadvokater å gjøre, truer Anna Anka.

Kulturstrøm