Hopp til innhold

Anmeldelse: Modern Warfare 2

Det komplette krigsspillet er kommet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Husker du den gode følelsen av å sette deg inn i en helt ny bil? Alt er polert, rengjort og klart for å gi deg den aller beste opplevelsen. Modern Warfare 2 (MW2) føles som en splitter ny Ferrari-kabriolet, som tar deg med på den heftigste bilturen du noen sinne har opplevd.

La meg først starte med enkeltspillerdelen av spillet, som ligner mye første spill i Modern Warfare-serien. Her følger vi historien til spillet, og den er meget godt fortalt. God bruk av virkemidler, karakterer og grafikk gjør det til en opplevelse. Utviklerstudioet Infinity Ward har sett hva som rører seg i spillbransjen og virkelig forstått at spill har en unik mulighet til å fortelle en interaktiv historie.

Selve historien er i seg selv i overkant grunnleggende, og spiller videre på teorien om at frykt kan fremskynde en ny diktatorisk verdensordning i likhet med den kalde krigen.

Om vi ser på spillmekanikken så har ikke IW vært like nyskapende som i historiefortellinga. Skytespillsjangeren har utviklet seg med en rivende hastighet de siste årene, og MW2 henger noen steder igjen i fortiden. I enkelte av kampsekvensene føler jeg at jeg står på en skytebane i stedet for i kampens hete. Er det bare øvingsmål som hopper opp over alt?

Bare pirking

Noen vil kanskje mene at dette er å lete etter feil i MW2 med et forstørrelsesglass, og det er vel faktisk riktig. Hele pakken du får servert gjennom spillet gjør slike små irritasjonsmomenter raskt forsvinner.

Utseendet til spillet er en viktig del av denne pakken. MW2 leverer en grafisk og actionfylt fest jeg ikke tror jeg har sett sidestykke til i denne sjangeren.

Jeg testet spillet på Xbox360 og må si jeg stadig blir imponert over hva utviklere får ut av den nå fire år gamle konsollen. Kampområdene er utrolig detaljerte, og veksler uten anstrengelser fra åpne slagmarker til trange kontorområder. Du kan ta i bruk store deler av inventaret i områdene du slåss i, og dette gjør at du får et nærmest uendelig antall strategiske muligheter i hver eneste gjennomspilling.

(anmeldelsen fortsetter under traileren)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nok om enkeltspillerdelen av MW2, de aller fleste kjøper seg dette spillet for å spille i mot andre. Og det gjør de rett i. For selv om enkeltspillerbiten av MW2 står til laud (veldig bra karakter altså) og vel så det, så er flerspillerdelen i seg selv en.

Timevis med moro

Spiller.no har brukt ekstra tid for å teste flerspillerdelen mens den har vært brukt av faktiske spillere, men jeg må poengtere at på tross av denne ekstra tiden så vil ikke de virkelige kvalitetene vise seg før om et par måneder. Spiller folk dette aktivt i februar? Hvordan utvikler spillsamfunnet seg? Danner det seg ligaer og utfordringer for de som har spilt mye?

Dette blir dermed observasjoner som rører ved overflaten av spillets flerspillerdel.

MW2 er nok et eksempel på en utmerket kombinasjons av rollespillelementer og skytespill. For hvert oppdrag du fullfører får du erfaringspoeng, som lar deg oppgradere karakteren din med nye titler og evner. Stadig flere skytespill tar i bruk disse elementene, og jeg tror vi neppe kommer til å se fremtidige skytespill uten erfaringspoeng og karakterooppbygning.

Dette gir et ekstra nivå til konkurranseelementet i MW2. Det er ikke lenger bare snakk om og kun vinne runder, men ved hjelp av erfaringspoengene får en nå muligheten til å gjøre hver karater helt unik. Dermed kan det være du kjenner igjen din nemesis når dere møtes på slagmarken, eller at du har spesialisert deg inn mot en konkret oppgave.

Mange valgmuligheter

Typiske flerspillerkart og oppdrag er tilgjengelig i MW2, alt fra «Deathmatch» til «Capture the Flag». Dette er kanskje gammeldags for noen, men disse typene flerspillerkart bygger på en sikker vinnerformel. Det blir rett og slett ikke kjedelig. MW2 byr på mange typer flerspilleropplevelser, og dette gjør at spillet for mange kan få et tre sifferet antall timer med underholdning.

Det er mange muligheter for å dyrke spillsamfunnet i MW2, alt fra valgfriheten i å skape din egne og unike karakter, til store mengder med premier til de som oppnår visse mål (achievements eller thropies).

Med en flott enkeltspilleropplevelse og tonnevis av flerspillermuligheter, kombinert med det beste fra rollespillverdenen med tanke på karakteroppbygging er det ikke vanskelig å spå at MW2 blir et av årets beste og mest solgte spill.

MW2 skinner som solen hele dagen igjennom, og trykker på alle de riktige knappene. Noen vil kanskje mene det kun er en utvidelsespakke til eneren, noe jeg ikke er enig i. MW2 er til dags dato det beste krigsspillet i denne konsollgenerasjonen, punktum.

Kulturstrøm