Anmeldelse: Professor Layton & the Curious Village

Møt professor Layton, Nintendo DS svar på Roald Øyen.

Professor Layton and the Curious Village
Foto: Level 5

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Professor Layton og læregutten Luke er på vei til byen St. Mystere. Enken Lady Dahlia har sendt bud på den berømte professoren for å finne ”gulleplet”, en skatt hennes ektemann gjemte bort før sin død. Den heldige som finner skatten får den – men så langt har ingen lyktes.

Som Sherlock Holmes

Det som høres ut som en uskyldig skattejakt blir fort en kriminalhistorie med mord- og kidnappingsmysterier. Det er noe som ikke stemmer i St. Mystere og professor Layton og Luke er de eneste som kan komme til bunns i saken.

St. Mystere er en gåtefull by med gåtefulle mennesker som alle er opptatt av – ja, nettopp - gåter. For å løse det store mysteriet må du løse mange små, og du må dermed hjelpe de snodige sjelene i byen med å finne svarene de søker. Det hele er godt pakket inn i en fin historie med flotte tegnefilmsekvenser, musikk som ikke irriterer(i motsetning til en rekke andre DS-spill), forfriskende voice-acting og velkjente tekstbaserte samtaler.

Professor Layton and the Curious Village

Skjermbilde fra spillet.

Foto: Level 5

Mange timer

Det ligger mange timer med hjernetrim hvis du går løs på de rundt 150 forskjellige gåtene man får av personer, steder og gjenstander i St.Mystere. Spørsmålene spenner over et vidt spekter, fra de enkle til de mer utspekulerte og vanskelige. Man kan velge å hoppe over de ”umulige oppgavene”, eller gjøre det litt enklere for seg selv ved å kjøpe små hint og tips med mynter som ligger skjult rundt om kring i landskapet, de kommer godt med – tro meg.

Å svare riktig er en behagelig følelse, men det er like irriterende som frustrerende når de riktige svarene ikke finner veien fra hjernen til Nintendo DSen. ”Professor Layton & The Curious Village” er uten tvil et veldig godt puzzle-spill, men er samtidig et spill man ikke orker i store doser. Har man tygget på en ”nøtt” i lang tid, kan det være mer fristende å skru av enn å hoppe på neste utfordring.

”Professor Layton & The Curious Village” er ypperlig spill for alle gåtekåte mennesker og puzzle-fans. For å få en optimal opplevelse må man ha rimelig gode ferdigheter i engelsk, og det kan være et hinder for de aller yngste.

Kulturstrøm