Hopp til innhold

Anmeldelse: NHL 10

Cristiano Ronaldo, gå og legg deg! De tøffeste virtuelle idrettssjernene går på skøyter.

NHL 10
Foto: EA

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Dette begynner å bli en vane, og det vil heller ikke slå ned som en bombe, men NHL 10 er et veldig, veldig bra sportsspill. Det er som et polert og forbedret spill av et solid produkt fra i fjor, med ekstra funksjoner og noen justeringer.

Puck og køller

NHL og ishockey-entusiasmen i Norge er nok relativt liten sammenlignet med våre venner over Atlanteren og ikke minst hos våre nærmeste naboer i øst. Det er først og fremst fotballspillene i sportsspillsjangeren som råder i de norske hjem, hos meg inkludert. Det er synd. Målt i kvalitet er det få, om ingen, som topper de hardbarka slåsskjempene med puck og køller.

Jeg har bare gode ting å si om NHL 10, men jeg føler likevel at det har fått en prematur fødsel med tanke på at NHL 09 ikke er utdatert. Fjorårets beste sportsutgivelse blir ikke et dårlig spill over natta fordi storebror er på plass. Det ikke nødvendigvis et dumt trekk å gå for den eldre versjonen for en billigere penge hvis man vil utvide spillsamlingen med et hockeyspill.

For en neve tålmodighet

Mitt ankepunkt mot NHL 09, som jeg anmeldte i fjor (i en kombo anmeldelse med NHL 2k9), var at det var irriterende sjelden at man fikk kaste hanskene og slåss mot motstanderen. I tillegg, når man først fikk yppet til kamp, var ikke slåsse-opplevelsen særlig mye å skrive hjem om.

I år derimot, er det ikke bare lagt opp til mer slåssing, man inntar nå hele opplevelsen i første-person med langt flere muligheter enn å bare trykke febrilsk på slåknappen. Slagene kan unnvikes, blokkeres, man kan dra motstanderen i drakten og server dem velfortjente slag – gjerne ekstra harde om du tar deg tid til det. Og vinner man kampen får laget moral-boost - dette er ikke slåssing uten mål og mening.

Det blir ofte stopp i spillet, lengre brudd som man kan bruke til å knuffe motstanderne eller leke med pucken. Det er med på å lage en del irriterende situasjoner i flerspillermodus.

NHL 10

Skjermbilde fra NHL 10.

I min forrige kamp på nett med og mot andre avbrøt hosten kampen etter at ethvert brudd i kampen endte med slåsskamp og massiv knuffing.

Lekker isdans

NHL 10 er etter alt å dømme et av de beste sportsspillene som er laget, skulle bare mangle ettersom jeg mente det samme om forgjengeren. Er man en smule sportspillinteressert og liker å spille over nett eller med venner, vil det være en kardinalsynd å ikke vurdere virtuell hockey-moro.

Kulturstrøm