Hopp til innhold

Anmeldelse: Skate 2

Skate 2 er den nye kongen av skatespill, Tony Hawk er redusert til hoffnarr.

Skate 2
Foto: EA

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tony Hawk, du fortjener en hedersmedalje av gull og sjokolade for de fete skatespillene som har kommet opp igjennom årene. Men nå er det en ny konge i byen.

Skateboard, med historie

Det første Skate-spillet innførte noe så uvanlig som en historie i et sportsspill, og med stor suksess. I Skate 2 befinner vi oss i New San Vanelona, eller New San Van som det blir på hipster språket.

San Vanelona, som vi ble kjent med i første utgave av Skate, er ødelagt av uforklarlige jordskjelv. Om en har fulgt serien, så fikk vi ta del i denne historien i Wii-utgaven "Skate It", der den gamle byen altså ble ødelagt av jordskjelv. Nå er en ny bygd opp, det en ganske billig løsning for å ha en helt ny by, men det åpner i det minste for nye fete muligheter med et skateboard.

Grafisk nedtur

Spillet flyter på en bølge av kulhet, tøffe kameravinkler og stilistisk lyssetting, men dette fjerner ikke oppmerksomheten helt fra den relativt lave kvaliteten på omgivelsene og de åpenbare grafiske problemene. Dagens kraftige- og grafikkhungrige konsoller kan enda litt bedre.

Hør Spiller.nos intervju med produsent Jason DeLong:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lydsporet er heller ikke veldig imponerende. En standardliste med ”klassiske” skate-låter gir riktig feeling, men samtidig er lista så lang, at du ikke blir lei musikken. Skulle gjerne sett litt mer ny musikk, som mange andre spill har vært flinke til. Spill er tross alt en viktig plattform for ny musikk, og er ofte en hovedkilde for musikk for unge mennesker.

Full kontroll

Skate 2 fortsetter også bruken av de analoge joystickene på kontrolleren til å utføre triks. Tidligere var vill knappetrykking det som gjaldt, mens nå føles det mer naturlig når du må dra i spaken for å utføre en kickflip.

Responsen til karakterene er veldig bra, og bevegelsene ser helt naturlige ut. At du kan se kroppsvekten til skateren flytter på seg ved den minste bevegelse av dine egne fingre, er rett og slett fornøyelig.

Herlig videoredigering

Spillet har en utrolig god, dog litt komplisert, videoredigeringsfunksjon. Med denne kan du lage egne skatefilmer, som ser profesjonelle ut. Valg av mange kameravinkler gjør at du virkelig kan teste dine evner som regissør.

I tillegg er spillet koblet opp mot internett, slik at du kan laste opp og dele dine videoer med andre. Du kan også spille mot andre over nettet, noe som fungerer overraskende bra.

Skate 2 fra EA har tatt over tronen som det definitive skatespillet. Fett utseende, intuitive kontroller og en uhørt bra replay-editor gjør at du kan lage de tøffeste skatevideoene i nabolaget.

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB