NRK Meny
Normal

Anita Skorgan måtte forlate Stjernekamp: – Deilig å vende tilbake til egen musikk

Anita Skorgans slet litt med teksten i Karpe Diems «Stjerner», og måtte forlate Stjernekamp. Tidligere Vamp-vokalist Paul Hansen overrasket med Eminem og ble kveldens favoritt.

Anita Skorgan synger Karpe Diem i Stjernekamp

Anita Skorgan valgte Karpe Diems låt Stjerner i kveldens Stjernekamp, men fikk ikke nok stemmer til å gå videre i konkurransen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Nora Foss Al Jabri synger hiphop i Stjernekamp

Nora pangåpnet med Mackelmore og Ryan Lewis.

Foto: Julia Naglestad / NRK
Mo synger hiphop i Stjernekamp

Mo imponerte igjen med sine danseferdigheter.

Foto: Julia Naglestad / NRK
Paul synger hiphop i Stjernekamp

Paul har fomlet litt tidligere, men traff blink med Eminem-låta Cleanin' out my closet.

Foto: Julia Naglestad / NRK
Jørn Hoel synger Kanye West i Stjernekamp

Jørn Hoel prøvde seg på Kanye Wests Gold Digger.

Foto: Julia Naglestad / NRK
Reidun Sæther synger hiphop i Stjernekamp

Reidun Sæther imponerte også uten sang i sin Missy Elliot-rap

Foto: Julia Naglestad / NRK

Paul Hansen overrasket med Eminem og var kveldens favoritt, mens Anita Skorgan måtte forlate Stjernekamp etter sin tolkning av Karpe Diems «Stjerner». Den eneste norske låta holdt ikke hele veien inn da hiphop stod på plakaten, men den erfarne artisten tok det hele med ro.

– Det var helt greit å ryke i dag. Jeg har hatt det på følelsen at det var min tur siden jeg våknet i dag. Men det har vært kjempegøy å være med. Jeg ser frem til å slappe av, og slutte å øve som en gal på nye sanger som jeg ikke vet hvordan det skal gå med, sier hun til NRK.no.

Sammen med Jørn Hoel og Reidun Sæther var hun blant dem med færrest stemmer da alle de syv artistene hadde sunget. Anita, som valgte Karpe Diem fordi hun liker at de «laget låter med mening», var uheldig og falt ut av rytmen et stykke uti låta.

– Når du faller ut får det gjerne en dominoeffekt. Jeg tenkte f… Jeg har øvd som en gal kvinne. Denne sangen har flytta inn i hodet mitt, og jeg elsker den. Men den terroriserer meg likevel hver natt, sa hun da hun var ferdig.

Dommerne likte likevel det de så, og kveldens sjangerekspert, William «Nasty Kutt» Wiik Larsen, som er mest kjent som produsenten bak Nico & Vinz' superhits, roste låtvalget.

– Jeg synes det var kult. Det var et par steder at du falt litt ut i andre verset, men det viktigste er at du kommer inn igjen. Med tanke på de andre i kveld, synes jeg du har gjort et ambisiøst låtvalg. Det sporty og kult, sa han.

– Pangåpning

Nora åpnet ballet med sin versjon av Macklemore and Ryan Lewis' superhit «Can't hold us». Og hun imponerte dommerne. Nora har fått litt varierte tilbakemeldinger tidligere, og har flere ganger vært blant de med færrest stemmer. I dag var det derimot bare lovord som haglet, og dommer Thomas Felberg mente det var en pangåpning.

– Du hopper i det, bokstavelig talt. Dette var en pangåpning. Jeg liker stilen din, du ser kul ut. Synes du gjør det bra enig, og versene går unna. Vi gleder oss til opera, sa han.

Selv sa en lettet Nora, som går i tredjeklasse på videregående, at hun har «øvd ekstremt hardt».

– Jeg har pugget skikkelig! Jeg sitter i timen og synger både inni meg og høyt, sa hun.

Inderlig og sterkt

Paul Hansen har slitt litt med låtvalgene i tidligere episoder, og har ved flere anledninger havnet blant de med færrest stemmer. I kveldens hiphop, en sjanger som ligger langt unna det han vanligvis synger, overrasket han stort. Han rørte dommer Mona B. Riise til tårer.

– Det var veldig inderlig og sterkt, du spilte Eminem. Dette er en forferdelig trist sang, for den er så vond, og du gjorde den så inderlig. Jeg følte ikke at jeg så Paul, det var så sterkt og rørende. Det var veldig bra. Og for et comeback etter forrige lørdag. I dag er du helt klart den som har rappet best, sa hun.

Sjangerekspert Nasty Kutt mente Paul levde seg så godt inn i låta, som har en svært sterk tekst, at det nesten ble teater.

– Det er utrolig å kunne leve seg så bra inn i låta. Det blir teater nesten. Det er fjernt fra deg, men samtidig så intenst og intimt. Det var skikkelig bra, og en veldig fin fremførelse av låta.

Selv er Paul svært fornøyd med kvelden, og han er overrasket over at hiphop er sjangeren han skulle briljere i.

– Det er helt fantastisk, en ubeskrivelig god følelse. Til nå har det gått i en berg-og-dalbane, så jeg trengte bra feedback nå. Det har helt klart gitt meg en boost, og at jeg nå får fortsette i Stjernekamp er helt surrealistisk, sier han til NRK.no.

– Jeg har ikke ord

Jørn Hoel la lista høyt med en kongene av hiphop, Kanye West, med låta Gold Digger. Det ble godt mottatt, også av programleder Kåre Magnus.

– Det var så gøy, jeg har ikke ord, sa han begeistret.

Mona B. Riise mente det var en opplevelse å se Jørn Hoel så langt utenfor komfortsonen sin.

– Det var vilt - et øyeblikk. Jeg håper alle synes dette var like underholdende som meg. Du er ingen rapper, men det var gøy, sa hun.

Missy Reidun aka. «Queenie»

Reidun Sæther høster lovord hver uke, og har blitt kalt den beste vokalisten i Stjernekamp. I kveld valgte hun en låt helt uten sang i, men hun viste likevel at hun er en allsidig artist.

– Det har vært en utfordring å være litt gangster. Det er litt vanskelig å relatere seg til når man er født og oppvokst på Skedsmokorset og heter Reidun, liksom.

For å komme i riktig «mood» har Reidun også valgt å gå ut av sitt vante seg, og har laget seg et alias: Queenie, født på gata i Bronx. Og Queenie, alias Reidun, imponerte - igjen.

– Missy Reidun, eller Reidun Elliot? Dette var kveldens kuleste låtvalg, og jeg digget at du gjorde den. Du begynte ekstremt hardt, og jeg var litt redd for at intensiteten skulle falle, men du holdt den gjennom det hele. For et show, det ble nattklubb her med en gang, sa Thomas Felberg.

Sjangerekspert Nasty Kutt var også fornøyd med det han så.

– Jeg synes det var kjempegøy. Det var en energibombe. Det var litt sånn «hva skjedde?», og så var det ferdig. Det var sykt. Fantastisk låtvalg, heftig, sa han.

Selv med rosende ord havnet Reidun, for første gang, blant de tre med færrest stemmer. Hun er likevel fornøyd med det «Queenie» gjorde.

– Jeg er fornøyd med det jeg gjorde i dag. I dag var det veldig mange bra innslag, og det var greit å havne i bunn tre. Det virker som om folk stemmer på det de liker. I dag viste jeg en mer nasty side av meg, og det appellerte nok ikke til alle. Men det er viktig for meg å vise at jeg er allsidig, det er jo derfor jeg ville bli med på dette, sa hun etter sendingen.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix