Anmeldere lovpriser den nye James Bond-filmen

Selv om vi i Norge må vente til fredag 30. oktober for å kunne se «James Bond: Spectre», har de første anmeldelsene begynt å dukke opp. De er meget positive.

James Bond - SPECTRE

AGENT 007: Daniel Craig spiller superspionen James Bond for fjerde gang i filmen «James Bond: Spectre». Den får nå gode anmeldelser i utlandet.

Foto: Jonathan Olley / jonathan olley

Neste fredag har filmen «James Bond: Spectre» premiere på norske kinoer. Den 24. filmen i rekken om den britiske superspionen.

Selv om vi vanlige kinogjengere må vente i litt over en uke for å se filmen, har anmeldere rundt om i verden fått sett Daniel Craigs nyeste portrettering av agent 007.

Både amerikanske og britiske nettsteder har sluppet anmeldelsene sine, og det lover godt. The Guardian, The Telegraph og The Hollywood News er blant dem som gir filmen fem av fem stjerner.

«– Bond og Daniel Craig er tilbake i et utrolig spennende og spektakulært 007-eventyr. (...) Det er ren actionkaos med en følelse av stil», skriver The Guardians anmelder.

«– Mendes har gjort det umulige: han har fulgt opp suksessen med «Skyfall» med en Bond-film som ikke forlater oss like rystet, men rørt. (...) Den er veldig, veldig bra og er mulig bedre enn sin forgjenger», skriver The Hollywood News.

«– Craig gir i sin fjerde film som 007 en tveegget opptreden; ved å takle både action og romantikk med en gutteaktig iver mens han forsøker å formidle Bonds bekymring om døden som omgir ham», skriver The Independent, som gir filmen fire av fem stjerner.

Litt kritikk

SPECTRE Lea Seydoux

EN AV TO: Franske Léa Seydoux spiller en av de to kvinnelige hovedrollene i filmen.

Foto: jonathan olley / jonathan olley

Selv om de fleste anmelderne er enige og roser filmen, er det også noen som ikke ble like betatt av regissør Sam Mendes' siste film.

«– Fra «Skyfall» til slukøret. Det var antiklimaks etter antiklimaks, selv om filmen er vakkert filmet», skriver Damon Smith i Press Association ifølge Western Daily Press.

What Culture gir filmen tre stjerner:

«– «Spectre» havner midt på treet takket være sterke skuespillere og spesielt Sam Mendes. Likevel klarer ikke disse talentene å komme rundt et stresset, oppgulpet manus.»

– Vil heller kutte hovedpulsåren

USA-ENTERTAINMENT/ Sam Smith attends the GQ 2014 Men of the Year Party party in West Hollywood, California

BOND-LÅTEN: Sam Smith blir den første mannlige britiske solartisten som synger en Bond-låt siden Tom Jones i 1965.

Foto: PHIL McCARTEN / Reuters

«James Bond: Spectre» ryktes å være den dyreste Bond-filmen så langt, med et budsjett på 200 millioner pund, som tilsvarer rundt 2,5 milliarder norske kroner.

Dette er som nevnt fjerde gang Craig spiller den populære superspionen. Selv om han opprinnelig signerte en avtale som forpliktet han til å spille i fem filmer, sa han i et intervju tidligere denne måneden at han heller ville kuttet hovedpulsåren enn å fortsette som James Bond.

– Nå? Jeg vil heller knuse dette glasset og kutte over hovedpulsåren. Nei, ikke på dette tidspunktet. Ikke i det hele tatt. Det er greit. Jeg er ferdig med det. Alt jeg vil er å komme meg videre, sa han til Time Out Magazine.

Kulturstrøm

 • Nei fra H&M til tekstilarbeidere

  Eierne i H&M har stemt ned til et forslag om å gi overskuddet til underbetalte tekstilarbeidere. Det var organisasjonen Clean Clothes Campaign som sto bak forslaget. – Aksjonærene kunne i det minste ha avkrevd en plan på hvordan de skal leve opp til sin egen levelønnsstrategi, sier Anja Bakken Riise (bildet), leder i Framtiden i våre hender til Melk & Honning. H&M sier de har samme mål, men ulikt syn på veien dit.

  Anja Bakken Riise
  Foto: Arild Sandsvik / NRK
 • Märtha Louise ut mot pressen

  Prinsesse Märtha Louise startet sjaman-foredraget med beskjed til pressen. – Til alle dere i pressen. Dere har et valg i hva dere gjør og skriver. Selv om dere tror det er deres jobb, har dere ennå et valg i hva dere vil, sa prinsesse Märtha Louise.

  Foran en fullsatt sal på 550 tilhørere, ba prinsessen alle som har blitt «en smule irritert» av pressen, som sto foran scenen, om å rekke opp hendene.